Soortgelijke producten
Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw

Hockeyschoenen voor volwassenen laag intensief FH100 turquoise/blauw

€3500

Voor volwassenen die laag intensief hockey spelen; ideaal voor beginners

Hockeyschoenen van Korok voor volwassenen die beginnen met hockey.

Vraag & Antwoord
Kleur: Pastel munt / Donker eendenblauw
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Slipvastheid

Konische noppen in hard rubber.

Gewicht

290 g in maat 43

Afzet

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Stabiliteit

Bovenwerk uit PU met mesh inzet aan de binnenkant.

Pascomfort

Schuim binnenin dat de hiel bedekt. EVA zool

Bescherming tegen schokken

De buitenzool gaat vooraan omhoog, om de tenen te beschermen.

Schokdemping

Tussenzool uit soepel EVA.

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool uit hard rubber met konische noppen voor een goede slipvastheid. / Tussenzool uit soepel EVA, voor de demping. / De buitenzool komt omhoog tot voor de tenen. Binnenzool: in schuimstof en plat.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Bovenwerk: PU insert om te beschermen tegen opspattend water, mesh aan de binnenkant om te verluchten. / Contrefort in verstevigd PU. / Tong in 3D-mesh en mesh aan de buitenkant voor comfort en verluchting. / Voering in 3D-mesh voor het comfort / Ronde veters.

Gewicht

290 g in maat 43

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen binnenin de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook modellen specifiek voor vrouwen. Die zijn op maat van een minder zware lichaamsbouw en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige vrouwen met een klein schoenmaatje zijn geneigd om bij de kinderschoenen te kijken. Maar die zijn niet aangepast aan de bouw van een volwassen vrouw.

Welke maat/model kiezen? (vervolg 2)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Stap in je hockeyschoenen. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Je voet mag niet kunnen bewegen binnenin de schoen.

De delen van een hockeyschoen

Een hockeyschoen is opgebouwd uit verschillende delen. Elk deel heeft een welbepaalde functie. De slijtzool of buitenzool (het gedeelte dat in contact komt met de ondergrond) is doorgaans gemaakt uit rubber, bekleed met nopjes. Zij is hard en moet grip bieden, om ervoor te zorgen dat je niet uitglijdt. De tussenzool (die op de buitenzool zit) is meestal vervaardigd uit EVA (ethyleenvinylacetaat).

Waarom specifieke schoenen voor hockey?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn vooraan verstevigd, om de voet te beschermen tegen contact met de bal en de stick, en de zool biedt een aangepaste slipvastheid voor de specifieke ondergronden bij hockey, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen vervullen belangrijke functies, eigen aan de sport:
De slijtzool of buitenzool (het gedeelte dat in contact komt met de ondergrond) is doorgaans gemaakt van rubber en voorzien van nopjes van verschillende vorm en op verschillende plaatsen. De zool is hard in vergelijking met die van een trailschoen. Ze is aangepast aan kunstgras, zandingestrooid gras of watervelden, de specifieke ondergronden bij hockey. Ze garandeert een goede grip, cruciaal bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg )

De zool kan ook hoger komen aan de neus van de schoen, om de tenen te beschermen tegen stoten.
De tussenzool (die op de buitenzool zit) is meestal vervaardigd van EVA (ethyleenvinylacetaat). Ze dient om de impact te dempen bij het rennen over hockeyvelden die vrij hard zijn.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 2)

Ook de tussenzool loopt meestal iets omhoog in de schoen, om de voet te stabiliseren bij de vele snelle richtingsveranderingen bij hockey.
De hielpanden, de delen in het midden van het bovenwerk, aan de binnen- en buitenkant, bestaan meestal uit PU en mesh en zijn essentieel bij hockey om de voet goed te ondersteunen door de vetersluiting.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 3)

Vaak zijn ze ook voorzien van inserts in PU die extra versteviging bieden tegen impact, soms zijn die inserts ook louter een design-element (met het logo van het merk op).
Het hielstuk, de achterkant van het bovenwerk, bestaat meestal uit soepel PU dat aan de binnenkant verstevigd is met een plaatje in hard PU en dient om de hiel te stabiliseren en de achillespees te beschermen tegen impact.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 4)

De tong, op de wreef, is meestal gemaakt van schuim en mesh en voorkomt dat er spatwater of diverse deeltjes in de schoen dringen.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Speel altijd veilig. Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Trek hockeyschoenen aan met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en speciale handschoenen voor de strafcorners. Altijd, dus zowel tijdens wedstrijden als trainingen.

Ontwikkeling

Ons productontwikkelingsteam bestaat uit mensen met een passie voor hockey (productmanagers, designers, ingenieurs, modelontwerpers, stilisten, prototyping en labmedewerkers). Voor de ontwikkeling van deze schoen werkte het team nauw samen met de Decathlon-experts in schoenfabricage.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen die we kregen van de fabrikant.

Maten

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Behuizing 60% Rubber, 40% EVA Buitenkant van 60% Polyurethaan, 40% Polyester Binnenkant van 80% EVA, 20% Polyester

VOORRAADADVIES

Borstelen en afspoelen. Laat drogen aan de lucht. Laat je schoenen niet in je tas zitten. Bewaar ze in een droge ruimte.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

TESTS

Al onze schoenen worden uitvoerig getest, zowel in het lab als in echte speelomstandigheden, door ons vaste testerspanel.

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord