DITA

Hockeyschoenen voor volwassenen laag/gemiddeld intensief STBL 350 zwart/roze

€2600
Wees de eerste om een beoordeling te schrijven
Ref. : 8614345

Voor volwassenen die laag tot gemiddeld intensief hockey spelen; geschikt voor gevorderden, maar ook voor beginners.

Een ideale hockeyschoen van DITA voor volwassenen die starten met hockey.

Kleur: ZWART / LICHT ROZE

  • 38 Niet online beschikbaar
  • 39 Niet online beschikbaar
  • 40 Niet online beschikbaar
  • 41 Niet online beschikbaar
  • 42 Niet online beschikbaar

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Grip

Konische noppen in het midden van de zool, lange en dunne noppen opzij.

Lichtgewicht

Niet beschikbaar

Energieteruggave

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Voetsteun

Tussenzool in soepel EVA, wat hoger aan de middenvoet.

Pascomfort

Foam binnenzool.

Bescherming tegen schokken

De buitenzool loopt omhoog voor de tenen.

Demping

Tussenzool in soepel EVA voor een goede schokdemping.

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: van rubber met vaste konische noppen voor de grip. Lange en dunne noppen aan de zoolrand om de voet te stabiliseren. Vooraan op de zool, onder het eerste middenvoetsbeentje, een directionele PAD om richtingsveranderingen te vergemakkelijken. / Tussenzool: van soepel EVA om de schokken te dempen. / De buitenzool loopt omhoog voor de tenen./ Binnenzool: plat en in foam.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: stijf en in PU zodat de voet goed vast zit; binnenkant: schuimstof met 3D-mesh voor comfort en ventilatie / Bovenwerk: PU en 3D-mesh aan de neus voor ventilatie; binnenkant: mesh voering en schuim voor comfort en ademend vermogen / Hielpand: embossed PU-insert om de voet te ondersteunen, Tong: schuim met mesh / Binnenzool: plat en in foam. / platte veters.

Gewicht

niet beschikbaar

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen binnenin de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontworpen voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige vrouwen hebben een klein schoenmaatje en hebben dan de neiging bij de kinderschoenen te gaan kijken. Maar die zijn niet aangepast aan de lichaamsbouw van een volwassen vrouw.

Welke maat/model kiezen? (vervolg 2)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Trek hockeykousen aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen bij contact met de bal en de stick. Tegelijk is de zool antislip en aangepast aan de specifieke ondergronden waarop hockey wordt gespeeld, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vorm over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De zool kan vooraan omhoog gaan om je tenen te beschermen.
De tussenzool, die op de buitenzool zit, is meestal gemaakt van EVA (ethyleenvinylacetaat). Hij dient om de schokken te dempen tijdens het rennen over een hockeyveld, en dat is nodig, want het veld is best hard.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 2)

Loopt meestal omhoog aan de binnenkant van de voet om je voet te stabiliseren bij de vele snelle richtingsveranderingen bij hockey.
De hielpanden, de delen in het midden aan de binnen- en buitenkant van het bovenwerk, zijn doorgaans van PU en mesh en essentieel bij hockey, hier zit de vetersluiting die de schoen fixeert aan je voet.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 3)

Hier zie je vaak inserts in PU die dienen ter versteviging of die soms alleen een designfunctie hebben (logo van het merk).
De contrefort of het hielstuk, het achterste deel van het bovenwerk, is meestal gemaakt van soepel PU en aan de binnenkant verstevigd met een plaatje in hard PU. De contrefort zet de hiel vast en beschermt de achillespees.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 4)

De tong, op de wreef, bestaat meestal uit schuimmateriaal en mesh textiel en dient in het bijzonder om de voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes e.d.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een gezichtsmasker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als op de training.

Het merk

Opgericht in 1891 door M. Allah Dita in Pakistan, in de begindagen van het moderne hockey. Dita lag aan de basis van tal van innovaties die het hockey zoals we dat nu kennen mee hebben gevormd. Dita beschikt over een ongeëvenaarde expertise en ontwikkelt producten die goed en creatief hockey stimuleren. Zoals het wordt gespeeld door Seve van Ass, Florent van Aubel en Martin Hâner!

Informatie

De hier vermelde gegevens zijn afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Maten

38 | 39 | 40 | 41 | 42 |43 |

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtig doek. Laat drogen in de open lucht.
Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

Gebruikersbeoordelingen

Loading