Hockeyschoenen voor tieners gemiddeld intensief Youngstar lichtblauw

€5500

Ontworpen voor tieners die gemiddeld intensief veldhockey spelen; ook geschikt voor beginners.

De perfecte hockeyschoen voor tieners die wat intensiever hockey spelen.

Kleur: LICHTBLAUW / Fluogeel
Maat: maatwijzer
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Grip

Lange, brede en platte, ruitvormige noppen.

Bescherming tegen schokken

Bescherming tegen schokken

De buitenzool loopt omhoog voor de tenen.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Tussenzool in EVA, wat hoger aan de middenvoet.

Lichtgewicht

Lichtgewicht

266 g in maat 38.

Aantrekgemak

Aantrekgemak

Binnenzool in foam, schuimpad aan de hiel.

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit

Vetersluiting.

Afzet

Afzet

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Schokdemping

Schokdemping

Tussenzool in soepel EVA voor een goede schokdemping.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Loopzool: in gegoten rubber, met brede, platte en ruitvormige noppen over het hele zooloppervlak, voor een goede slipvastheid. / Tussenzool: uit soepel EVA, om de schokken te dempen. / Binnenzool: in foam, met schuimpad aan de hiel voor je comfort.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: stijf en in PU, voor extra steun aan de voet; binnenkant: schuim met lining sock, voor je comfort. / Bovenwerk: designinsert in PU, om het water buiten te houden; binnenkant: mesh lining, voor extra ademend vermogen. / Hiel: designinserts in PU om de stabiliteit te verhogen. / ronde veter

Gewicht

266 g in maat 38.

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen binnenin de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Bepaalde modellen zijn, naargelang de fabrikant, speciaal gemaakt voor dames. Ze zijn ontworpen voor kleinere gestaltes en minder volle voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige vrouwen hebben een kleine schoenmaat en kiezen daardoor soms voor een kindermodel. Maar die kinderschoenen zijn niet aangepast aan hun lengte.

Welke maat/model kiezen? (vervolg 2)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Trek hockeykousen aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn verstevigd, vooral aan de tip en de hiel, om de voet te beschermen tegen de impact van de bal, en de zool biedt slipvastheid op de specifieke ondergronden waarop hockey wordt gespeeld, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De slijtzool of buitenzool (het gedeelte dat in contact komt met de ondergrond) is doorgaans gemaakt uit rubber, bekleed met nopjes in verschillende vormen en slim gespreid. Hij is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan kunstgrasvelden, zowel nat als zandingestrooid, en zo ideaal voor veldhockey. Hij geeft je grip op het veld, een must voor wie hockey speelt.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De tip kan ook oplopen, om je tenen te beschermen tegen schokken en slagen.
De tussenzool (die op de buitenzool zit) is meestal vervaardigd uit EVA (ethyleenvinylacetaat). Hij dempt de schokken terwijl je rent op over het veld. En dat is nodig, want een hockeyveld is best hard.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 2)

Hij loopt meestal ook omhoog ter hoogte van het binnenste deel van de voet, om die te stabiliseren wanneer je van richting verandert of afzet.
De schacht, zeg maar het middenstuk aan de binnen- en buitenkant van het bovenste deel van de schoen, en doorgaans gemaakt uit PU en mesh, is essentieel voor veldhockey. Hij bepaalt de steun, mede door de vetersluiting.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 3)

Je ziet ook vaak PU-inserts, die dienen als versteviging tegen slagen of gewoonweg een designfunctie hebben (logo van het merk bijvoorbeeld).
De contrefort of het hielstuk, het achterste deel van de schoen, meestal gemaakt uit soepel PU en aan de binnenkant verstevigd met een stijf PU-plaatje, dient om je hiel te stabiliseren en de achillespees te beschermen.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 4)

De tong, die op de wreef zit en meestal gemaakt is uit schuim en mesh, dient inBonastrehet bijzonder om je voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes...

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag steeds je mondbeschermer, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag altijd een masker en speciale handschoenen tijdens de penaltycorners. Altijd, dus tijdens wedstrijden én op training.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Maten

33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 |

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtig doek. Laat drogen in de open lucht.
Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading