Skibroek voor kinderen Freeski 500 rood

€4500

Onze eigen ontwikkelaars, zelf ook ouders van jonge freeskiërs, maakten voor hen deze broek om ze droog te houden in alle omstandigheden.

Deze broek voor freeskiën beschermt je kind in alle weer: ze is waterdicht, ademend en verlucht.

Vraag & Antwoord

Kleur:

FLUO ROOD

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Blijf droog dankzij de coating van 5000 mm en de waterdichte naden.

Ademend vermogen

Ademende stof RET12 en verluchtingen om de transpiratie af te voeren.

Bewegingsvrijheid

De ruime fit en de soepele rugbeschermer volgen elke beweging.

Warmte

Wattering van 100 g/m².

Aanpasbaarheid

Ingewerkt aanspansysteem en drukknopen onderaan, om de lengte aan te passen.

Stevigheid

Stevige stof, verstevigingen onderaan de pijpen om langer mee te gaan.

Markering

RECCO®-systeem om gemakkelijker gevonden te worden na een lawine.

zakken

2 afsluitbare zakken op de dijen. 1 rits onder flap, 1 waterdicht.

TECHNISCHE INFORMATIE

Ontwerp

Een broek met een eenvoudig ontwerp, maar met alles wat je nodig hebt om goed te beschermen tijdens het freeskiën.
Coating van 5000 mm, en alle ritsen waterdicht om je kinderen droog te houden.
2 grote ventilatieritsen voor wanneer het kwik de hoogte ingaat tijdens de dag of tijdens het seizoen...zo ski je altijd lekker koel!
De ingewerkte broeksriem verstel je met klittenband.
En met de drukknopen kan je de pijpen naar de juiste lengte verstellen.

Waterafstotend

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Onze freeridebroeken en -overalls zijn gemaakt uit waterafstotende stoffen, zo ben je langer beschermd bij slecht weer. Het is een extra technisch snufje om je langer droog te houden! Om die eigenschappen te behouden, moet je de behandeling geregeld herhalen. Je vindt daar alle nodige producten voor in onze winkels.

Waterdichtheid van de stof

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de drukwaarde, hoe waterdichter de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 5.000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 5.000 mm water

Ademend vermogen van de stof.

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Dit is de capaciteit van het kledingstuk om de waterdamp die tijdens het skiën wordt geproduceerd door je lichaam naar buiten te laten ontsnappen zodat je droog blijft. Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. Bijvoorbeeld:
RET < 9 = extreem ademende stof
9 < RET < 12 = heel ademende stof
12 < RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = weinig of niet-ademende stof

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN MEMBRAAN EN EEN COATING?

De broek is uitgerust met een membraan. Dat is een soort van flinterdunne plastic film (polyurethaan), die de stof tegelijk waterdicht en ademend maakt. Het biedt het voordeel dat het soepel, licht en duurzaam is en vaak de huid beter laat ademen dan een coating, een soort van beschermlaag die eerder aan de binnenkant van de stof wordt aangebracht en de stof tegelijk waterdicht en ademend maakt. Een coating is vaak goedkoper dan een membraan, al heb je wel een voering nodig om hem af te dekken.

Hoe maken we onze kleding waterdicht?

De waterdichtheid van een kledingstuk hangt sterk af van de gebruikte stof, de waterdichtheid van de naden, het ontwerp en de assemblage.
We zorgen voor een waterafstotende rits, of plaatsen een beschermflap in een waterdichte stof op of onder de rits.

Wat maakt kleding ademend?

Naast het ademend vermogen van de stoffen die we gebruiken, bouwen we ook technische oplossingen in (ritsen, verluchtingen, mesh ...) om het algemene verluchtingsvermogen van onze freeridejassen en -broeken te verbeteren. Die verluchtingsoplossingen regelen tegelijk de binnentemperatuur in de kleding en bevorderen de afvoer van de transpiratie die je tijdens een inspanning genereert.

EEN SCORE OM DE MILIEU-IMPACT VAN ONZE PRODUCTEN TE VERGELIJKEN

De milieu-impact van dit product wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan, op basis van een hele reeks parameters. Vervolgens krijgt het een algemene score tussen A en E, zodat je in een vergelijking tussen producten van dezelfde soort (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestaties meteen herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

WAT IS HET RECCO-SYSTEEM?

Met de RECCO®-technologie kunnen reddingswerkers je opsporen na een lawine. Iemand die bedolven raakt onder een lawine en is uitgerust met RECCO®-reflectoren, kan snel en precies worden teruggevonden met behulp van een RECCO®-detector. RECCO-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. De RECCO-technologie vormt een aanvulling hierop en verhoogt je kansen om op tijd gevonden te worden. Al onze jassen en broeken voor freeride zijn uitgerust met het RECCO-systeem.

HOE WAS JE WATERDICHTE KLEDING?

We raden je aan bij elke wasbeurt deze voorschriften te volgen om de technische eigenschappen van je kleding intact te houden.
Link: https://youtu.be/rh4GLwALgBM
Na drie keer wassen is het aan te raden je kledingstuk opnieuw waterafstotend te maken met een specifieke spray of impregneermiddel.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Garnering 100% Polyester Voering 100% Polyester Inzetstuk 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen.

TESTS

Ons ontwikkelingsteam werkt aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk), vlakbij verschillende skistations. Het hele jaar door ontwikkelen we er eenvoudige en technische producten. Die worden vervolgens ongenadig getest in echte omstandigheden, omdat we ervan overtuigd zijn dat we onze producten enkel kunnen verbeteren door ze in levensechte situaties uit te proberen.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten