Skibroek voor pisteskiën heren 980 zwart

€12000

Wil je graag presteren op de piste? Deze 100% rekbare broek volgt elke beweging, om heel nauwkeurig en ongehinderd te bewegen.

Deze broek rekt niet enkel mee, ze is ook voorzien van ventilatieritsen. Zo reguleert ze prima de warmte. En de waterdichte stiksels en ritsen en het ingewerkte membraan maken het geheel waterdicht.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

UITSTEKEND: membraan van 12000 mm, waterdichte naden.

Warmte

Rekbare wattering als isolatie.

Ademend vermogen

Ademende stof, binnenkant in luchtig mesh, ventilatieritsen.

Bewegingsvrijheid

Stof + wattering + voering die in 4 richtingen rekt.

Afparelend vermogen

Waterafstotend aan de buitenkant, zo zuigt de stof zich niet vol water.

Instelbaar

Je kunt de taille verstellen met 2 elastieken, zo blijft de broek goed zitten.

zakken

2 afsluitbare steekzakken.

Gebruiksgemak

Gemakkelijk om je skischoenen te verstellen: korte gaiters en ritsen onderaan.

AFBEELDINGEN

Skibroek voor pisteskiën heren 980 zwart
Skibroek voor pisteskiën heren 980 zwart
Skibroek voor pisteskiën heren 980 zwart

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke materialen maken deze broek warm?

Om deze broek volledig waterdicht te maken, kozen we voor een rekbare wattering die niet scheurt (60 g/m²). Een wattering die scheurt, creëert een "koudebrug" op die plek.

Wat is een membraan en waarvoor dient het?

Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. De waterabsorberende stof houdt het water tegen dat van buiten komt en voert ook de transpiratiedampen af die je lichaam produceert. Om warm en droog te blijven is dit membraan onontbeerlijk.

Hoe wordt de waterdichtheid van mijn broek gemeten?

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen een waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 12000 mm is dus bestand tegen een druk van 12000 mm water.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn broek me beschermt tegen wind, regen en sneeuw?

Deze broek is gemaakt uit een materiaal en volgens een strikt procedé om het water buiten te houden en de wind te stoppen. Zo ben je helemaal gewapend tegen slecht weer (regen, sneeuw, wind enz.). Om de waterdichtheid te testen, hielden we de broek onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër kan worden geconfronteerd. Ook hebben we de waterdichtheid tijdens het skiën getest, in verschillende omstandigheden en een paar dagen na elkaar.

Waarom is mijn broek waterafstotend?

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Deze broek is uitgerust met waterafstotende materialen, zo beschermt ze langer bij slecht weer. Een kledingstuk wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Die waterafstotendheid neemt wel geleidelijk af naarmate je het kledingstuk gebruikt.

Hoe herstel je het waterafstotend vermogen van je broek?

Je kunt je kleding opnieuw waterafstotend maken. Om dat te doen, stop je de broek 10 à 15 minuten in de wasdroger, op een programma voor synthetische stoffen.
Je kunt natuurlijk ook een waterdichtmakende impregneerspray gebruiken (die verkopen we ook): vernevel het product gelijkmatig over het hele kledingstuk, en laat het vervolgens 10 tot 12 uur drogen.

Wat betekent het wanneer een broek "ademend" is?

Het gaat om een product dat de transpiratiedampen die ontstaan tijdens een inspanning, goed laat ontsnappen. Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. Deze broek heeft een RET van 8. Het zijn echter de technische oplossingen (zoals ritsen, verluchtingen, mesh) die Wed'ze gebruikt die ervoor zorgen dat er zich binnenin minder condens vormt, voor een maximaal ademend vermogen.

Hoe moet ik me kleden om geen koude benen te krijgen op de piste?

Om de benen warm en droog te houden, trek je gewoon 2 lagen aan:
thermisch ondergoed om de transpiratie af te voeren
en een skibroek om je te beschermen bij slecht weer en je warm te houden.

Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw in mijn broek komt?

Onze broeken zijn voorzien van elastische sneeuwvangers onderaan de pijpen die over je skischoenen komen. Wanneer je valt of bij verse sneeuw voorkomt de sneeuwvanger dat er sneeuw in de broek komt.

Wat voor fit heeft de broek 980?

Slim fit, met binnenvolume dat ruim genoeg is om er thermisch ondergoed onder aan te trekken.

Hoe was je deze broek?

Voor een broek die zo goed en lang mogelijk meegaat, raden we je aan:
* Wassen in de wasmachine op 30°C, programma voor synthetische stoffen.
* Het kledingstuk binnenstebuiten keren.
* Een beetje waspoeder gebruiken. Geen wasverzachter.
* Handmatig centrifugeren.
* Laten drogen op een kleerhanger, op een warme en goed geventileerde plek.
Niet chemisch laten reinigen. Nooit op een radiator leggen.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 87% Polyamide, 13% Elastaan Hoofdvoering 60% Polyamide, 28% Polyester, 12% Elastaan Garnering 100% Polyester Tweede voering 87% Polyester, 13% Elastaan Membraan 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur ophangen op een kleerhanger en vouwen vermijden, die kunnen de coating van de stoffen aantasten. Eerst goed laten drogen, dan pas opbergen op een droge en geventileerde plaats.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontwikkeld in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden (bij sneeuwval, in de kou, in poedersneeuw ...). Daarbij gaan onze teams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Strijken - Maximum temperatuur 110°C - Geen stoom

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord