Ballet

Ballet

Stap in de dans en ontdek de wereld van het ballet bij DECATHLON. Wij bieden gympen, spitzen, slippers en accessoires.
Hulp bij je keuze
Waarom ballet?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€1500
VERLAAGDE PRIJS
€1800
Verlaagde prijs voordien €2000
VERLAAGDE PRIJS
€1800
Verlaagde prijs voordien €2000
€1000 −20%
€800
*Van 15/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€1800 −11%
€1600
*Van ‪4/9/2023‬ tot ‪1/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€1200
4.4/5 Op basis van 6248 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS BALLET?


Ballet (ook klassieke dans genoemd) is een historische dans van de Franse cultuur, die in de hele wereld bekend is en gewaardeerd wordt om zijn universele techniek. Discipline en elegantie worden beschouwd als de pijlers van de ballettechniek. Maar ook de fysieke en artistieke capaciteiten worden op de proef gesteld.


Ballet kan worden omschreven als de ontmoeting van kracht en zachtheid. Moderne trends hebben de klassieke dans verrijkt, gaande van romantisch tot neoklassiek ballet. Deze dans is dus geëvolueerd onder invloed van verschillende factoren. Maar een aangepast tenue blijft nodig.


HET GESCHIKTE TENUE VOOR BALLET


Een geschikt tenue voor ballet of klassieke dans moet vooral veel bewegingsvrijheid bieden. Het moet dus comfortabel zitten, maar ook nauw aansluiten, zodat de dansleraar of -lerares direct de fouten kan zien en elk detail van de beweging kan verbeteren.


Het danspakje

Een danspakje moet aangepast en comfortabel zijn om de lichaamslijnen te benadrukken. Daarom bieden we een ruime keuze aan danspakjes die perfect geschikt zijn voor balletlessen. Zo kan je onder meer kiezen voor danspakjes met brede of smalle bandjes of met lange of korte mouwen. Voor een nog elegantere stijl hebben sommige balletpakjes een transparante kraag om de ‘port de bras’ of de ‘port de tête’ nog meer te benadrukken.


De balletmaillot

De dansmaillot (of legging) is een onmisbaar accessoire om het benenwerk te benadrukken.


De cache-coeur

De cache-coeur zorgt ervoor dat de spieren voor en na de training warm blijven.


De dansschoenen

Over het algemeen starten beginners met demi-pointes met een doorlopende zool. Daarna stappen ze over op demi-pointes met splitzolen om te eindigen met pointes.


De beenwarmers

De beenwarmers zijn er niet alleen voor de looks, ze zijn ook belangrijk om dansers te beschermen. Ze worden gebruikt tijdens de opwarming en helpen je kuiten en enkels warm te houden. We bieden ze aan in 4 verschillende kleuren, zodat je ze kan afstemmen op je danspakje. We bieden ook langere modellen aan, voor een nog optimalere opwarming.


WIE DISCIPLINE ZEGT, ZEGT ORGANISATIE EN DUS EEN GESCHIKTE DANSTAS


In ons assortiment vind je de perfecte danstas om al je spullen gemakkelijk in op te bergen en te vervoeren. Onze danstassen komen in roze, zilverkleur of zwart en bieden veel opbergmogelijkheden dankzij de talrijke zakken. Bovendien zal je ook gecharmeerd zijn door hun grootte en mooie vorm.


Laat ze kiezen