Maskers, vinnen & snorkels

Harpoenvissen maskers, vinnen en snorkels

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
VERLAAGDE PRIJS
€2000
Verlaagde prijs voordien €2500
4/5 Op basis van 1534 Beoordelingen in de winkels en online

EEN GOEDE UITRUSTING VOOR HARPOENVISSEN VOOR MAXIMAAL PLEZIER


Harpoenvissen (of onderwatervissen) is een fascinerende hobby met tal van kicks, maar om deze sport in de beste omstandigheden te kunnen beoefenen, heb je specifieke duikuitrusting nodig. Uitrusting waarmee je gemakkelijk en veilig onder water kunt ademen, zien en bewegen. Om de onderwaterwereld te kunnen verkennen, heb je daarom een zogenaamde ABC-duikuitrusting nodig, bestaande uit een duikbril, een snorkel en duikvinnen.


EEN COMFORTABELE EN TEGELIJK DISCRETE DUIKBRIL


Wanneer je gaat harpoenvissen, is het raadzaam een duikbril met een klein volume te kiezen om de drukcompensatie te beperken wanneer je afdaalt naar de diepte. Het comfort van je duikbril is ook een belangrijke overweging. Een zachte, hypoallergene mantel sluit goed aan op je gezicht, past zich aan je lichaamsvorm aan en zorgt voor een goede afdichting. Een groot gezichtsveld is ook een pluspunt bij het observeren van de zeebodem en het zoeken naar prooien. De kleur van je duikbril speelt ook een belangrijke rol. Je moet je prooi goed kunnen zien en toch discreet blijven om de onderwaterfauna niet af te schrikken.


LANGE DUIKVINNEN GEVEN MEER KRACHT BIJ HARPOENVISSEN


Bij harpoenvissen, net als bij vrijduiken, diepzeeduiken of snorkelen, worden vinnen gebruikt om je voort te stuwen. Ze moeten dus worden gekozen in functie van je niveau en je behoeften, en die zijn niet dezelfde voor een beginner of voor een gevorderde harpoenvisser. Ben je al gewend aan het gebruik van vinnen? Kies dan voor lange vinnen. Hun stijfheid zal je toelaten meer kracht te ontwikkelen. Als je voor het eerst vinnen gebruikt, kies je best een lichtgewicht plastic model dat gemakkelijk aan te trekken is en een goed compromis biedt tussen lengte en kracht. Je zult je bewegingen beter onder controle kunnen houden en sneller vooruitgang boeken zonder jezelf onnodig te vermoeien.

EEN COMFORTABELE EN TEGELIJK DISCRETE SNORKEL


De meest gebruikte snorkel bij harpoenvissen is de 'eenvoudige' snorkel. Dat wil zeggen, zonder ontluchtingsventiel of deflector. Dit om maximale discretie te garanderen. Om het ventileren te vergemakkelijken, moet je echter kiezen voor een snorkel met een grote diameter en een minimale omvang. Een siliconen mondstuk wordt ook aanbevolen om het comfort onder water te verhogen. Om het plaatje compleet te maken kun je kiezen voor een zwarte duikbril of een met camouflagekleuren, zodat je beter opgaat in de omgeving en de onderwaterfauna niet afschrikt.


Laat ze kiezen