Kampeer slaapmateriaal

Kampeer slaapmateriaal

Ontdek ons assortiment aan slaapmateriaal voor op de camping. Van opblaasbare of zelfopblazende matrassen tot slaapzakken, veldbedden, hangmatten en muskietennetten, je vindt er alles wat je nodig hebt om comfortabel te slapen op de camping.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
€2200
VERLAAGDE PRIJS
€5500
Verlaagde prijs voordien €6000
€20000
€6500
BEST BEOORDEELD
€9500
€4500
€1700
4.3/5 Op basis van 31063 Beoordelingen in de winkels en online

SLAAPZAKKEN, SLAAPMATJES EN VELDBEDDEN

Wie gaat kamperen, ziet vaak af van luxe en slaapt zelden comfortabel. Het beste slaapmateriaal kan immers niet op tegen je zachte matras thuis. Toch hoeft kamperen niet gelijk te staan met koude nachten en een verstoorde nachtrust, of je er nu voor even of voor een langere periode op uit trekt.


Bij DECATHLON vind je een breed gamma aan slaapzakken, luchtbedden en veldbedden van uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs. Bekijk de producten van gekende merken: Quechua, Forclaz en Husky.


LUCHTBEDDEN EN SLAAPMATJES: DE BASISUITRUSTING VOOR EEN GESLAAGDE KAMPEERERVARING

Een degelijke bivakmatras moet:
• comfortabel;
• isolerend;
• stevig zijn.


Daarna stelt zich de volgende vraag: Kies je voor een klassiek slaapmatje, een luchtbed of een zelfopblazend matje ? Om die keuze te vergemakkelijken, kan je rekening houden met de volgende factoren. Om als je in je tent ligt geen keien of wortels in je rug te voelen, moet je bed een zekere dikte hebben. Een vlak, soepel en met lucht gevuld slaapoppervlak biedt optimaal comfort. Kies daarom eerder voor een luchtbed of een opblaasbaar matje dan voor een opgerold donsdeken. Laat je vooral de praktische kant doorwegen en heb je weinig tijd om zelf lucht in je matras te blazen, opteer dan voor een luchtbed dat je kan oppompen. Een zelfopblazend matje kan een alternatief zijn. Als je met je partner reist, kan je een luchtbed voor 2 personen overwegen.


Voelt de grond in je tent koud aan, dan zou je het 's nachts wel eens koud kunnen krijgen. De R-waarde van je slaapmateriaal geeft aan in welke mate dat je tegen koude uit de ondergrond beschermt. Met andere woorden: in welke mate het materiaal waarop je slaapt je eigen lichaamswarmte isoleert. Luchtbedden of dikke luchtmatrassen zijn niet alleen bijzonder comfortabel, ze zijn ook nog eens isolerend. Isolerende matten kregen een bekleding in aluminium om de nodige warmte kunnen opslaan.


Kampeermatrassen en luchtbedden scoren goed omdat ze zo comfortabel liggen en voor meer thermische isolatie zorgen. Eenvoudige kampeermatrassen zijn dan weer veruit het stevigst. In tegenstelling tot de met lucht gevulde modellen, kunnen krasbestendige plastic slaapmatjes minder snel door scherpe voorwerpen beschadigd raken.


SLAAPZAKKEN VOOR IEDEREEN EN VOOR ELK SEIZOEN

Wil je in de zomer of in de winter gaan kamperen? Slaap je graag onder de blote hemel of in een hut? Een slaapzak blijft hoe dan ook onmisbaar!


Op zoek naar een slaapzak voor dames, heren of kinderen ? Controleer de lengtespecificaties in de productbeschrijving om het model te vinden dat op jouw behoeften is afgestemd.


Een synthetische slaapzak of een donsslaapzak? Een kwestie van vocht en gewicht ...
• Synthetische slaapzakken drogen snel en blijven warm, ook als ze vochtig zijn. Dat maakt ze uitermate geschikt voor uitstapjes in een warme en vochtige omgeving.
• Donsslaapzakken zijn hoe dan ook veel lichter en compact. Ze moeten echter wel droog blijven, Anders gaat het dons samenklitten en verliest het zijn verwarmend vermogen.


Overloop ons ruim productengamma en ontdek slaapzakken voor buitentemperaturen tussen 20°C en 0°C. De binnenkant van uw slaapzak kan worden afgewerkt met materialen die prettig aanvoelen en makkelijk te onderhouden zijn:
• zijde,
• polyester
• of katoen.


Hutten en jeugdherbergen worden als eens vuil achtergelaten. De inlets fungeren als hygiënisch beschermende tussenlaag. Zo voel je je altijd veilig, waar je ook slaapt.


KAMPEERBEDDEN, VELDBEDDEN EN HANGMATTEN: MATERIAAL DAT EEN OPTIMALE NACHTRUST GARANDEERT

Na een zware sportieve uitdaging of een bewogen uitstapje heb je bij terugkeer naar het kamp maar in één ding zin meer: lekker ontspannen op een comfortabel bed. Kies voor onze kampeerbedden, veldbedden of hangmatten.


Ze zijn snel opgeblazen, opgezet of tussen twee bomen opgehangen en beloven je een rustige nacht, net als thuis (of toch bijna). Onze hangmatten voor 1 persoon (415 g) of voor 2 personen (950 g) kan je opplooien om plaats te winnen. Stop ze daarna in de bijhorende tas die je in je wandelrugzak stopt. Kampeer- en veldbedden zijn een stuk zwaarder. Sommige wegen tot 13,5 kg. Ze zijn eveneens op te plooien en compact om mee te nemen.


PICKNICKDEKENS, KAMPEERKUSSENS EN FLEECEDEKENS: HEERLIJK KNUS IN OPENLUCHT

Bij het zwembad, tijdens een picknick, tijdens een filmvoorstelling in openlucht of gewoon om naar de sterren te kijken: onze picknickdekens van Quechua zijn ideaal. Met hun afmetingen van 1,40 m x 1,70 m ou 1,70 x 2,10 m kan je er met verschillende mensen op zitten of er met 1 tot 2 personen onder slapen.


Dankzij de geïntegreerde velcroband, kan je onze picknickdekens compact opplooien en makkelijk meenemen. Het oppervlak in polyester is waterafstotend: je kan dus onbezorgd in nat gras of nat zand gaan zitten. Het krasbestendige materiaal is bovendien bijzonder stevig. Wil je nóg meer comfort in het groen? We raden je onze knusse kampeerkussens en onze warme fleecedekens aan.

Laat ze kiezen