One Wall

One Wall

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.7/5 Op basis van 60 Beoordelingen in de winkels en online

ONE WALL: KAATSEN, AMERIKAANSE STIJL


Zoals de naam aangeeft, is One Wall een sport die tegenover een muur wordt gespeeld. Deze moderne, universele en voor iedereen toegankelijke variant van kaatsen, is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar werd het spel aan het eind van de 19de eeuw voor het eerst gespeeld. Sindsdien is One Wall (ook American handball, Wallball of GAA Handball genoemd) door de Amerikanen gemoderniseerd. Net als frontenis, bereikte de sport geleidelijk Europa.


Hoewel One Wall op het eerste gezicht veel weg heeft van pelota met de blote hand, gaat het in werkelijkheid om twee disciplines die uiteraard met de handpalmen worden gespeeld, maar die wél eigen regels, banen en ballen hebben. Bovendien hangt One Wall af van de Internationale Confederatie voor Balsporten, terwijl pelota met de blote hand afhangt van de Internationale Federatie voor Baskisch Pelota.


PRINCIPE VAN ONE WALL


One Wall is een sport die wordt beoefend op een rechthoekig veld van 10,4 m lang en 6,1 m breed. De voormuur (fronton) is 4,9 m hoog. Het is gebaseerd op dezelfde principes als squash en kan worden gespeeld in enkel- of dubbelspel, met blote handen of met handschoenen in soepel leder. Je mag de bal enkel met je handen raken.


Tijdens het spelen wisselen de spelers de bal uit door die tegen de muur te slaan. De bal kan in de vlucht of na één keer stuiteren worden geslagen. De spelers mogen de grenzen van het speelveld overschrijden om de bal te kunnen spelen. De speler die na een rebound de muur niet met de bal kan raken, verliest het punt. Let op: de bal moet tussen elke rally tegen de muur stuiteren.


Het spel wordt gewonnen door de eerste speler/het eerste team die/dat twee sets wint. De eerste twee sets van een wedstrijd worden gewonnen door het team dat als eerste 21 punten scoort. Als beide teams een set winnen, wordt een tie-break gespeeld. Die wordt gewonnen door het team dat als eerste 11 punten scoort.


ONE WALL: EEN VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK KAATSSPEL!


One Wall is een financieel, materieel en technisch heel toegankelijke sport. Welke uitrusting je nodig hebt? Een bal, One Wall-handschoenen (je kan ook met de blote hand spelen!) en een beschermende bril volstaan om een partijtje te spelen. Nu alleen nog een geschikte muur vinden! Je kan One Wall dus eigenlijk zien als een straatsport die overal en door iedereen kan worden beoefend!


Laat ze kiezen