Crossminton

Crossminton

Hou je van buitensporten? Crossminton zal perfect zijn om uw namiddag op te vrolijken met familie of vrienden.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4/5 Op basis van 85 Beoordelingen in de winkels en online

CROSSMINTON IN EEN PAAR WOORDEN


Crossminton is een redelijk nieuwe sport bedoeld voor het hele gezin. Je vindt er elementen in terug van tennis (plaatsing van de shuttle, spelstrategie), badminton (bewegingstechniek, frequentie van verplaatsingen) en squash (snelheid van de shuttle, korte reactietijd). Het is een dynamische en tegelijk plezierige sport.


CROSSMINTON-UITRUSTING


Crossmintonrackets lijken heel erg op squashrackets. Ze zijn wel korter, waardoor je er de baan van de shuttle beter mee kunt controleren. Als shuttle speel je met een speeder of birdie. Die is kleiner dan een gewone badmintonshuttle en weegt ook meer, zodat hij niet wegwaait. Hij heeft vaak een gele of oranje fluokleur, zodat je er 's avonds mee kunt spelen.


HOE SPEEL JE CROSSMINTON ?


Een crossmintonveld bestaat uit twee vierkanten met zijden van 5,50 meter. Je hebt geen net nodig, het volstaat om de vierkanten af te bakenen met banden op de grond of met blokjes. Zorg gewoon dat je op een tamelijk vlak terrein speelt.


De regels zijn redelijk eenvoudig: je maakt een punt wanneer de shuttle (speeder) in het vak van je tegenstander op de grond valt. Als de shuttle buiten vliegt maar de tegenstander hem in de vlucht toch terugslaat, gaat het spel gewoon verder.


De spelers serveren om beurten en wisselen om de drie punten. Een wedstrijd wordt naar drie sets van zestien punten gespeeld, met twee punten verschil. De spelers mogen de shuttle maar één keer aanraken om hem naar de andere kant te slaan.


CROSSMINTON: WAAROM EN VOOR WIE


Net zoals de meeste racketsporten is crossminton een uitstekende sport om in vorm te blijven. Je traint er je benen, armen en buikspieren mee, en je werkt aan je cardiovasculaire capaciteiten en je uithouding. Bovendien zijn wendbaarheid, coördinatievermogen en concentratie heel belangrijk in deze sport. Deze fijne discipline kan door iedereen worden beoefend, ongeacht hoe fit je bent.


Laat ze kiezen