Skeelers

Skeelers 3 en 4 wielen

Inlineskaten is zowel een vrijetijdsbesteding als een multidisciplinaire sport die geen grenzen kent, zelfs geen leeftijdsgrens! Kies je favoriete paar uit onze selectie inlineskates met 3 of 4 wielen, bind ze onder, amuseer je en maak op je eigen tempo vorderingen.
Hulp bij je keuze
Hoe kies je de juiste skates of rolschaatsen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
VERLAAGDE PRIJS
€2500
€21995 −22%
€16995
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€10995 −18%
€8995
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€13995 −21%
€10995
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€9995 −20%
€7995
*De uitverkoop begint op 2/9/2023
€14995 −33%
€9995
*De uitverkoop begint op 1/9/2023
4.4/5 Op basis van 6600 Beoordelingen in de winkels en online

DE VOORDELEN VAN INLINESKATEN

Het inlineskaten kent verschillende disciplines, en dus evenveel soorten skates (voor fitness, speed, street, stunts ….). Iedere discipline is een volwaardige sport die al je spieren strakker maakt en je hart traint. Bovendien is het een heel leuke manier om beweging te krijgen en af te vallen, want hoe meer je skate, hoe strakker je lichaam wordt!


3 WIELEN VERSUS 4 WIELEN: EEN ANDER GEVOEL

Het verschil tussen inlineskates met 3 of met 4 wielen is niet alleen visueel of esthetisch, ook de wendbaarheid en het gebruik zijn anders. Want een extra wiel betekent een extra raakvlak met de grond en dus een verschil in stabiliteit, in wrijving over de grond en dus ook in snelheid.


4 WIELEN VOOR MEER STABILITEIT

Skates met een frame met 4 wielen zijn veelzijdiger, stabieler en gemakkelijker te controleren, vooral voor beginners. Bij een frame met 4 wielen zijn de wielen kleiner en is het frame stijver waardoor je beter je evenwicht kan bewaren, korter kan draaien indien nodig en technisch kan remmen, zonder in te boeten aan comfort en stabiliteit. Aan de andere kant moet je met kleine wielen meer kracht zetten om snelheid te halen en te behouden over lange afstanden.


3 WIELEN VOOR MEER SNELHEID

Inlineskates met 3 wielen zijn gemaakt voor snelheid en lange afstanden. Eens een groot wiel gelanceerd is en op snelheid draait, slaat het meer energie op dan een klein wiel, waardoor je met dit type skates langer je snelheid kan houden en hogere snelheden kan halen. Bovendien rollen grote wielen gemakkelijker over obstakels, zodat je zelfs op kasseien kan rijden. Maar doordat er maar 3 raakvlakken met de grond zijn in plaats van 4, slip je gemakkelijker bij het afzetten en is het moeilijker om in balans te blijven.


INLINESKATES MET 3 OF MET 4 WIELEN? EEN KEUZE DIE JE MOET MAKEN

Hoe groter het wiel, hoe meer snelheid maar hoe minder stabiliteit, hoe kleiner het wiel, hoe meer wendbaarheid. Wat je kiest hangt dus af van wat je verwacht van het skaten, van je vaardigheden en niveau. Kom je er niet uit? Onze Decathlon-medewerkers helpen je graag bij het kiezen van inlineskates, aarzel ook niet om naar een Decathlon-winkel te gaan en de verschillende modellen met 3 en 4 wielen te testen.

Laat ze kiezen