Fitnessskates voor kinderen Fit 3 zwart/oranje

€3500

Ons team, allemaal fervente skaters, ontwikkelde dit paar dat 4 maten verstelbaar is. Van maat 29 tot 38, zodat je kind er vele kilometers plezier van heeft.

Je kind wil zijn eerste tochtjes maken op skates? De kinderskates Fit 3 zijn heel comfortabel en groeien bovendien mee met je kind.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Fluorood

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Aantrekgemak

Comfortabel en goed verlucht dankzij de semi-softboot met schuim.

Glijkwaliteit

Soepel rollen door het composiet frame en ABEC 3-lagers.

Positiebehoud product

De voet zit stevig vast dankzij het driedubbel aanspansysteem.

Instelbaar

Mijn voeten groeien, mijn skates groeien mee! Ze zijn 4 maten verstelbaar.

Grip

Wielen en remblokjes in rubber, om niet te slippen en doeltreffend te remmen.

AFBEELDINGEN

Fitnessskates voor kinderen Fit 3 zwart/oranje
Fitnessskates voor kinderen Fit 3 zwart/oranje

TECHNISCHE INFORMATIE

Een tip voor de veiligheid?

We raden het totaalpakket aan: helm, elleboog-, knie- én polsbeschermers. Want uiteindelijk weet je toch niet vooraf hoe je zult vallen en welk lichaamsdeel je mogelijk bezeert ...

Eén paar skates voor 4 schoenmaten? Een woordje uitleg over ons meegroeisysteem!

Onze skates zijn verstelbaar zodat je er langer dan een seizoen plezier van hebt. De skate aanpassen doe je in 3 stappen:
1. Open de hendel.
2. Trek aan de neus van de boot of duw ertegen.
3. Sluit de hendel.
Je kind moet zich op zijn gemak voelen met de skates aan zijn voeten, kies dus een gewicht dat is aangepast aan zijn fysieke mogelijkheden en de juiste maat: als zijn voet nog kan verschuiven in de boot, zal hij het lastig hebben om een goede houding te bewaren.

Wil je comfortabel skaten? Dan zijn de kinderskates Fit 3 ideaal.

De voeten blijven langer droog dankzij schuim in luchtig mesh, in een semi-softboot voor meer comfort.
Eenvoudige en doeltreffende systemen om de skates gemakkelijk onder te binden: een microverstelbare buckle bovenaan om heel precies aan te passen, klittenbandstrap op de wreef om de hiel stevig vast te zetten in de boot en veters die, afhankelijk van de maat, klassiek of elastisch zijn.
En hoe zit het met het gewicht? 2,254 kg in maat 32/35, 2,434 kg in maat 35/38 en 2,614 kg in maat 38/41!

1 skatemaat = 4 schoenmaten. Hoe werkt dit meegroeisysteem?

De skates verstellen gebeurt in 3 stappen:
1. Open de hendel.
2. Trek aan de voorkant van de boot.
3. Sluit de hendel.
Met dit systeem kan je kind de skates langer dan een seizoen dragen. Voor een kind moet je skates kiezen die zijn afgestemd op zijn voeten: neem geen te zware (niet aangepast aan zijn fysieke mogelijkheden) of te grote skates (de voet verschuift in de boot, waardoor je kind een slechte houding aanneemt en het moeilijk heeft om zijn traject te beheersen).

Wat maakt de kinderskates FIT 3 zo comfortabel?

Semi-softboots met verstevigingen in schuim voor meer comfort. Boots in luchtig mesh (stof die de transpiratie goed absorbeert) zodat ze de voeten langer droog houden.
De skates zijn makkelijk onder te binden dankzij eenvoudige en efficiënte sluitingen: een microverstelbare buckle bovenaan om heel precies aan te passen + klittenbandstrap op de wreef om de hiel stevig vast te zetten in de boot.
Elastische veters voor de maten 29-32 en 32-35, klassieke veters voor de maat 35-38.

Hoe zorgen de kinderskates Fit 3 ervoor dat je kind efficiënter kan rijden en remmen?

Het composiet frame is lichter zodat kinderen gemakkelijker leren skaten: het biedt een goed rolcomfort. De 80A-wielen van 70 mm en de ABEC 3-lagers bieden een goed compromis tussen soepel rollen en wendbaarheid. En om te remmen beschik je bij onze skates over een klassiek rubberen remblokje dat je naar keuze op de rechter- of linkerskate kunt zetten. Extra remblokjes zijn verkrijgbaar in de winkel (referentie 8111787).

Oxelo gebruikt rubber voor de wielen en remmen!

In tegenstelling tot kunststof dat "schuift" maar niet afremt, biedt rubber een goede grip: zo kan je kind skaten zonder weg te glijden wanneer hij afzet en ook doeltreffend remmen. Bovendien verslijt rubber minder snel dan kunststof.
Onze Oxelo-teams dragen veiligheid hoog in het vaandel - en dat voor elk kind, of het nu al heel goed kan skaten of (nog) niet. Daarom hebben we ervoor gekozen om al onze kinderskates uit te rusten met wieltjes en remmen in rubber en niet in pvc.

Wielen en remmen in rubber: wat zijn de voordelen ten opzichte van kunststof?

Oxelo garandeert de veiligheid ongeacht het technisch niveau van je kind. We hebben ervoor geopteerd alle modellen voor kinderen uit te rusten met wielen en remmen in rubber en niet in pvc. Onze eerste zorg is immers de veiligheid van elk kind. In tegenstelling tot pvc biedt rubber een uitstekende grip op harde ondergronden, zodat je kind niet wegglijdt bij het afzetten en doeltreffend kan remmen.
De skates in maat 32/35 en 35/38 kunnen worden uitgerust met wielen van 76 mm

Hoe kun je ervoor zorgen dat de wielen langer meegaan?

Niet alle wielen slijten even snel, dit hangt af van de plaats waar ze gemonteerd zijn op het frame. Aarzel dus niet om ze geregeld van plaats te wisselen.
Op de binnenkant van elk wieltje zie je 7 ringen staan. Wanneer het wiel is afgesleten tot de eerste ring is het aan vervanging toe.

Skates repareren of onderhouden?

Je vindt wielen in verschillende maten (we hebben zelfs wieltjes die licht geven), remmen en ook compatibele schroeven op onze website en in het atelier van Decathlon. Je kunt alles heel makkelijk zelf monteren.
Aarzel niet om even te kijken naar onze tips en tutorials op het YouTube-kanaal van Oxelo: https://www.youtube.com/user/oxelo/videos

Garantie

2 jaar behalve op slijtageonderdelen (wieltjes/lagers en rem)

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Bewaar je skates op een droge plek bij een gematigde temperatuur. Na gebruik niet laten drogen in de buurt van een warmtebron of een vlam.

GEBRUIKSAANWIJZING

Roller norm EN 13843 B (max. 60 kg). Niet voor skatepark.

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten