Doboks en gordels

Doboks en gordels voor Taewondo

Ontdek hier alle pakken voor Taekwondo en de gordels voor zowel kinderen als volwassenen. Vergeet ook zeker niet de beschermingen te bekijken.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€1700
VERLAAGDE PRIJS
€1200
Verlaagde prijs voordien €1500
Zori's martial arts
OUTSHOCK

Zori's martial arts

Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
NIEUWE COLLECTIE
€1300
€2200
€5999
Judobroek blanco
ADIDAS

Judobroek blanco

Uitsluitend online verkocht
€2200
€8999
Vanaf
€3250
Vanaf
€1900
Vanaf
€1194
Vanaf
€1999
Vanaf
€2000 −30%
€1400
*De uitverkoop begint op 31/8/2023
Vanaf
€2400
4.4/5 Op basis van 2185 Beoordelingen in de winkels en online

WAT HEB JE NODIG VOOR TAEKWONDO?


Taekwondo is een vechtsport waar je niet per se veel voor nodig hebt. Om te starten met taekwondo heb je een taekwondopak of dobok nodig. Dit bestaat uit een wijde witte jas, een losse lange broek en een taekwondo gordel, die je rond je middel draagt en aangeeft welk vaardigheidsniveau je beheerst aan de hand van de kleur. Beginners dragen een witte karateband maar naarmate je vordering boekt, kun je gordels van verschillende kleuren verdienen. Anders dan bij judo wordt de tegenstander in taekwondo niet vastgegrepen bij zijn pak (tenzij bij zelfverdediging). Daarom moet een dobok licht zijn, met ruime snit om veel bewegingsvrijheid te bieden. Voor een kind dat pas start met taekwondo kies je een dobok in gekeperde stof (190 g/m²), soepel en licht tegelijk. Afhankelijk van je taekwondoniveau, kun je ook taekwondobescherming dragen zoals een borstbeschermer, een kruisbeschermer, een gebitsbeschermer en de belangrijke hoofdbeschermer of helm voor taekwondo. Als je je voeten graag proper houdt tussen de kleedkamers en de taekwondomat kun je zori’s dragen: traditionele Japanse schoenen met een zool in rijststro, ontworpen voor beoefenaars van allerlei martial arts zoals judo, karate, jiujitsu en taekwondo.


WELKE TAEKWONDOBANDEN ZIJN ER?


In taekwondo worden net als in judo en karate gekleurde banden uitgedeeld om de graad en het niveau van de beoefenaar aan te geven. Je draagt de taekwondoband rond je middel bij het dragen van een dobok of taekwondopak. Dit zijn de meest voorkomende taekwondogordels:

  • Witte gordel: beginner. Symboliseert de start, onschuld en bescheidenheid.
  • Gele gordel: begrip van de basisbeginselen. Symboliseert groei van kennis en vordering in technieken.
  • Groene gordel: groei. Symboliseert de constante evolutie in kennis en vaardigheden.
  • Blauwe gordel: toewijding. Symboliseert de verdere verbetering van de technische vaardigheden
  • Rode gordel: gevorderd. Symboliseert een diepgaande kennis en bekwaamheid van Taekwondo.
  • Zwarte gordel: expertise. Symboliseert de meesterlijke beheersing van Taekwondo-technieken en de Taekwondo-filosofie. Binnen dit niveau zijn er verschillende dan-graden (1e, 2e, 3e dan, enz.) om een verder onderscheid te maken tussen de niveaus van expertise.


Om te klimmen in graad of niveau binnen de sport taekwondo moet je technische vaardigheden ontwikkelen, maar ook kennis, wilskracht, toewijding en discipline. Het spreekt voor zich dat het behalen van een nieuwe kleur van taekwondoband een heuse verwezenlijking is waar men trots op kan zijn. En jij, welke kleur van taekwondogordel wil jij behalen?


EEN DOBOK KOPEN VAN OUTSHOCK OF ADIDAS BIJ DECATHLON


Op zoek naar een taekwondopak en een gordel? Dan ben je bij DECATHLON aan het juiste adres. Je kan doboks of taekwondopakken kopen voor kinderen of voor volwassenen van ons merk voor martial arts: Outshock. Maar je kunt ook doboks en gordels van Adidas kopen op de webshop van DECATHLON. Een taekwondoband kun je afzonderlijk in de gewenste kleur kopen. We hebben zelfs tweekleurige gordels in ons aanbod.


Laat ze kiezen