Schoenen

Trainingsschoenen voor atletiek

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Vanaf
€3800
Vanaf
€3067
4.6/5 Op basis van 737 Beoordelingen in de winkels en online

COMFORTABELE ATLETIEKSCHOENEN VOOR BETERE PRESTATIES


Met meer dan 30.000 licentiehouders is atletiek in België een heel toegankelijke en populaire sport. Wie tijdens het sporten mikt op comfort en prestaties moet bewust de juiste trainings- en wedstrijdschoenen kiezen. Die moeten niet alleen schokken en trillingen opvangen. Ze moeten ook heel comfortabel zitten terwijl je sport.


AANGEPASTE ATLETIEKSCHOENEN IN FUNCTIE VAN DE VERSCHILLENDE TYPES ONDERGROND


Niet alle atletiekschoenen lenen zich tot elke discipline en elke ondergrond. De structuur van de schoenen kan verschillen naargelang je op pistes loopt of aan veldlopen doet. Ook qua noppen (spikes) is er een verschil. Op de piste kies je voor korte spikes van +/- 6 mm. Voor veldlopen en trails zijn lange spikes beter. Er bestaan schoenen met spikes tussen 9 mm en 15 mm. Daarmee kan je zelfs het modderigste terrein aan! Atletiek- en veldloopschoenen worden meestal geleverd met afneembare spikes en sleutels. Je keuze wordt niet alleen bepaald door de discipline die je beoefent, maar ook door de ondergrond en de weersomstandigheden.


VIND JE ATLETIEKSCHOENEN BIJ DECATHLON


Net als bij zowat elke sportuitrusting, moet je atletiekschoenen kiezen in functie van je niveau en de intensiteit waarmee je sport. Start je met atletiek of ben je een occasioneel sporter? Kies voor polyvalente schoenen die je voldoende steun en een degelijke schokdemping bieden. Sport je intensiever, dan heb je specifiekere schoenen (sowieso van spikes voorzien) nodig. Bij DECATHLON vind je een breed gamma atletiekschoenen voor elke discipline die op jouw specifieke behoeften inspelen.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken