Wetsuits

Wetsuits voor canyoning

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
VERLAAGDE PRIJS
€9500
Verlaagde prijs voordien €11000
VERLAAGDE PRIJS
€9500
Verlaagde prijs voordien €11000
BEST BEOORDEELD
€9500
VERLAAGDE PRIJS
€9500
Verlaagde prijs voordien €11000
VERLAAGDE PRIJS
€9500
Verlaagde prijs voordien €11000
3.6/5 Op basis van 21 Beoordelingen in de winkels en online

DE GESCHIKTE WETSUIT VOOR CANYONING


Om canyoning te beoefenen, is het belangrijk om kleding te kiezen die je warm houdt (omdat de meeste rivieren een lage temperatuur hebben), maar je ook beschermt tegen de keien en rotsen die je onderweg tegenkomt. Je kleding moet daarom thermisch zijn om koudeschokken te voorkomen en sterk genoeg om blessures te voorkomen.


De aanbevolen kleding is een neopreen wetsuit. Een wetsuit is één- of tweedelig en bestaat voor heren en voor dames. Hij is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 4 tot 7 mm. Om zich goed aan te passen aan alle temperaturen is een dikte van 5 mm ideaal. Op het eerste gezicht lijkt het veel op een duikpak, maar een canyoningpak is eigenlijk steviger en voorzien van verstevigingen op de knieën, ellebogen en billen, omdat dit zones zijn die zwaar belast worden als je vordert.HET BELANG VAN EEN WETSUIT BIJ CANYONING


Bij canyoning denken we vaak dat het enige doel van het wetsuit is om te beschermen tegen de kou. Dit is inderdaad het geval. Maar het gebruik ervan is niet beperkt tot dat. Een wetsuit stelt je ook in staat jezelf te beschermen bij kleine valpartijen en stoten tegen de stenen en rotsen in de rivierbedding.


Een ander geweldig kenmerk, dat zich vooral in wildwater manifesteert, is dat het pak je meer drijfvermogen geeft. Neopreen kleding laat je inderdaad gemakkelijker in het water drijven, wat energie bespaart en je extra veiligheid biedt op plaatsen waar er veel schuim is en waar de waterdichtheid laag is


HOE KIES IK DE JUISTE WETSUIT VOOR CANYONING?


Zorg er bij de zoektocht naar je neopreen kleding voor dat ze goed is aangepast aan je lichaamsbouw, maar ook niet te strak zit. Neopreen kleding die te los zit, zorgt niet voor je thermische comfort, omdat de laag tussen je huid en het materiaal niet voldoende wordt opgewarmd. Omgekeerd, als het neopreen kledingstuk te strak zit, zal het je bewegingsvrijheid beperken die zo belangrijk is bij canyoning.


Let er ook op dat de neopreen kleding is aangepast aan het beoogde gebruik, met name wat de dikte ervan betreft. Hoe dikker de laag neopreen, hoe warmer de kleding immers is. Tegelijkertijd verliest ze echter aan elasticiteit en neemt het drijfvermogen toe.


EEN EENDELIG CANYONINGPAK OF EEN TWEEDELIGE WETSUIT?


Een canyoningpak is verkrijgbaar in eendelige en tweedelige modellen. In het geval van een tweedelig pak overlappen de vest en de long john elkaar op de borst, om je een dubbele isolatie van de vitale organen te geven. Tweedelige wetsuits zijn zeer veelzijdig omdat je ze kan dragen als een volledig pak in de koude canyons, of gewoon de long john kan combineren met een neopreen T-shirt in de warmere maanden of rivieren.


Eendelige pakken zijn minder veelzijdig. Toch zijn ze zeer comfortabel, laten ze een goede mobiliteit toe en laten ze minder water binnenkomen bij sprongen. Bovendien kunnen de meest kouwelijke onder ons ook handschoenen dragen of neopreen tops onder hun wetsuit om het maximaal warm te hebben.


DE CANYONINGKLEDING EN -ACCESSOIRES DIE JE NODIG HEBT, VIND JE BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan canyoningkleding, zowel voor heren als voor dames. Wetsuits, handschoenen, sokken, helm, klimgordel, klein of groot materiaal alles wat je nodig hebt om canyoning in de beste omstandigheden te beoefenen, vind je onder hetzelfde dak!


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken