Vinnen

Harpoenvissen vinnen

Hulp bij je keuze
Hoe kies je de juiste duikvinnen?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.3/5 Op basis van 68 Beoordelingen in de winkels en online

VINNEN VOOR HARPOENVISSEN


De vinnen zijn een heel belangrijk onderdeel van je uitrusting voor harpoenvissen. Ze stellen je in staat om sneller en efficiënter onder water te bewegen. Terwijl bij zwemmen eerder korte zwemvliezen worden gebruikt, zijn bij harpoenvissen speciale vinnen nodig die langer zijn. Ze moeten ook zeer flexibel zijn zodat je je gemakkelijk kan verplaatsen dankzij een efficiënte krachtoverbrenging. Zorg er absoluut voor dat de vinnen goed passen. Ze mogen geen drukpunten achterlaten of pijn veroorzaken. Tegelijkertijd moeten ze strak genoeg zitten om niet uit te glijden. Merk ook op dat vinnen voor harpoenvissen meestal gedragen worden met neopreen sokken, die je best tegelijk met je vinnen kiest.


SPECIFIEKE VINNEN VOOR HARPOENVISSEN NAAR GELANG VAN HET ERVARINGSNIVEAU


Bij onderwatersporten worden vinnen gebruikt voor de voortstuwing. Ze verschillen naar gelang van het ervaringsniveau van de beoefenaar. Beginnende en gevorderde harpoenvissers hebben namelijk niet dezelfde vaardigheden en dus niet dezelfde behoeften op het gebied van vinnen. Ervaren harpoenvissers zullen de voorkeur geven aan langere, stijvere en krachtigere vinnen. Voor beginners is het raadzaam om voor plastic vinnen te kiezen. Die zijn licht en gemakkelijk aan te trekken en bieden een goed compromis tussen lengte en kracht. Je zult op die manier je bewegingen beter onder controle kunnen houden en sneller vooruitgang boeken zonder jezelf onnodig te vermoeien.


DE HARDHEID VAN HET BLAD VAN VINNEN VOOR HARPOENVISSEN


Of je vinnen voor harpoenvissen nu van plastic, carbon of glasvezel zijn gemaakt, vinnen variëren in hardheid of stijfheid van het blad. In het algemeen kan worden gesteld dat de keuze van de hardheid van de vinnen afhangt van het gewicht van de harpoenvisser. Dus, hoe zwaarder de harpoenvisser (meer dan 90 kg), hoe harder het vinblad moet zijn. En omgekeerd, hoe lichter de harpoenvisser is, hoe zachter het blad moet zijn.


Onvoldoende harde vinnen kunnen problemen veroorzaken. Als het blad te zacht is, zal het slagtempo hoog zijn en het resultaat teleurstellend. Anderzijds, als het blad te hard is, zul je harder moeten slaan om vooruit te komen. In beide gevallen zal de vermoeidheid zeer snel voelbaar zijn en kan de duik snel in een nachtmerrie veranderen.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken