Kampeerbedden

Kampeerveldbedden, kampeerbedden

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
€11995 −8%
€10995
*De uitverkoop begint op 11/1/2023
€8395 −23%
€6395
*De uitverkoop begint op 26/1/2023
Trekking kampbed
Trekking kampbed
O' CAMP

Trekking kampbed

Uitsluitend online verkocht
4.3/5 Op basis van 498 Beoordelingen in de winkels en online

EEN VELDBED: EEN OASE VAN COMFORT

Na dat derde biertje is het inmiddels te laat om je vrienden nog naar huis te sturen. Plots staan er onverwachte gasten op de stoep. Helaas is je sofa te krap. Wat nu? Installeer een veldbed! Met een plooibaar kampeerbed ben je op alles voorbereid.


Voor miljoenen avonturiers die graag kamperen, bieden kampeerbedden een ongeëvenaard comfort. Ze hoeven in het bos niet langer op de harde grond te slapen, maar liggen een halve meter boven het vochtige en koude gras.


Bij DECATHLON vind je kampeerbedden, dekstoelen en bedchairs voor hengelaars aan lage prijzen. Geniet van een nacht onder de sterren en een verkwikkende nachtrust op een zacht veldbed.


Het expertenteam van DECATHLON gaat voor duurzaamheid. Geef gebruikte veldbedden een tweede leven en spaar zo nóg meer geld uit. Nieuw of bijna nieuw: je vindt het hier!


PRIMA ALTERNATIEF VOOR LUCHTMATRASSEN EN KAMPEERMATJES

Een kampeerbed is een slaapvoorziening die oorspronkelijk voor militairen was bedoeld. Dankzij het mobiele karakter en de talloze voordelen, behoort het nu tot de uitrusting van liefhebbers van het buitenleven. Er bestaan verschillende types veldbedden. Zo zijn er ultralichte modellen met een aluminium frame en een stevige polyester bekleding.


We moeten het hier ook hebben over veldbedden in hout, die vooral in militaire hospitalen als rolbedden fungeerden. De hedendaagse versie is ideaal voor op vakantie of in de vrije tijd. Het houten kader maakte plaats voor een moderne plooiversie. Veldbedden kunnen worden opgeplooid om plaats te winnen en hun transport te vergemakkelijken.


Een kampeerbed voldoet aan dezelfde eisen als een veldbed, maar is vooral geschikt om te kamperen. Het gaat als het ware om een moderne versie van het klassieke veldbed. Naast de plooibare modellen, bestaan er ook luchtbedden met aangepaste bekleding.


Wie ooit al de nacht buiten doorbracht, weet dat de grond extreem koud kan aanvoelen, zelfs tijdens zomernachten. En je kan niet altijd in een mooie bloemenweide slapen: soms is de ondergrond vuil en modderig. Vooral als het regent, kan op de grond slapen al snel in een nachtmerrie ontaarden! Veldbedden bieden een veilige afstand tot de grond. Op die manier ben je ook tegen de beten en steken van bepaalde insecten beschermd.


Een veldbed kan je zowel binnen als buiten installeren. Om een gast te kunnen ontvangen of om tijdens een meerdaags festival op te slapen. Je hebt het al begrepen: kampeer- en veldbedden zijn een ideale noodoplossing in de meest uiteenlopende omstandigheden.


KAMPEER- EN VELDBEDDEN VOOR VISSERS EN WANDELAARS

Je hebt net een prachtige dag in de natuur achter de rug. Aan de horizon gaat de zon langzaam onder. Je tent staat op en er ligt een sappige steak op de grill. Het enige wat ontbreekt, is een comfortabel kampeerbed dat je in een handomdraai installeert.


Slaap je op een luchtbed? Blaas het op, maak je klaar en val in slaap. Uiteraard gaat alles veel sneller met een krachtige pomp. Denk, bijvoorbeeld, aan de rode pomp van Quechua.


Zowel op een luchtbed als op een plooibed kan je comfortabel en snel inslapen.


Kampeerbedden zijn tot 210 cm lang en bestaan in verschillende breedtes. Als je ze combineert, creëer je moeiteloos een ruim bed. Ons gevarieerd gamma omvat zowel kampeerbedden als bijna luxueuze zetelbedden.


Vissers raden we een bedchair of een zogenaamd 'karperbed' aan. Dankzij de individueel vastgezette haringen, kan je comfortabel liggen. Je kan het zelfs meenemen naar moeilijk toegankelijke plaatsen en je aan de rand van het water installeren. De poten van dergelijke bedchairs zijn op verschillende ondergronden afgestemd en zakken niet zomaar weg. De gevoerde stof biedt je een maximaal comfort, zodat je in alle rust op karpers kan vissen.


Voor wandelaars is een lichter kampeerbed of een luchtbed de beste keuze. Een stalen frame en een bekleding in polyester garanderen extra duurzaamheid en een beperkt gewicht. Kampeerbedden zijn comfortabel en makkelijk mee te nemen.


Kampeer- en veldbedden kunnen een last tot 200 kg dragen. Zelfs de langste en iets zwaardere avonturiers kunnen dus van het comfort van een kampeerbed genieten! Neem het makkelijk mee in de meegeleverde transporttas. Zet je een veldbed enkel thuis op voor gasten, dan kan je uiteraard zonder, hoewel een hoes heel wat voordelen biedt.


Bij DECATHLON kan je online kampeer- en veldbedden kopen. Je vindt er ook alles wat je voor je kampeervakantie nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan pompen voor opblaasbare bedden, luchtbedden, kampeermatjes, ...


☄☄☄

FAQ


Hoe een veldbed schoonmaken en onderhouden?

Maak de bekleding van je kampeerbed schoon met een licht vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel. Vermijd het gebruik van de wasmachine of de droogkast. Na een schoonmaakbeurt moet je de hoes in openlucht laten drogen.


Hoe comfortabel is een veldbed?

De polyester bekleding van een kampeerbed ziet er niet meteen uitnodigend uit. Gevoerde karperbedden vormen daarop een uitzondering. Met de nodige dekens wordt je veldbed echt comfortabel. Als je schrik hebt van de kou kan je een extra deken, je kleding of een extra slaapmatje gebruiken. Bijna alle kampeerders slapen echter in een slaapzak die ze ergens tussen hun bagage moffelden.


Hoe een veldbed opzetten?

De meeste veldbedden zijn heel makkelijk te installeren. Het plooimechanisme zorgt voor snel en betrouwbaar comfort. Er bestaan echter ook opblaasbare kampeerbedden. Als je een pomp meeneemt, bespaar je heel wat tijd.


Hoeveel kost een kampeerbed?

Een degelijk veld- of kampeerbed vind je al voor minder dan 50 euro. Karperbedden zijn iets duurder: tot 180 euro, afhankelijk van het geboden comfort. Wil je geld uitsparen? Koop een tweedehands kampeerbed!

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken