Kampeertafels

Kampeertafels

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€600
€1800
€6195 −32%
€4195
*De uitverkoop begint op 26/1/2023
€8000 −30%
€5600
*Van ‪25/1/2023‬ tot ‪30/8/2023‬
BEST BEOORDEELD
€4995 −40%
€2995
*De uitverkoop begint op 26/1/2023
€6695 −29%
€4695
*De uitverkoop begint op 26/1/2023
€7500 −40%
€4495
*De uitverkoop begint op 26/1/2023
€3639
€8000 −17%
€6600
*Van ‪16/1/2023‬ tot ‪28/2/2023‬
4.5/5 Op basis van 1896 Beoordelingen in de winkels en online

KAMPEERTAFELS EN KAMPEERKASTEN: EEN OPBERGWONDERTJE

Minder is meer, dat is de gulden regel voor het lijstje met kampeerspullen. Die regel is echter al moeilijker toe te passen wat opbergruimte betreft. Gelukkig geven de opvouwbare en opklapbare kampeermeubelen het gevoel van orde zoals thuis. Met hun handige en functionele ontwerp, bieden ze bovendien voldoende opbergruimte.


Maak je keuze uit ons kwalitatieve gamma kampeermeubilair. Je vindt er alles, van de kampeertafel tot de volledige kampeerkeuken.


KAMPEERTAFEL: STABIEL, COMPACT EN WEERBESTENDIG

Onze kampeertafels nemen maar heel weinig plaats in en zijn weerbestendig. Ze kunnen worden opgevouwen of ingeklapt, wat hun vervoer aanzienlijk vergemakkelijkt. Ze zijn bovendien weerbestendig waardoor ze op een flexibele manier gebruikt kunnen worden, binnen maar ook buiten. En dat is een belangrijke factor, want je kampeertafel is niet altijd beschermd onder een dak of een luifel.


KAMPEERTAFELS VOOR EEN GEZELLIG MOMENT BUITEN

Wanneer je op reis bent met de caravan of met de kampeerwagen, is het gewicht van het meubilair eveneens van cruciaal belang. Je kunt immers maar een beperkte lading meenemen. Een kampeertafel in aluminium kan makkelijk worden dichtgevouwen of ingeklapt en met een gewicht tussen 1 en 3 kg is die uitermate geschikt. Een tafel in aluminium is tegelijkertijd robuust, compact en is in no-time opgezet. Bovendien moet je kampeermeubilair, ook je eettafel, makkelijk op te bergen zijn.


Een opvouwbare tafel is bovendien bijzonder handig omdat je ze makkelijk onder de bedden of in de kast van de caravan kunt vervoeren.


Voor de trekkers, wordt aangeraden om kleine en lichte plooitafeltjes te gebruiken, die makkelijk aan de rugzak kunnen worden bevestigd. De kampeertafels met een oprolbaar blad kunnen makkelijk worden opgevouwen en beantwoorden perfect aan jouw behoeften.


Een kampeertafel moet zich kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden. Enerzijds moet ze bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Daarom geef je best de voorkeur aan kampeertafels die worden gemaakt van robuuste en stevige materialen. Anderzijds is een in hoogte verstelbaar meubel bijzonder handig bij meerdere gelegenheden. Wanneer de twee, of zelfs vier poten van het meubel individueel kunnen worden afgesteld, kun je de kampeertafel mooi gelijk opstellen, zelfs op een ongelijkmatige ondergrond.


PARAMETERS OM REKENING MEE TE HOUDEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN KAMPEERTAFEL


Belastbaarheid tot 50 kg

Vaste kampeertafels moeten praktisch en regelbaar zijn zodat je er zonder problemen aan kunt eten. Een belastbaarheid tot 50 kg is eveneens een minimum. Je moet dus op zoek gaan naar robuuste en sterke materialen.


Materiaal van de kampeertafel: aluminium of plastic?

AluminiumPlastic
StabielVoordelig
Gemakkelijk schoon te makenGemakkelijk schoon te maken
StevigBestand tegen corrosie
Eenvoudig in gebruikEenvoudig in gebruik

Ben je op zoek naar een kampeertafel voor één of twee personen, dan is een tafel in plastic een uitstekende keuze. Maar, als die tafel moet dienen voor meerdere personen, dan is een tafel in aluminium een betere optie. De tafel moet niet alleen een grote belastbaarheid hebben, het materiaal moet ook weerbestendig zijn. De tafel moet dus bestand zijn tegen vocht en UV-straling. Plastic en aluminium zijn uitstekende keuzes omdat beide materialen niet kunnen roesten en duurzaam zijn.


Grootte en hoogte van de tafel

Opteer je voor een kampeertafel die niet in de hoogte regelbaar is, kies dan een standaardhoogte van 70 cm. Op die manier kun je er comfortabel aan zitten. Op basis van je behoeften en van het aantal personen, moet het meubel voldoende ruimte bieden. Een tafel van 90 × 90 cm is voldoende voor 2-4 personen. Wil je echter meer personen rond de tafel, dan zijn grotere modellen van 80 × 180 cm beter geschikt.


Grootte van het meubel

De afmetingen van de kampeertafel geven de grootte in opgevouwen toestand.


KAMPEERKEUKEN: MAKKELIJKE KEUKEN

Net zoals de kampeertafels en -kasten, variëren ook de kampeerkeukens wat het gewicht betreft. Daarom besteed je best, alvorens over te gaan tot de aankoop, aandacht aan de toepassingen en het gebruik dat je denkt te maken van je keuken. Elke gram is immers belangrijk, niet enkel voor de trekkers, maar ook voor caravans en kampeerwagens. Kies daarom je kampeerkeuken op een bewuste en doordachte manier.


Water- en hittebestendig werkblad

Om er zeker van te zijn dat je plezier beleeft aan het koken tijdens jouw avontuur, moet je kampeerkeuken zijn uitgerust met een aantal essentiële elementen. Zo heb je een stevig, hitte- en waterbestendig werkblad nodig. Je moet het ook makkelijk kunnen schoonmaken. Werkbladen in aluminium zijn bijzonder interessant. Die garanderen niet enkel de noodzakelijke stabiliteit en duurzaamheid, maar scoren ook punten door hun geringe gewicht.


Bescherming tegen wind en spatten

Omdat je meestal gaat koken in de volle natuur, is een windscherm onontbeerlijk. Met het windscherm bevestigd op het werkblad, heb je in feite een 2-in-1-product. Het scherm beschermt de vlam niet alleen tegen de wind, maar zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld geen blaadjes in je kookpot krijgt…


Individueel regelbare voetjes

Opdat je kampeermeubilair mooi recht zou staan, ook al is de ondergrond ongelijk, heb je regelbare voetjes nodig. Daar zijn verschillende redenen voor. Het ziet er niet uit, het is gevaarlijk, en het is ook zeer oncomfortabel. Regelbare voetjes moet je individueel kunnen afstellen zodat je meubel steeds recht en stabiel staat.


Functionele accessoires

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van je kampeerkeuken, heb je bepaalde accessoires nodig. Als je slechts af en toe een blik soep opwarmt, dan heb je die niet nodig. Maar als je zeer intensief en uitgebreid gebruik maakt van je kampeerkeuken, dan heb je de volgende accessoires nodig:
•  ophanghaken voor je keukengerei;
•  handdoekdrager langs de zijkant;
•  ingebouwde spoelbak;
•  opvouwbare vuilbak;
•  kruidenrekje;
•  keukenrolhouder;
•  opbergruimte voor een gasfles;
•  stevige schappen.


LEKKER ETEN MET DE KAMPEERTAFELS EN -KEUKENS VAN DECATHLON

Ben jij een geboren kampeerkeukenpiet? Doe je niets liever dan hele menu's uitwerken in de openlucht of ben je iemand die alleen maar een soepje wil opwarmen? Wat jouw idee van kamperen ook mag zijn, DECATHLON biedt een uitgebreid gamma kampeerkeukens, -tafels en -kasten. Je vindt alle inspiratie in onze online boetiek en je kunt de meubels en andere accessoires eens uitproberen in de DECATHLON-winkel van jouw keuze. Superkwaliteit tegen een lage prijs!


☄☄☄

FAQ


Welke elementen heb je absoluut nodig in een kampeerkeuken?

De dingen die je nodig hebt in je kampeerkeuken, hangen af van de duur van je kampeerreis en van het type. Toch moet je de volgende basiselementen overwegen voor jouw kampeerkeuken.


Noodzakelijk voor dagelijks gebruik:
•  Waterbidon
•  Keukengerei
•  Brandstof
•  Multitool
•  Zakmes
•  Koeler.


Essentiële voedingsproducten:
•  Basisproducten (pasta, rijst...)
•  Azijn en olie
•  Specerijen.


Netheid:
•  Afwasproduct (natuurlijk product)
•  Sponsje
•  Vaatdoek
•  Keukenrol
•  Vuilniszakken


Hoe onderhoud je kampeermeubelen?

Om lange tijd kunnen genieten van je kampeermeubilair, moet je die, net zoals je kampeerkasten, goed onderhouden. In de meeste gevallen is kampeermeubilair makkelijk te onderhouden, maar is een basisschoonmaak toch wel belangrijk.


Kampeertafels in plastic en in aluminium kun je schoonmaken met een vochtige microvezeldoek. Je kunt er eventueel een druppeltje afwasproduct op aanbrengen.


Alvorens je jouw kampeerkast weer opvouwt en opbergt, moet je er voor zorgen dat het meubel droog is. Zo niet, kan schimmel zich snel verspreiden.


Als de scharnieren beginnen te piepen of je kunt ze nog maar moeilijk manipuleren, dan is een likje olie vaak genoeg om dat probleem op te lossen.


Wat is de standaardhoogte van kampeerkeukens?

Om op een comfortabele manier te kunnen kokkerellen zonder je rug te belasten, zijn standaard kampeerkeukens doorgaans tussen 82 en 92 cm hoog. De meeste modellen hebben in hoogte regelbare voetjes. Daardoor kunnen ze perfect worden aangepast aan een onregelmatige ondergrond en aan de gewenste hoogte.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken