Rijhandschoenen

Rijhandschoenen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik rijhandschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€2495 −23%
€1900
*De uitverkoop begint op 6/6/2023
€2000
4.4/5 Op basis van 2321 Beoordelingen in de winkels en online

PAARDRIJHANDSCHOENEN VAN DECATHLON MOETEN NIET DUUR ZIJN

Of u nu op zoek bent naar rijhandschoenen die passen bij je wedstrijdkledij of op zoek bent naar eenvoudige handschoenen voor de stal, wij bieden een verscheidenheid aan verschillende rijhandschoenen. Het hoeven niet altijd handschoenen te zijn van Roeckl. Het eigen merk Fouganza van Decathlon biedt tal van alternatieven aan voor een lage prijs. Fouganza heeft handschoenen voor de winter, zogenaamde thermo-rijhandschoenen en rijhandschoenen voor het hele jaar of mildere temperaturen. In de winter zijn de handen bijzonder gevoelig, winterhandschoenen hebben een zachte voering wat stijve handschoenen tegengaat. In de zomer moeten echter luchtige rijhandschoenen worden gekozen.


Waarom zou je paardrijhandschoenen dragen tijdens het paardrijden?

Paardrijhandschoenen zijn speciaal ontworpen om ruiters zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Paardrijhandschoenen beschermen je handen tegen wrijving en zorgen dat je teugels niet uit je handen kunnen glijden. De binnenkant van paardrijhandschoenen zijn ontworpen voor een goede grip voor de teugels en de gebruikte materialen zijn anti-slip. Rijhandschoenen zijn vaak extra versterkt op de plek waar de teugels wrijving veroorzaken. Dit om een lange levensduur te garanderen. Het is belangrijk om de juiste paardrijhandschoenen te kiezen aangepast aan het seizoen. Als je kiest voor meer comfort houdt dan rekening met de buitentemperatuur. In de wintermaanden zullen warme paardrijhandschoenen uitkomst bieden om de kou tegen te gaan. Bij Decathlon vind je een ruime keuze aan paardrijhandschoenen voor zowel volwassenen als kinderen voor uitstekende prijzen. De handschoenen van Fouganza, het eigen ruitersportmerk van Decathlon zijn gemaakt van verschillende materialen en beschikbaar in allerlei kleuren.


Wat is het voordeel van leren paardrijhandschoenen?

Leer is een typisch materiaal wat veel word gebruikt in de ruitersport. De belangrijkste eigenschap van leer is dat het veel grip bied. Het is echter relatief kwetsbaar en dient regelmatig onderhouden te worden. Ook zijn leren paardrijhandschoenen onhandig voor kinderen. Wij adviseren om voor kinderen handschoenen van katoen of synthetische materialen te kopen. Deze voelen zachter aan en vormen zich beter naar de hand.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken