Koelrugzakken trekking

Koelrugzakken - isotherme rugzakken trekking

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Filter op prijs
ECODESIGN
Koelrugzak voor wandelen 20 liter Ice Compact 100
2 models available
€2500
(448) Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
ECODESIGN
Koelrugzak voor wandelen 30 liter Ice Compact 100
2 models available
€3500
(112) Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
ECODESIGN
Koelrugzak voor wandelen 10 liter Ice Compact 100
2 models available
€1500
(179) Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
4.7/5 Op basis van 739 Beoordelingen in de winkels en online

KOELRUGZAKKEN EN ISOTHERME RUGZAKKEN: ZEER HANDIGE KAMPEERACCESSOIRES


Koelrugzakken zijn mobiele recipiënten om voeding en drankjes te koelen. Of het nu aan een bergmeer is, tijdens een kampeervakantie, of op een dagtocht, isotherme tassen zijn een must op warme dagen. Ze zijn licht, bieden veel opbergruimte en kunnen de inhoud koel houden, zelfs bij 40 graden in de schaduw. Deze "draagbare koelkast" is heel handig en beschikt vaak ook nog over bijkomende compartimenten. Je kunt er je mobiele telefoon, je sleutels of portefeuille in opbergen, zodat je geen andere tas meer hoeft mee te nemen.


KIES JE BEST VOOR EEN KOELRUGZAK OF EEN ISOTHERME RUGZAK?


Of je nu kiest voor een koelrugzak of een isotherme rugzak, het gekozen accessoire zal zijn functie steeds vervullen. Toch kan, afhankelijk van het beoogde gebruik en de voorkeur, het ene model geschikter zijn dan het andere.


Koelrugzakken

Dankzij hun harde buitenromp (hardcase) zijn de koelrugzakken uiterst duurzaam en slijtvast. Ze nemen echter relatief veel plaats in en zijn dus niet handig tijdens lange trektochten. Ze zijn dan ook beter geschikt voor een korte verplaatsing van A naar B (bv. met de auto). Afhankelijk van het model wordt dit koelaccessoire gevoed door een koelbatterij of door elektriciteit. Wij bevelen ze aan voor langere kampeervakanties.


Isotherme rugzak

Isotherme rugzakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, vouwbaar of opblaasbaar. Gemaakt van zacht, licht materiaal en met een handige riem die rond de nek kan worden gedragen, is dit accessoire geschikt voor picknicks en uitstapjes.


Dankzij het isolerende binnenmateriaal, kunnen voedingsproducten meerdere uren in de rugzak worden bewaard, zelfs zonder batterij. Het geheim? Bijkomende koelelementen verlengen de koeltijd. Om hun doeltreffendheid te maximaliseren, plaats je de condensatoren minstens 24 uur vóór je uitstap in de diepvriezer.


Isotherme rugzakken zijn DE koeloplossing voor lange wandelingen of sportieve trektochten. Ze zijn niet alleen praktisch, maar bieden ook veel comfort en een optimale bewegingsvrijheid. Omdat ze gemakkelijk op de rug te bevestigen zijn, heb je tijdens het wandelen altijd je handen vrij.


ISOTHERME RUGZAK: EEN IDEAAL KOELSYSTEEM


Isotherme rugzakken zijn voorzien van isolerend binnenmateriaal dat de binnentemperatuur gedurende lange tijd laag houdt. De koeling zelf verloopt via koelelementen of elektriciteit. Deze koelsystemen verschillen wat het hanteren en de koeltijd ervan betreft. Elk systeem heeft voor- en nadelen.


Passieve koeling

Passieve isotherme rugzakken worden gekoeld door afzonderlijk geplaatste koelelementen of ijsblokjes. Deze modellen zijn gemakkelijk te vervoeren dankzij hun lage gewicht, maar hun koelcapaciteit is beperkt. Ze zijn dus het meest geschikt voor een picknick af en toe, of een korte uitstap aan zee.


PASSIEVE KOELING
VoordelenNadelen
+ Gebruiksgemak– Je hebt een koelkast of diepvriezer nodig voor de koelelementen
+ Je hebt geen gas of elektriciteit nodig voor de koeling – De koeltijd wordt aanzienlijk beïnvloed door de buitentemperatuur
+ Houdt voedingsmiddelen en drankjes tot 12 uur lang koel – Beperkt(e) koeltijd/koelvermogen
+ Onafhankelijk van de hellingsgraad
+ Beperkt gewicht

Thermo-elektrische koeling

Thermo-elektrische koelrugzakken hebben een koelsysteem dat wordt gevoed door elektriciteit. Je hebt verschillende opties om ze aan te sluiten: op de accu van je auto, op een stopcontact met een adapter, enz.


THERMO-ELEKTRISCHE KOELING
VoordelenNadelen
+ Kan makkelijk worden aangesloten op het 12V-circuit van de caravan of de kampeerwagen op de camping — De normale koeling hangt af van de omgevingstemperatuur
+ Met een geschikte adapter kan het systeem ook worden aangesloten op een normaal stopcontact (230 V).– Voor permanente koeling is een elektrische aansluiting noodzakelijk
+ Koel- en verwarmingsfunctie (doorgaans met bijkomende kosten)- Sterk geluid van het functioneren van de ingebouwde ventilator
+ Ook geschikt voor een continue werking
+ Onafhankelijk van de hellingsgraad
+ Beperkt gewicht

MET WELKE CRITERIA MOET JE REKENING HOUDEN ALS JE EEN ISOTHERME RUGZAK OF EEN KOELRUGZAK KOOPT?


De soepelheid en het isolerend vermogen van het materiaal

De isotherme rugzakken zijn aan de buitenkant doorgaans vervaardigd in soepel en zacht (synthetisch of katoenen) materiaal. Dankzij deze materialen kunnen de koelaccessoires gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt. Helaas is dit niet het geval met de koelrugzakken, die voorzien zijn van een zeer stevige plastic behuizing. Wat het binnenmateriaal betreft, zijn de isotherme rugzakken en de koelrugzakken vergelijkbaar: ze beschikken over een zilverfolie die de koude weerkaatst en schuimisolatie.


Draagcomfort

De isotherme rugzakken zijn verkrijgbaar met verschillende draagsystemen. De keuze van de vervoerswijze hangt zowel af van het beoogde gebruik als van de persoonlijke voorkeuren.


De meest rugvriendelijke variant is de isotherme rugzak, waarbij het gewicht over beide schouders wordt verdeeld dankzij handige schouderriemen. Dit geeft je voldoende bewegingsvrijheid, en verhoogt bovendien het comfort bij het dragen.


Naast schouderriemen hebben isotherme rugzakken vaak bijkomende riemen aan de buik, borst of heupen die het dragen vergemakkelijken door het gewicht aan de schouders te verlichten en het over het lichaam te verdelen.


Koeltassen en -rugzakken zijn vaak ook voorzien van een draagriem om ze rond de schouder te dragen. Dit is weliswaar handig omdat deze snel te hanteren is, maar dit kan erg belastend zijn voor de rug zijn na lang dragen.


Naast de riem worden ook de handgrepen zeer gewaardeerd. Daarmee kun je de koelrugzak snel en makkelijk vervoeren, maar ze zijn niet zo handig op lange termijn. Daarom zijn isotherme zakken die alleen met handgrepen zijn uitgerust, bestemd om slechts voor korte periodes te worden gedragen.


Het gewicht

Het gewicht van je isotherme rugzak hangt niet enkel af van de voorwerpen die je er in wil opbergen. Je moet ook rekening houden met het gewicht van de rugzak zelf. Als je hem op je rug draagt, mag hij wanneer hij leeg is maximaal twee kilo wegen. De meeste modellen wegen minder dan 1,5 kilo. Koelrugzakken zijn daarentegen veel zwaarder en zijn daarom ongeschikt voor lange wandeltochten.


Het volume

De omvang van je koeltas hangt af van het beoogde gebruik ervan, en van het aantal personen die er gebruik van moeten maken.


VOLUME AFHANKELIJK VAN HET AANTAL MENSEN
20-25 liter25-40 liter40-91 liter
Geschikt voor 1-2 personenGeschikt voor 3-4 personenGeschikt voor het hele gezin
Kampeerweekend (2-3 dagen)Kampeervakantie van meerdere dagenKampeervakantie van meerdere weken
Aanbevolen model: koelrugzakAanbevolen model: compacte isotherme tasAanbevolen model: koelbox Xtreme

PASSENDE ACCESSOIRES


•  Koelelementen bevatten een zoutoplossing die voor een koeleffect zorgt door te veranderen van fase (van warm naar koud). Als je een voorgekoeld koelelement neemt (minstens 24 uur in de diepvriezer) en die in de koeltas plaatst, treedt onmiddellijk een verandering van fase op. Dit heeft als tegenovergestelde effect dat de directe omgeving wordt afgekoeld.


•&nbs Ijsblokjes: IJsblokjes zijn een alternatief voor koelelementen. Deze wijze van koelen is minder efficiënt, maar is geschikt voor dagtochten waarbij het niet mogelijk is de batterijen tussentijds op te laden.


•&nbs Stroomadapter: Kies je voor een thermo-elektrische koeltas, dan heb je een geschikte stroomadapter nodig. Met de adapter kan de koeler worden aangesloten op de auto of op een andere stroombron.


•&nbs Waterdichte binnentas: omdat bepaalde koeltassen niet waterdicht zijn, is het aanschaffen van een waterdichte binnentas in thermoplastisch polyurethaan (TPU) zeer interessant. Sommige modellen beschikken over speciale gespen waardoor je een dergelijke tas makkelijk aan de binnenkant van de koeltas kunt bevestigen.


STEEDS GEKOELDE VOEDINGSMIDDELEN EN DRANKEN MET DE ISOTHERME TASSEN VAN DECATHLON


DECATHLON biedt een ruim assortiment aan isotherme en koelrugzakken en andere accessoires om ervoor te zorgen dat je op je kampeertrips altijd vers eten en drinken bij de hand hebt. Wees er zeker van dat je kampeervakantie of dagtocht onvergetelijk wordt.


☄☄☄

FAQ


Hoe moet je een isotherme tas onderhouden?

Synthetische materialen en kunststoffen zijn gemakkelijk te onderhouden en vergen dus weinig inspanning. De isotherme tassen in synthetisch materiaal of de koeltassen in plastic kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek en met een beetje afwasproduct. Het wordt aanbevolen om de binnenkant van de tas schoon te maken na elk gebruik om de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan.


Hoe lang blijft een koelbatterij koel?

Een koelelement kan gemiddeld acht uur worden bewaard. Voor een zo lang mogelijke koeltijd houd je de koelrugzak of koeltas indien mogelijk uit de zon.


Isotherme rugzak of koelrugzak?

Alles hangt af van het beoogde gebruik. Isotherme rugzakken zijn bijvoorbeeld eenvoudiger te hanteren, lichter en gemakkelijker op te bergen. Koelrugzakken bestaan uit een stijve behuizing die weliswaar stevig is, maar die ook veel meer plaats in beslag nemen. Maar, elke gram en elke centimeter zijn belangrijk, vooral op de camping. Daarom kies je best voor een lichte en isotherme tas die weinig plaats inneemt.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken