Slippers

Badslippers dames - teenslippers dames - zwemsandalen dames

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Vanaf
€200
€2800
€2000
€400
BEST BEOORDEELD
€1200
Vanaf
€400
€1200
€1400
€2300
€2000
Vanaf
€2267
Vanaf
€4870
4.5/5 Op basis van 4117 Beoordelingen in de winkels en online

TEENSLIPPERS EN SLIPPERS VOOR DAMES: HET PERFECTE SCHOEISEL VOOR WATERRECREATIE


Je voeten worden bijzonder belast tijdens activiteiten in en rond het water. Gelukkig kunnen teenslippers en badslippers volledige bescherming bieden.


DE VELE VOORDELEN VAN TEENSLIPPERS en BADSLIPPERS VOOR DAMES


Het belangrijkste voordeel van waterschoenen is dat ze zonder problemen nat mogen worden. Ze kunnen dus ook in het water worden gedragen, waardoor je voeten worden beschermd tegen voorwerpen op de bodem of andere oneffenheden. Zo kan je veel gemakkelijker in het water lopen, in het bijzonder in troebel water. Waterschoenen hebben ook andere voordelen. Ze beschermen de voetzolen tegen hete ondergronden en mogelijke brandwonden. Bovendien voorkomen veel modellen dat je uitglijdt op gladde oppervlakken. Zo vermijd je valpartijen op natte vloeren, maar zo heb je ook meer grip op bijvoorbeeld surfplanken of wakeboards.


Waterschoenen en slippers hebben ook hygiënische voordelen. Bacteriën en schimmels hopen zich met name op in plaatsen die door grote aantallen mensen worden bezocht. Passend schoeisel voorkomt direct contact met de huid, bijvoorbeeld in zwembaden of sauna's, waardoor het risico op infecties sterk wordt verminderd. Bovendien zijn teenslippers bijzonder esthetisch en worden ze daarom door dames graag als modeaccessoire gedragen.


Teenslippers

Teenslippers onderscheiden zich door het feit dat de meeste modellen een teenbandje en schuine bandjes hebben. De beperkte massa van het schoeisel zorgt voor veel comfort en bewegingsvrijheid. Bovendien worden de voeten goed geventileerd, wat vooral bij warm weer een voordeel is. Door de schuine bandjes is de ondersteuning echter niet optimaal, zodat het niet aan te bevelen is ze in het water te dragen.


Bovendien kan het contact met water wrijving veroorzaken op de voet en tussen de tenen, wat voor veel mensen onaangenaam aanvoelt. Teenslippers en de schuine bandjes kunnen echter ook van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zoals leer, die minder wrijving veroorzaken. Slippers hebben ook meestal een dunne, gladde zool waardoor de voet zich optimaal aan de ondergrond kan aanpassen.


Naast het comfort dat zij bieden, maken de vaak modieuze designs dit type schoen populair voor vrijetijdsactiviteiten. Slippers zijn bijzonder geschikt voor verplaatsingen van en naar sportactiviteiten aan de waterkant. Maar ook op andere plaatsen, bijvoorbeeld in de stad of in restaurants, worden slippers steeds populairder.


Waterschoenen

Waterschoenen zijn comfortabele schoenen die speciaal ontwikkeld werden voor watersporten. De zogenaamde "aquashoes" zijn nauwsluitend en omhullen de voet volledig, zodat je ze niet kan verliezen tijdens snelle en intense bewegingen. Ze zijn comfortabel en beschermen de voet rondom. Het materiaal is waterafstotend en droogt zeer snel in de zon. Waterschoenen zijn bovendien zeer elastisch, waardoor ze zeer gemakkelijk aan en uit te trekken zijn.

Ze werden oorspronkelijk ontwikkeld voor vrijduiken, maar ze zijn ook geschikt voor andere watersporten. Veel mensen gebruiken ook graag waterschoenen voor aquajogging, omdat hun natuurlijke vorm extra veiligheid biedt bij het bewegen in het water. Deze comfortabele schoenen zijn ook geschikt voor gebruik buiten het water, bijvoorbeeld voor het verkennen van kliffen tijdens de vakantie. Dankzij de antislipzool hoef je niet bang te zijn dat je valt.


Strandsandalen

Strandsandalen kunnen worden beschouwd als een combinatie van slippers en sportschoenen. De zachte zool en het lichte gewicht geven een natuurlijk gevoel, vergelijkbaar met lopen op blote voeten. Bovendien omsluiten ze de hele voet en geven ze extra stabiliteit en steun. Het materiaal is ademend en geeft de drager een licht en luchtig gevoel. Bovendien is de schoen gemakkelijk aan te trekken dankzij het elastische bovenwerk. Deze kan zowel omhoog als omlaag gevouwen worden gedragen. Sommige modellen hebben extra veters voor extra comfort. Strandschoenen zijn bijzonder geschikt voor activiteiten in de buurt van water of om zich te verplaatsen naar sportactiviteiten.


GOEDKOPE SLIPPERS EN STRANDSANDALEN VIND JE BIJ DECATHLON


Bij Decathlon kan je een ruim assortiment slippers en strandsandalen vinden aan voordelige prijzen. Hiertoe behoren ook bekende merken zoals Havaianas, Nike of Roxy, die garant staan voor topkwaliteit. Waterschoenen zijn erg in trek bij jongeren, die naast het praktische ook oog hebben voor het visuele aspect. Er zijn echter ook een groot aantal aantrekkelijke waterschoenen voor iets oudere personen.


Voordat je slippers koopt, is het belangrijk om je persoonlijke voorkeuren en het beoogde gebruik te kennen. Sommige mensen vinden een teenbandje onprettig. In dat geval zijn gewone badslippers misschien geschikter. Watersporters raden we aan om speciale waterschoenen te dragen die de grip op het board optimaliseren. In het algemeen geldt voor onze goedkope waterschoenmodellen dat de maat doorgaans overeenstemt met die van de gewone stadsschoenen.


☄☄☄

FAQ


Waar moet je op letten bij slippers en strandsandalen?

Het is belangrijk dat je duidelijk weet waarvoor je je aankoop gaat gebruiken. Wil je er vooral goed uitzien op het strand of wil je je sportprestaties optimaliseren met aangepaste schoenen? Voor alle modellen is het belangrijk dat ze perfect passen en comfortabel zijn. Lichtgewicht en sneldrogend materiaal is ook een voordeel. Bij waterschoenen is het bovendien belangrijk dat de zool gemaakt is van slipvast rubber om valpartijen te voorkomen. De zool mag echter niet te dik zijn, anders wordt de natuurlijke beweging van de voet en het gevoel met het board beperkt.


Kan je slippers en strandsandalen ook dragen om te wandelen?

Omdat waterschoenen zo veelzijdig zijn, kunnen ze natuurlijk ook op land worden gedragen. Door hun hoge comfort, in combinatie met hun stevige structuur, zijn ze geschikt voor alle soorten buitenactiviteiten. Vooral strandschoenen lijken sterk op gewone sportschoenen en moeten qua functionaliteit zeker niet onderdoen.


Wat zijn strandsandalen?

Strandsandalen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in het water. Ze zijn gemaakt van een licht, waterdicht materiaal dat de voet moet beschermen tegen verwondingen in om het even welk water. Ze laten ook toe om veilig en stevig recht te staan op zowel natte oppervlakken als een board.


Hoe moet je waterschoenen aan je voeten aanpassen?

Waterschoenen moeten goed passen en comfortabel zijn. Zo is je voet beschermd en voorkom je dat je uitglijdt. Het is belangrijk dat je je goed voelt in je schoenen. Ze moeten zo zijn ontwikkeld dat je ze zonder problemen kan aan- en uittrekken.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken