HOE EEN STAND-UP PADDLE BOARD KIEZEN?

Ga je voor het eerst suppen? Met het merk ITIWIT kun je het water op wanneer je daar zin in hebt. Wij bieden een enorme waaier aan stand-up paddle boards (supboards). Bij je eerste aankoop is het dan ook niet altijd evident om wijs te worden uit de verschillende mogelijkheden.

sup op een rivier

Opblaasbaar of stijf supboard? Af en toe of regelmatig tochtjes maken? Beginneling of gevorderde supper? ITIWIT helpt je de juiste vragen te stellen, zodat je de juiste keuze maakt.

Een stand-up paddle board (supboard) kies je aan de hand van verschillende criteria:

DE VERSCHILLENDE MANIEREN OM AAN SUPPEN TE DOEN

Itiwit onderscheidt 4 manieren om aan suppen te doen:

– Af en toe tochtjes maken met een supboard~Je maakt af en toe en/of korte tochtjes en hebt dus vooral nood aan stabiliteit. Voor jou is een breed en dik supboard het beste.

– Regelmatig tochtjes maken met een supboard~Je maakt lange tochten en wilt dus een board dat vooral soepel over het water glijdt. Voor jou is een lang, geprofileerd en licht supboard de beste keuze.

– Wedstrijdsuppen~Je maakt lange wedstrijdtochten, je wilt dus een board dat vooral soepel over het water glijdt. Voor jou is een lang, geprofileerd en licht supboard de beste keuze.

– Suppen in de golven~Je surft op kleine golfjes en hebt dus een goed wendbaar board nodig. Het ideale supboard voor jou is korter, minder dik en heeft een meer uitgesproken rocker (gebogen neus).

Belangrijk: vergeet je leash niet om in optimaal veilige omstandigheden te suppen.

nl-bg-1-sup-itiwit

 VOLGENS JE GEWICHT EN NIVEAU: AF EN TOE OF REGELMATIG TOCHTEN MAKEN/MEEDOEN AAN WEDSTRIJDEN

Voor al onze boards vermelden we een aanbevolen lichaamsgewicht waarbij de stabiliteit en het drijfvermogen gegarandeerd zijn.

- < 60 kg

- 60-80 kg

- > 80 kg

Afhankelijk van je niveau: beginner, gevorderde of ervaren supper. Je kunt kiezen uit een minder volumineus of smaller board dat sneller zal zijn maar ook minder stabiel.

opblaasbaar supboard voor wie af en toe tochten maakt // beginners

opblaasbaar supboard voor wie regelmatig tochten maakt / deelneemt aan~wedstrijden // gevorderden

opblaasbaar supboard voor wedstrijden // gevorderden

supboard voor wie regelmatig tochten maakt // gevorderden

AFHANKELIJK VAN JE GEWICHT EN JE NIVEAU OP GOLVEN

Hoe volumineuzer het board, hoe meer drijfvermogen en stabiliteit het biedt, maar hoe minder wendbaar en reactief het zal zijn.

Hoe kleiner het volume, hoe wendbaarder en reactiever het board zal zijn, maar ook minder stabiel.

nl-bg-sup-itiwit

AFHANKELIJK VAN DE PLAATS DIE HET BOARD INNEEMT

Ik kies mijn supboard volgens de compactheid.~Er zijn stijve supboards en opblaasbare supboards.

Het voordeel van een opblaasbaar supboard is dat het in een rugzak kan en dus heel gemakkelijk mee te nemen is in de koffer van de auto.

Een stijf supboard is sterker en stabieler maar neemt meer ruimte in, je hebt dus dakdragers nodig om het te kunnen vervoeren met de auto.