WELKE KLEDING DRAAG JE BEST BIJ STAND-UP PADDLE?

.

paddle

Ontdek welke kleding je best draagt op je stand-up paddle, rekening houdend met de weersomstandigheden tijdens je tochtjes op het water...

IN DE ZOMERPERIODE

Als je gaat suppen in de zomer, draag je bij voorkeur kleding in neopreen, dat geeft een beetje warmte, zelfs als het nat is, en het beschermt je tegen het schuren tegen je board. Zo vermijd je ook het 'freezing'-effect, het gevoel van koude door verdamping van water op de huid ten gevolge van de wind.

Je kunt een neopreen tanktop en short combineren of kiezen voor een wetsuit, een shortjohn (bretellen en korte pijpen) of een longjohn (bretellen en lange pijpen). Deze neopreen kleding geeft je armen bewegingsvrijheid zodat je makkelijker kunt peddelen.

Als je over de rotsen in het water gaat, draag je ook best neopreen schoentjes om je voeten te beschermen.

paddle

IN HET TUSSENSEIZOEN

In het tussenseizoen kun je niet meer in je boardshort gaan suppen. Je moet dan wat basiskleding voorzien voor als je in het water valt. Je kunt het al sneller koud krijgen, of last hebben van de wind of de regen.

In functie van je manier van suppen, ga je je anders kleden. Voor supsurf, draag je best een neopreen surfpak omdat je vaak in het water valt. Voor het maken van tochten met de sup, kies je beter voor een neopreen longjohn, die je voldoende warm houdt, zelfs als hij nat is. Daarboven kan je zelfs een lichte vest dragen om je te beschermen tegen de wind en de waterspatten.

Doe je daarentegen aan wedstrijdsuppen op vlak water, draag dan dezelfde kleding als bij hardlopen om de transpiratie af te voeren tijdens je inspanning.

Je kunt ook neopreen schoentjes dragen die je voeten warm houden en beschermen tegen schuren. 

paddle