hoe kies ik de juiste voetbalschoenen

Hoe help ik mijn kind om de juiste voetbalschoenen te kiezen? 

Het is voor ouders niet altijd eenvoudig om de juiste voetbalschoenen voor hun kind te kiezen, zeker niet als ze zelf niet tegen een bal trappen! Wij geven je enkele tips om de juiste voetbalschoenen voor je kleine ster te kiezen ...    

voetbalschoenen voor kinderen kiezen

Het soort veld

Het eerste criterium waar je rekening mee moet houden, is het soort veld. Je kind kan een wedstrijd spelen op gras (droog of nat naargelang het weer), kunstgras of in sommige gevallen zelfs op turf. Als je kind op droog gras of lang kunstgras speelt, kies je best voor een FG-model met vaste noppen voor een goede grip of een MG-zool (mix ground) met een draaipunt om snel van richting te veranderen en een uitstekende grip te hebben. 

Spelers die op kort kunstgras of hard ground spelen kiezen best voor HG-schoenen (hard ground). De korte, rubberen multinoppen zorgen voor een goede afzet.  Spelers die op een nat, drassig of doorregend veld spelen, kiezen best voor een SG-model met aluminium schroefnoppen. Zo vermijden ze dat ze bij elke afzet uitglijden en raken ze niet geblesseerd.

hoe kies ik de juiste voetbalschoenen voor mijn kind

Hoog of laag bovenwerk?

Er bestaan modellen met een hoog en een laag bovenwerk. Jonge kinderen kiezen vaker voor hoge schoenen omdat ze die stijlvoller vinden. Beide modellen hebben hun voordelen: 

Schoenen met een hoog bovenwerk zorgen voor een goed positiebehoud. Die modellen hebben overigens geen tong. Je kind zal geen last meer hebben van een tong die voortdurend van links naar rechts beweegt tijdens een wedstrijd.  

Schoenen met een laag bovenwerk geven je kind een zekere vorm van bewegingsvrijheid aan de enkels.

Eenvoudig vetersysteem, zelfstandigheid & tijdswinst

Voor de allerjongsten bestaan er modellen met een eenvoudig vetersysteem. Het vetersysteem met klittenband zorgt ervoor dat de schoen eruitziet als een voetbalschoen terwijl hij even handig is als een klittenbandmodel. 

Zo kunnen jonge voetballertjes zelf hun schoenen aantrekken en hoeft de trainer de training niet voortdurend stil te leggen om veters te strikken. 

hoe kies ik de juiste voetbalschoenen voor mijn kind

Kinderschoenen zijn geen kleine volwassenschoenen!

Bij Kipsta zijn we er ons ervan bewust dat een kind geen kleine volwassene is! We besteden dan ook bijzondere aandacht aan de ontwikkeling van onze kinderproducten zodat ze perfect bij hun lichaamsbouw passen. 

Tijdens het ontwerpproces van onze schoenen werken we voortdurend samen met een sportpodoloog die vooral aandacht besteedt aan de ontwikkeling van de zool. Al onze kinderschoenen worden ontworpen met oog voor de specifieke vorm van kindervoeten. De schoen moet de groeiende kindervoeten namelijk niet hinderen. 

Ingenieurs, designers, productmanagers en testpanels werken intens samen in Tourcoing om schoenen te ontwikkelen die steeds comfortabeler, veiliger en stijlvoller zijn voor je kinderen. 

Kipsta werkt ongeveer achttien maanden aan een schoen, waarvan zes maanden voor de uiteindelijke tests, aanpassingen en fabricage van het product.