Ontdek onze verschillende keuzewijzers

basketball_femmes_joueuses_florence_delmée_tarmak

Ja, vrouwen spelen basketbal!

Florence Delmée, speelster en vurig liefhebster van de oranje bal, werkt bij Decathlon. Ze draagt haar steentje bij aan de ontwikkeling van het nieuwe aanbod voor dames van Tarmak, ons nieuwe basketbalmerk.

pagemarquetarmak700

Tarmak, het nieuwe basketbalmerk van Decathlon

Onze producten zijn ontworpen door basketbalspelers voor basketbalspelers om meer tijd te hebben om te spelen en meer plezier te beleven!

se muscler pour le basketball

Spieren kweken om te basketballen!

Wil je wat meer spieren kweken om beter te kunnen basketballen? Ben je op zoek naar een manier om je spieren op te warmen voor de wedstrijden? Ontdek onze spierversterkende oefeningen.

Spieren-kweken-om-te-basketballen!

Spieren kweken om te basketballen!

Wil je wat meer spieren kweken om beter te kunnen basketballen? Ben je op zoek naar een manier om je spieren op te warmen voor de wedstrijden? Ontdek onze spierversterkende oefeningen.

jongen street basketbal

Basketbal: Hoe je gebrek aan techniek oplossen?

Je hebt moeite om te scoren met je linkerhand? Of het lukt je niet om al dribbelend door een pressing te geraken? Geen nood, je hebt nog je hele basketbalcarrière om aan je techniek te werken. Een paar technische gebreken wil niet zeggen dat je geen positieve inbreng kunt hebben in je team tijdens een wedstrijd.

kleding van basketball

Het belang van comfortabele basketbalkleding

Om te trainen en in goeie omstandigheden deel te nemen aan competitiewedstrijden moet een basketspeler comfortabele en aangepaste kleding dragen. Wanneer je tijdens het basketten niet de juiste kledij draagt, heb je daar tijdens het spelen last van en voel je je ongemakkelijk. Een sportuitrusting moet de prestaties bevorderen en niet tegenwerken. Hierbij een aantal tips met betrekking tot basketbalkleding:

groupswerk sport basketball

Basketbal: Hoe kun je blessures en terugkomende pijnen voorkomen?

Basketbal is een leuke teamsport die snelheid en behendigheid combineert. Maar, net zoals bij talloze andere activiteiten, kun je je tijdens het spelen blesseren. Een slecht of nauwelijks behandelde blessure kan al snel erger worden of steeds terugkeren, een slecht teken voor de rest van je seizoen. Er zijn een aantal trucjes die veel verschil kunnen maken in het voorkomen en behandelen van kleine ongemakken.

Hoe kies je basketbalschoenen?

Hoe kies ik basketbalschoenen?

Ontdek hoe je de beste basketbalschoenen kiest met tips over pasvorm, comfort en prestaties. Zo helpen we kinderen en volwassenen om makkelijk te starten met basketbal of beter te worden dankzij nieuwe schoenen.

hk basketbalschoenen heren

Hoe kies je een paar basketbalschoenen voor een volwassene?

Schoenen zijn een essentieel onderdeel van je basketbaluitrusting! Tarmak helpt je om een model te kiezen dat perfect geschikt is voor je gebruik, of dat nu voor trainingen of wedstrijden is. Beginner, halfgevorderde of gevorderde? Hoog, middelhoog of laag model? Wij vertellen je hoe je de juiste schoenen kiest.

Naargelang het model

Hoe kies je basketbalschoenen voor een volwassene?
middelhoge basketbalschoenen

Middelhoog model

lage basketbalschoenen

Laag model

hoge basketbalschoenen

Hoog model

Naargelang het niveau

hk basketbalschoenen heren

Beginner

Je speelt 1 keer per week, je sessies duren gemiddeld 1 uur

Halfgevorderde

Je speelt 2 tot 3 keer per week en je sessies duren minstens anderhalf uur

Expert

Je speelt minstens 3 keer per week en je sessies duren ongeveer 2 uur