DE JUISTE ROEITRAINER KIEZEN

Voor een complete training is er niets beter dan een roeitrainer. Het is het ideale toestel om je uithoudingsvermogen en je spieren mee te trainen en is daarbij bijzonder efficiënt. Ontdek onze tips voor het kiezen van de juiste roeitrainer voor jou.

de-juiste-roeitrainer-kiezen

VOOR JE GAAT KIEZEN: GOEDE REDENEN OM TE INVESTEREN

Dit toestel, dat de bewegingen van het roeien nabootst, biedt een veelzijdige en bijzonder complete training. Hiermee kan je:

~- Bijna alle spieren in je lichaam (90%) aan het werk zetten~- Cardiotraining met bodytraining combineren~- Snel bevredigende lichamelijke resultaten bereiken~- Je lichaam soepel maken en evenwichtig spieren kweken.~~Het is niet voor niets dat de roeitrainer de ster van elke fitnesszaal is. Toch moet je, ook al lijkt het relatief eenvoudig in gebruik, voorzichtig zijn en de beweging goed uitvoeren, anders loop je het risico op overbelasting van je rug en blessures. Daarom wordt de roeitrainer afgeraden voor mensen met rugklachten.

voordelen-roeitrainer-domyos

WELKE ROEITRAINER VOOR WELK GEBRUIK?

Elke roeitrainer is ontworpen voor optimaal comfort voor een specifiek doeleinde. Dat doeleinde is dus het eerste element dat je in gedachten moet houden bij je keuze. Wil je thuis roeien als op het water? Ga je een complete lichaamstraining hervatten? Ben je op zoek naar een intensievere training om je op een sportieve prestatie voor te bereiden?~~Een eerste onderverdeling ligt bij het roeisysteem. Er bestaan twee heel verschillende systemen... voor verschillende doeleinden.~~ROEIEN MET TWEE RIEMEN:~Dit zijn de modellen die je hebben moet voor een beleving die het meeste lijkt op echt roeien! Dit systeem bootst de roeibeweging zo waarheidsgetrouw mogelijk na. Het spreekt de volledige rug aan. Let op! De "juiste" beweging is hier vaak moeilijker onder de knie te krijgen en vraagt een uitstekende coördinatie, zeker als je nog nooit hebt geroeid.~~CENTRAAL SYSTEEM:~Je wilt een complete lichaamstraining hervatten? Of intensiever (of sportiever) gaan trainen? De voordelen van het centrale systeem maken van dit type trainer het meest voorkomende, zowel voor thuisgebruik als in de fitnesszaal. Het staat garant voor een symmetrische en vloeiende trekbeweging. Zo kan je je makkelijker concentreren op de juiste houding (rechte rug, buikspieren aangespannen...) voor een comfortabele en efficiënte training.

type-roeitrainer-roeisysteem

WELKE FUNCTIES VOOR WELKE VOORDELEN?

1. HET WEERSTANDSSYSTEEM:

~De twee belangrijkste weerstandstypes:~~Magnetische weerstand: dit systeem is het eenvoudigst in gebruik en bovendien het stilste! Door aan een knop te draaien, brengt de gebruiker met een kabel een magneet dichter bij het vliegwiel, voor meer weerstand en dus "zwaarder" roeien. En dat alles zonder wrijving, dus veel stiller! Interessant voor wie wil trainen zonder de buren te irriteren of de kinderen wakker te maken...~~Luchtweerstand: het voordeel van dit systeem is dat het heel goed met je meegroeit en een bijna oneindig aantal weerstandsniveaus heeft! Hoe intensiever je roeit, hoe groter de weerstand. Daarbij kan je ook de hoeveelheid lucht die door de roeitrainer gaat aanpassen en zo de weerstand direct beïnvloeden.~~2. DE CONSOLE

~De meeste consoles geven alle basisinformatie weer: snelheid, afgelegde afstand, trainingsduur, gemiddeld aantal verbrande calorieën. Een hartslagband, in optie of meegeleverd, zorgt voor een nauwkeurige meting van je hartslag. En ten slotte zijn er ook modellen met geïntegreerde trainingsprogramma's.~~3. INTEGRATIE IN JE WONING

~Compactheid: sommige roeitrainers kan je inklappen, heel handig om ze gemakkelijk op te bergen. Ideaal als je thuis niet zoveel ruimte hebt.

DEZE TIPS INTERESSEREN JE MISSCHIEN OOK: