Welke tafeltennistafel voor binnen kies je?

Hoe kies je een tafeltennistafel voor binnen?

Tafeltennistafels voor binnen koppel je onvermijdelijk aan een optimale speelkwaliteit. Het zijn de tafels uit de "begindagen" van deze sport, pas nadien kwamen er ook outdoortafels. Je vindt ze in de beste clubs of op de Olympische Spelen, en ze worden gebruikt voor trainingen en kampioenschappen van alle niveau, van school- tot professioneel gebruik. Daarnaast zijn indoor tafeltennistafels ook een vaste waarde in heel wat kantoren van start-ups in Silicon Valley, maar evengoed in speelkamers of privégarages.

Om een indoor tafeltennistafel te kiezen die je bevalt en geschikt is voor je gebruik, let je het best op een aantal criteria. De opstuitkwaliteit hangt samen met je technische eisen. De beschikbare ruimte bepaalt de omvang van je tafel. De mogelijkheid om je tafel compact op te bergen, heeft een invloed op een aantal bijkomende aspecten: de compactheid als je ze opklapt of het gemak waarmee je ze verplaatst en monteert.

Welke tafeltennistafel voor binnen kies je?

Waarom een tafeltennistafel voor binnen kiezen?

Alles begint met de eisen die je stelt op het vlak van opstuitkwaliteit.
De bladen van indoor tafeltennistafels zijn gemaakt uit spaanplaat en staan garant voor een betere opstuit, als je die vergelijkt met een melamineblad van dezelfde dikte op een buitentafel (melamine is beter bestand tegen de weergoden).
De opstuitkwaliteit verwijst naar de opstuithoogte van de bal wanneer hij contact maakt met het tafelblad. Om de verschillende tafelbladen te vergelijken, laat men er van op steeds dezelfde hoogte een bal op vallen en meet men telkens de opstuithoogte.

Hoe dikker het blad, hoe hoger de bal zal opstuiten.

Welke binnentafel kies je voor officieel gebruik?

Club- en competitiespelers worden vooral gedreven door uitdaging en overwinning.
De officiële tafeltennistafels zijn gemaakt volgens de normen van de tafeltennisbonden, zowel op het vlak van afmetingen, stabiliteit en opstuitkwaliteit.

Voor meer details hebben we een handige gids voor je samengesteld, die alle aspecten uiteenzet waar je op moet letten bij de keuze van een club- of schooltafel.

Welke tafeltennistafel voor binnen kies je?

Welke binnentafel kies je voor vrijetijdsgebruik?

Vrijetijdstafeltennissers (free ping pong) willen vooral proeven van het plezier van de eerste balwisselingen en wedstrijdjes.
Zij hebben de keuze uit een 'free'-gamma met tafels van drie verschillende groottes, om ervoor te zorgen dat je tafel mooi in je huis past. De grootte kies je afhankelijk van de plek waar je tafel zou moeten komen, en natuurlijk van de ruimte waarover je beschikt. Een tafel die niet al te veel plek inneemt, is interessant, maar een tafel die niet te fel in het oog springt en mooi in je interieur opgaat, daar is ook iets voor te zeggen natuurlijk.

Welke tafeltennistafel voor binnen kies je?
Welke tafeltennistafel voor binnen kies je?

Naargelang de beschikbare ruimte

Je zal altijd genoeg plaats hebben om te tafeltennissen.

Zit je niet met ruimtebeperkingen, kies dan voor een tafel in de standaardafmetingen. Tafels in deze maat zijn 2,74 m lang en 1,69 m breed, zonder het netje erbij te rekenen weliswaar. Je hebt zo'n 15 m² nodig om ze te installeren.

Medium-tafels zijn perfect voor tafeltennissers die een spelbeleving zoeken die aanleunt bij het klassieke tafeltennis, maar op een iets beperktere oppervlakte. Dit type tafel meet minstens 10 m².

Minitafels, of 'small'-tafeltennistafels, zijn ideaal als je maar weinig plek hebt. Je kan je al amuseren zodra je over 4 m² beschikt. Met dat laatste formaat is dubbelen weliswaar niet mogelijk, op medium- en standaardtafels gaat dat wel.

Welke tafeltennistafel voor binnen kies je?

Opbergen

Om te verzekeren dat je tafel mooi opgaat in je woning, moet je ze ook vlot kunnen opbergen. Ben je van plan om ze te monteren en te demonteren, dan let je ongetwijfeld op de plek die de tafel inneemt als ze is opgeklapt, maar ook op het gemak waarmee je ze openklapt en verplaatst.

Tafels die je compact kunt stallen en die je nauwelijks opmerkt in je kast, garage of zelfs onder de bank? Ze bestaan! Tafeltennistafels met inklapbare poten kan je supercompact opbergen.

Ben je op zoek naar een tafel die je vlot verplaatst, kies er dan eentje met wielen. Wielen maken je tafeltennistafel wat minder compact, maar het gemak waarmee je ze verrijdt - soms zelfs met één hand - maakt dat ruimschoots goed.

En om de tafel speelklaar te maken, is ze uitgerust met een handig en gebruiksvriendelijk openklapsysteem. Bekijk zeker even de gebruiksfilmpjes bij elk product, zo ontdek je meteen hoe je je tafel het best installeert.

het juiste tafeltennisbatje kiezen

Hoe kies je het juiste tafeltennisbatje?

Welk tafeltennisbatje past bij jou? In dit artikel vertellen we je met welk batje je het best indoor, outdoor, recreatief of tijdens wedstrijden speelt.

tafeltennis pingpong

De regels van tafeltennis... en pingpong.

Maak je voor het eerst kennis met het witte balletje? Hieronder vind je de spelregels, zodat je kunt spelen in plaats van oeverloos te blijven discussiëren.