Unselected
windsurf-tribord-harnais

Hoe kies je een harnas voor windsurfen?

Windsurfen is een heel toegankelijke sport, waarbij je over het water glijdt en vooruit geduwd wordt door de wind. Het materiaal dat we je voorstellen is zowel geschikt voor beginners als voor surfers die vooruitgang willen maken. Sensatie gegarandeerd!

Unselected

Een surftrapeze kies je volgens 3 criteria: je niveau, het gebruik en je lichaamsbouw.

Unselected

Volgens je niveau

De trapeze is gemaakt om de trekkracht van het zeil over te brengen op je bekken, om zo je armen te ontlasten en je rug en je lendenwervels te ondersteunen. Als je vaak surft moet je een comfortabele trapeze kiezen die veel steun biedt.

 • Zittrapeze

  Zittrapeze

  Om jezelf te verbeteren. Een zittrapeze heeft riemen die je onder je zitvlak doet waardoor je een quasi zittende houding aanneemt. Je billen worden ondersteund en de haak zit vrij laag (dichter bij je zwaartepunt).

 • Heuptrapeze

  Heuptrapeze

  Om te wennen aan een harnas is een heuptrapeze ideaal. Je trekt 'm aan rond je middel (dus zonder riemen onder je zitvlak) en de haak zit vrij hoog, waardoor je je gemakkelijker kunt losklikken van het zeil. Deze modellen zijn vrij stijf.

Unselected

Volgens het gebruik

 • Zittrapeze

  De zittrapeze gebruik je bij longboards, slalom Race of freeride, met krachtige zeilen. De haak zit laag.

 • Heuptrapeze

  De heuptrapeze heeft geen riemen onder je zitvlak, je gebruikt hem bij funboards of in de golven. Hij is geschikt voor minder krachtige zeilen. Navigeren doe je dan ook meer in rechte lijnen.

Unselected

Volgens je lichaamsbouw

 • Trapeze

  De keuze voor een trapeze hangt ook af van je lichaamsbouw. Er bestaan verschillende maten: S, M, L. Respecteer deze maten en neem de tijd om ze uit te proberen, zodat je trapeze optimaal werkt en comfortabel zit.

 • trapezelijnen

  Het is ook belangrijk om de juiste keuze te maken in trapezelijnen, die je harnas verbinden met je zeil. Ook hier bestaan er verschillende maten: 24 cm, 26 cm, 28 cm. Als je nog niet veel ervaring hebt kies je best vrij lange lijnen, die je kunt verkorten naarmate je ervaring opdoet. Na verschillende surfsessies kun je je lijnen naar believen bijstellen (meer naar achteren of naar voren op je wishbone, en volgens de hoogte waarop je je wishbone op je mast hebt vastgezet).

Unselected

Alles over windsurfen

Windsurfboard

Hoe kies je een windsurfplank?

Bij windsurfen is de plank het essentiële onderdeel. En dan hoeven we je niet uit te leggen dat je je tijd moet nemen om er eentje te kiezen!Hieronder onze tips om je te helpen in de keuze van je windsurfboard, naargelang verschillende factoren.

surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking

Surfpak met back zip of front zip: de vergelijking

Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip?

Bescherm jezelf tegen de zon

Hoe bescherm je jezelf tegen de zon tijdens het surfen?

Laat je surfpret niet bederven door een vervelende zonnebrand of zonneslag. Met deze Decathlon-producten en gadgets ga je zorgeloos de zee in!

Olaian UV-bescherming UV-shirt Surf

Hoe kies ik een anti-uv t-shirt voor het surfen?

Vindt hier onze tips die je kunnen helpen je anti-UV top te kiezen om te gaan surfen

Hoe herstel je een neopreen wetsuit?

Hoe onderhoud en herstel je een neopreen wetsuit?

Jules, productingenieur en Pantixka, neopreenprotoype-ontwikkelaar, leggen je uit hoe je een scheur en een gat in een neopreen wetsuit kan herstellen.

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

5 sporten die je deze zomer zeker moet proberen!

Maak kennis met 5 buitengewone activiteiten. Deze racket-, bos- en watersporten moet je deze zomer absoluut proberen!