De voordelen om je voetbaltrainingen voort te zetten tijdens de zomerbreak

De voordelen om je voetbaltrainingen voort te zetten tijdens de zomerbreak 

Tijdens de zomerbreak, na een lang seizoen, is het niet altijd vanzelfsprekend om jezelf op te laden voor een training. Hardlopen, spiertraining, core & stability ... is het op dat moment echt de moeite waard?

Tijdens de zomerbreak, na een lang seizoen, is het niet altijd vanzelfsprekend om jezelf op te laden voor een training. Hardlopen, spiertraining, core & stability ... is het op dat moment echt de moeite waard?

De-voordelen-van-trainen-tijdens-de-zomerbreak

Blijven trainen tijdens de zomerbreak is goed voor je mentale kracht en welzijn!

Als voetballer of voetbalster ben je immers gewend om regelmatig te trainen. Tijdens trainingen verzet je je zinnen (na een zware werkdag bijvoorbeeld), maak je je hoofd even leeg, houd je je lichaam in vorm (en verbrand je calorieën, zodat je je af en toe wat meer lekkers kunt veroorloven) en produceer je dat fameuze 'gelukshormoon', dopamine.

Van de ene op de andere dag dat allemaal zomaar zien stilvallen kan mentaal een zware dobber zijn en aanvoelen als een leegte. Om dat te vermijden raad ik je aan om ook tijdens de zomerbreak te blijven trainen, weliswaar op een aangepaste manier. Zolang je maar blijft sporten. Op die manier ben je je uithoudingsvermogen niet helemaal kwijt en zeul je geen 10 kilo extra mee op het moment dat het voetbalseizoen weer begint.

Je klaarstomen voor het nieuwe seizoen

Door aan je uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatie te werken zal je veel geruster aan het nieuwe seizoen beginnen, zonder het gevoel dat je weer van nul moet opbouwen. Je zal bovendien veel sneller matchklaar zijn dan iemand die een paar maanden helemaal niet heeft gesport. Je coach zal dankbaar zijn dat je topfit en met een onstilbare honger voor de bal op de eerste training verschijnt.

De-voordelen-van-trainen-tijdens-de-zomerbreak

De gelegenheid om even anders te trainen. thuis, met de familie of met vrienden

Je kan de zomerbreak benutten om even anders te trainen. Je kan bijvoorbeeld de tuin opzoeken (als je er een hebt), met een duidelijk doel en wat accessoires. Door even individueel te trainen kan je niet enkel je atletische vermogen verbeteren, maar ook sommige van je zwakke punten aanpakken.

Je kan zelfs training koppelen aan plezier, door jezelf uitdagingen te stellen of kleine wedstrijdjes te houden met je familie of vrienden.

Deze tips vind je misschien ook interessant:

Oefen thuis je traptechniek samen met je kind

Oefen thuis je traptechniek samen met je kind

Voel je je een beetje gefrustreerd omdat je momenteel niet kan voetballen in "normale" omstandigheden? Dan geven we graag, in afwachting dat het voetbal volledig hervat, enkele oefenideeën om aan je traptechniek te werken en tegelijk plezier te hebben met je kind.

football_enfant_débute

Wil je kind beginnen voetballen?

Hoe pak je het aan als je kind wilt beginnen voetballen? Voetbalschoenen, sporttassen en ballen, wij geven je enkele tips.

renforcement musculaire à la maison pour le football

Voetbal: spiertraining voor thuis (zonder materiaal)

Op zoek naar een trainingsprogramma voor voetballers / voetbalsters thuis? Wij hebben enkele oefeningen om de spieren van je hele lichaam makkelijk en zonder materiaal te trainen!

le football à la maison

Voetbal, bij je thuis!

"Thuis voetballen!" Deze zin kan nogal beangstigend klinken, je stelt je onmiddellijk voor dat je kinderen vanalles kapot maken. Maar met de juiste uitrusting kan thuis voetballen een geweldige manier zijn om een leuke tijd met het gezin te hebben en "de kleine" bezig te houden.

voetbal Kipsta Decathlon

Voetbal: voor welke positie ben jij gemaakt?

Veel spelers beginnen te voetballen op een bepaalde positie, en evolueren mettertijd naar een hogere of lagere plek op het veld. Weet jij wat je beste positie is?

Op meerdere posities spelen: wat zijn de voordelen voor jou als voetballer of voetbalster?

Wat zijn de voordelen van op meerdere posities te spelen?

Tenzij je keeper bent, zou elke prof- of amateurvoetballer zich minstens één keer in zijn carrière de volgende vraag moeten stellen: hoe kan ik mezelf ontplooien als ik steeds op een en dezelfde positie blijf spelen?