10 leuke spelletjes voor in het park

10 leuke spelletjes voor in het park

Samen met familie of vrienden samen buiten spelen is altijd leuk. Wist je trouwens dat buitenspelen goed is voor je fysieke en mentale gezondheid?

Spelen in het park of in de tuin is een geweldige manier om buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. Er zijn talloze spelletjes die je kunt spelen, maar in dit artikel zullen we tien leuke spelletjes bespreken die perfect zijn voor een dagje buiten. Van klassieke spellen zoals badminton en frisbee tot minder bekende spellen zoals diabolo en spikeball, er is voor elk wat wils.

Ideeën voor eenvoudige en toegankelijke spellen voor iedereen

  1. 1 Badminton
  2. 2 Vliegeren
  3. 3 Flessenvoetbal
  4. 4 Touwtje springen
  5. 5 Kegelspel
  6. 6 Frisbee
  7. 7 Pétanque
  8. 8 Roundnet
  9. 9 Hoelahoepen
  10. 10 Diabolo
10 leuke spelletjes voor in het park

1. Badminton

Of je nu jong of oud bent, badminton is toegankelijk voor iedereen. Het mooie is ook dat iedereen kan samenspelen. Met kinderen kan het ook leuk zijn om dit spel met een ballon te spelen. Ook als je geen net hebt is het leuk om wat naar elkaar te slaan. Je moet er enkel wel rekening met houden dat het niet te hard mag waaien anders vliegt je shuttle alle richtingen uit.

10 leuke spelletjes voor in het park

2. Vliegeren

Waait het te hard om te badmintonnen? Dan is het het ideale moment om te gaan vliegeren. Het kan erg leuk zijn om op een speelse manier van die wind gebruik te maken. Een kleurrijke vlieger met wisselende patronen kan zich door de wind laten meevoeren en klein en groot leuke momenten bezorgen.

10 leuke spelletjes voor in het park

3. Flessenvoetbal

Vul net zo veel flessen met water als dat er deelnemers zijn. Iedereen bezit een fles die hij moet beschermen en probeert met de voetbal de andere flessen om te schieten. Degene die op het eind het minste water in zijn fles heeft zitten, of als eerste de fles leeg heeft, heeft verloren.

10 leuke spelletjes voor in het park

4. Touwtje springen

Touwtje springen is niet enkel leuk, maar ook heel goed voor je conditie. Je kan dit op je eentje doen, maar als je een groot genoeg touw hebt, kan je ook met meerdere proberen. Het doel is dan om met zoveel mogelijk mensen tegelijk over het touw te springen.

10 leuke spelletjes voor in het park

5. Kegelspel

Of het nu gaat om een kegelspel of paletspel of KUBB, deze traditionele openluchtspelen zorgen voor de ontwikkeling van strategisch inzicht, mentale berekening en precisie. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden en brengen gezellige buitenmomenten met zich mee. Er zijn mogelijkheden om in groep of solo te spelen, maar de meeste spellen rekenen op 2 tot 12 spelers.

10 leuke spelletjes voor in het park

6. Frisbee

Frisbee is een ander klassiek spel, ideaal voor een dagje in het park. Het enige wat je nodig hebt is een frisbee en wat open ruimte om te gooien. Probeer zoveel mogelijk naar elkaar te gooien zonder dat de frisbee de grond raakt. Ben je dit beu? Dan kan je ultimate frisbee proberen. Nog nooit van gehoord? Lees de spelregels van ultimate frisbee en kom te weten of het iets voor jou is!

10 leuke spelletjes voor in het park

7. Pétanque

Het doel van het spel is om metalen ballen zo dicht mogelijk bij een petanquebut te gooien. Petanque is een geweldige manier om je precisie en strategie te verbeteren, terwijl je plezier hebt in de buitenlucht. Er zijn tal van locaties in België met petanquevelden, maar zonder veld is het minstens even leuk.

10 leuke spelletjes voor in het park

8. Roundnet

Roundnet, ook wel bekend als spikeball, is een snel en intens spel dat perfect is voor het park of de tuin. Het spel wordt gespeeld met een net dat op de grond wordt geplaatst en een kleine bal die tussen twee teams wordt gespeeld. Het doel is om de bal zo te spelen dat de tegenstander hem niet kan terugspelen. Spikeball is een geweldige manier om je snelheid en reactievermogen te verbeteren.

10 leuke spelletjes voor in het park
10 leuke spelletjes voor in het park

10. Diabolo

De diabolo is een grote discipline in de circus- en jongleerkunst voor jong en oud. Met diabolo's kan je talrijke dingen doen, van basistricks en zo hoog mogelijk opwerpen tot de meest geavanceerde tricks, afhankelijk van waar je zin in hebt en wat je niveau is. Er zijn wel 1001 manieren om je er urenlang mee te amuseren!

10 leuke spelletjes voor in het park

10 + 1. Voetbal

We beloofden 10 leuke spelletjes voor buiten te bespreken in dit artikel, maar uiteraard moeten we het ook over voetbal hebben. Het enige wat je nodig hebt is een bal en een beetje openruimte. Iedereen kan ook meedoen, daarom is voetbal zo populair.

In conclusie zijn deze eenvoudige en leuke spellen perfect om uw kinderen te vermaken tijdens mooie dagen. Geniet van de zon en de frisse lucht met uw familie en creëer onvergetelijke herinneringen die een leven lang meegaan! Of het nu tijdens de vakantie, in het weekend of gewoon na school is, deze buitenactiviteiten zijn een uitstekende manier om samen tijd door te brengen en plezier te hebben in alle eenvoud.

voordelenbuitenbadmintonnen

3 goede redenen om buiten te badmintonnen

Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van het buiten badmintonnen?Wij hebben eens rondgevraagd om je hier alles over te kunnen vertellen :)

Quels sports en extérieur ?

Welke buitensporten zijn er?

Sport jij ook veel liever buiten dan binnen? Dan ben je niet alleen! Gelukkig zijn er heel wat buitensporten om te ontdekken en te beoefenen. Volg de gids, we laten je kennismaken met enkele sporten die ongetwijfeld je enthousiasme zullen wekken.

Wat zijn de spelregels van het Fins kegelspel?

Wat zijn de spelregels van het Fins kegelspel?

Ontdek de spelregels voor Fins kegelspel. Een leuk precisiespel dat je kan spelen met het gezin of met vrienden.

5 sporten om samen met vrienden te beoefenen tijdens de lange weekends

5 sporten om samen met vrienden te beoefenen tijdens de lange weekends

De verlengde weekends komen er weer aan, net als het mooie weer en de gezellige barbecues. Dit soort momenten worden er alleen maar leuker op als er ook plaats is voor (een beetje) sport.

petanque : de spelregels

Petanque: de spelregels

Het terrein, het aantal spelers, het aantal ballen per speler … allemaal zaken die je bij het begin van elk spel moet vastleggen. Dit jaar geen onenigheden meer, want jij bent de scheidsrechter !