Voordelen

De voordelen van witvissen

Welkom in de wereld van het STATISCH VISSEN! Ongeacht je karakter of je verwachtingen, er is altijd wel een vorm van statisch hengelen die bij je past.

Bij Decathlon vind je een volledig assortiment producten zodat iedereen er zijn gading vindt: wie met een telescopische vaste hengel vist en op zoek is naar eenvoud en gebruiksgemak, maar ook wie met een insteekhengel vist en op zoek is naar efficiëntie en prestaties. Voor matchvissers is er een aangepast aanbod, geschikt voor deze verfijnde en nauwkeurige vistechniek. Feedervissers vinden dan weer het robuuste en gevoelige materiaal dat ze nodig hebben om op lange afstand te vissen.

De voordelen van statisch vissen

Eenvoud - gezellig samenzijn

Statisch vissen met een telescopische hengel is efficiënt, leuk en vooral erg eenvoudig. Daarom is deze techniek ideaal voor wie start met vissen of om het aan te leren. Je hebt bijna niets nodig, alleen een hengel, een lijn en een dobber. Hoeveel jonge vissertjes hebben op die manier wel niet kennisgemaakt met het statisch hengelen, samen met hun ouders, grootouders, broer of zussen? Wil je graag wat tijd samen doorbrengen aan de waterkant? Kies dan voor statisch vissen!

De voordelen van statisch vissen

Eenwording met de natuur

Er wordt voornamelijk statisch gehengeld in zoet en rustig water (meren, vijvers, rivieren, kanalen). Op deze bijzonder mooie en kalme plekken kun je volop genieten van de omgeving en van de fauna en flora rondom je. Statische vistechnieken zijn ideaal voor iedereen die op zoek is naar rust en kalmte. Laten we zen worden!

De voordelen van statisch vissen

Gevoel / strijd met de vis

Gewoonlijk hengelen statische vissers vooral naar kleine "witvis" (voorn, grondel, alver, brasem). Toch grijpen ze ook meer en meer naar technieken zoals karpervissen of feedervissen, waarmee ze veel sterkere vissen kunnen vangen (karper, barbeel). Met deze vissen kun je immers een echte strijd aangaan, vol gevoel en onvergetelijke emoties.

De voordelen van statisch vissen

Precisie / concentratie

Statisch vissen is een van de technieken waarmee je de meeste vissen aan de haak slaat. De meest competitieve vissers onder ons kunnen er dus volledig voor gaan om met een volle mand te eindigen. Het komt erop aan je lokaas strategisch en nauwkeurig uit te werpen, zodat de vis geconcentreerd zit in de zone waar je wilt gaan hengelen (met je vaste lijn). Bovendien moet je ook extreem geconcentreerd zijn op je dobber, of je topeinde bij het feedervissen. Dit is van essentieel belang als je een recordvangst wilt scoren.

Ontdek enkele van onze tips

beginnen met vissen met vaste hengel

Hoe start je met vissen met de vaste hengel?

Een hengel, een lijn, een dobber, ... veel heb je niet nodig om het plezier van vissen met de vaste hengel te ontdekken. Deze techniek is ideaal voor beginners maar daarom niet minder boeiend. Je kunt het hele jaar door sensationele vangsten doen van verschillende vissoorten (voorn, alver, brasem, ...).

entretenir_sa_canne.jpg

Je hengel goed onderhouden

Als je al een aantal keer bent gaan vissen, kan je hengel best wel vuil zijn (stof, aarde, zand, aas). Er kunnen dan krassen ontstaan en plots blijf je achter met een beschadigde hengel. Dat wil je toch niet? Ontdek onze tips om je hengel goed te onderhouden.

feedervissen

Hoe begin je met feedervissen?

Feedervissen is een zeer doeltreffende techniek om te hengelen op witvis. Het is een vorm van statisch bodemvissen, maar dan over langere afstanden. Het principe is dat je de vissen voert aan de haak, met behulp van een korfje gevuld met aas. Lees hier hoe je start met deze techniek.