Een bokszak kopen? ideaal om in topvorm te blijven

 Een bokszak is ideaal om je conditie te trainen (cardio-oefeningen), stress te verminderen, je weerstand te verhogen en je ademhaling te verbeteren.

bokszak outshock

Een bokszak is een echte fetisj voor de meeste boksers. Het is dan ook een onmisbaar onderdeel van elke bokseruitrusting. Maar niet alleen boksers hebben er baat bij, ook voor andere sporters zijn bokszakken geschikt. Een bokszak is ideaal om je conditie te trainen (cardio-oefeningen), stress te verminderen, je weerstand te verhogen en je ademhaling te verbeteren.

De veelzijdigheid van een bokszak

Wil je een bokszak kopen? Dan maak je een goede keuze, vooral omdat hij multi-inzetbaar is. Bokszakken zijn het favoriete trainingsmateriaal van bijna alle professionele en amateurboksers. Dit zijn de voornaamste troeven:

- kracht ontwikkelen

- slagsnelheid verbeteren

- precisie trainen

- spieren opbouwen

Naast boksers gebruiken bijvoorbeeld ook tennissers een bokszak om hun armen en voorarmen te trainen. Voor schutters is het dan weer de ideale uitrusting om snelheid en precisie te trainen.

Een bokszak kopen om in topvorm te blijven

Een bokszak is dé perfecte uitrusting om weer in vorm te raken. Waarom precies?

Je kan er cardiotraining mee doen en je weerstand verbeteren. Je leert ook om je ademhaling te oefenen en onder controle te houden. Bovendien kan je je ook volop afreageren en zo stress, nervositeit of kwaadheid aanpakken.

Oefeningen met de bokszak

Begin je sessie thuis met enkele stretchoefeningen. Trek je bokshandschoenen aan en neem plaats vóór de bokszak. Wissel af tussen korte en lange slagen en besteed vooral aandacht aan de kracht van je slagen.

Oefeningen met de bokszak zijn heel heilzaam, of het nu is om in de boksring plaats te nemen of gewoon om je conditie aan te scherpen.

De juiste bokszak kiezen

Om goed te trainen met de bokszak, moet je bovenal de juiste zak kiezen, afgestemd op je gebruik. Bokszakken zijn verkrijgbaar in drie materialen:

- stof: voor recreatief gebruik

- polyurethaan: voor regelmatig gebruik

- leer: voor regelmatig en intensief gebruik (gaan langer mee).

Een bokszak weegt gemiddeld 20 tot 30 kg en is 80 tot 120 cm lang. Om zowel te slaan als te trappen gebruik je het best een exemplaar van 1 meter 20. Als je de bokszak ophangt, moet je erop letten dat hij 10 cm hoger komt dan de lengte van de gebruiker. Je kan de hoogte aanpassen als je zowel slaat als trapt.

Tot slot nog dit: een bokszak kan je heel gemakkelijk met een spons en eventueel een sopje schoonmaken. Gebruik zeker geen chemisch product!