Gevriesdroogde trekkingmaaltijd kip met rijst en curry glutenvrij 120g

€600

Ons team van fervente trekkers heeft deze maaltijd bedacht voor fysieke inspanningen (trekkings). Veel energie, weinig gewicht: 140 g.

415 kcal energie in 100 g (gedehydrateerd gewicht van 140 g product). Gewicht bereid: 420 g. Glutenvrij.

Vraag & Antwoord

PRODUCTVOORDELEN

Gebruiksgemak

Snel (5/8 minuten) en gemakkelijk te bereiden dankzij de maatstreepjes binnenin

Energiewaarde

415 kcal voor 100 g gevriesdroogd en 420 g bereid.

Transportgemak

Hersluitbaar zakje. Afmeting 17,5 x 18,5 x 5,5 cm. Totaalgewicht 140 g.

AFBEELDINGEN

Gevriesdroogde trekkingmaaltijd kip met rijst en curry glutenvrij 120g
Gevriesdroogde trekkingmaaltijd kip met rijst en curry glutenvrij 120g
Gevriesdroogde trekkingmaaltijd kip met rijst en curry glutenvrij 120g

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebruiksadvies

Maak het zakje open door de twee uiteinden goed bij elkaar te brengen tot ze elkaar raken, zodat het zakje helemaal open is, zoals een diep bord.
Voeg 300 ml warm of heet water toe (tot niveau 7) en meng met een lepel. Schuif de sluitstrip dicht. Schud het zakje geregeld tijdens de bereiding. Wacht 5 tot 8 minuten, roer nog eens ... en klaar.

Gebruiksadvies (vervolg)

Je kunt de bovenste helft van het zakje eraf scheuren zodat je eruit kunt eten als uit een kom.
Opgelet, hoe warmer het water, hoe beter de bereiding. Als het water niet kokend was, wacht je beter een paar minuten extra voor je de maaltijd opeet.
We bepalen de hoeveelheid water in functie van enkele criteria. Je kunt de hoeveelheid water en dus ook de textuur en de smaken naar wens aanpassen.

Drogen of vriesdrogen?

De meeste van onze voedingswaren zijn gevriesdroogd (met uitzondering van kruiden, rijst en pasta).
Dit gaat via sublimatie (een vaste stof gaat direct over naar gasvormige toestand). Hierdoor behouden de ingrediënten hun volledige voedingswaarde (in tegenstelling tot andere varianten van drogen). En, heel belangrijk, de smaak van de voedingswaren blijft volledig behouden en het gebruik van bewaarmiddelen kan worden beperkt.

Hoe worden de maaltijden bereid?

De productie gebeurt bij onze Franse leverancier. Elk ingrediënt wordt er afzonderlijk gevriesdroogd: enerzijds de kip (van Franse herkomst), anderzijds de rijst. Alvorens het te vriesdrogen, wordt het vlees gekookt op lage temperatuur (ongeveer 70°C) gedurende 45 minuten en 1 uur.
Daarna worden alle ingrediënten samengevoegd, met de specerijen en kruiden, volgens het recept. Tot slot worden ze in individuele kraftzakjes verpakt.

Gewicht en afmetingen

Gerehydrateerd gewicht: 420 gram
Droog gewicht: 120 gram
Afmetingen: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm
Totaal gewicht: 140 gram met zakje

Verpakt onder beschermende atmosfeer. Volledig te consumeren na opening.

Voedingsmiddelen blijven niet voor eeuwig vers. Na verloop van tijd vermindert de kwaliteit en bederven ze. Om het bedervingsproces tegen te gaan en onze gerechten zo lang mogelijk vers te houden, doen er we voor het afsluiten van de verpakking een voedingsgas (stikstof E941) bij. Stikstof is een inert en reukloos gas dat de oxidatie tegengaat door vochtdeeltjes te verwijderen.

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Koel en droog bewaren.

TESTS

Al onze voedingsproducten worden in elke fase van hun ontwikkeling getest door onze teams en door consumenten zodat ze zo goed mogelijk aan de behoeften voldoen.

Goedgekeurd door

Het volledige ontwikkelingsteam kreeg de kans om deze kip met rijst en curry te testen tijdens hun vele tochten in het massief van de Mont Blanc, want dit is immers de regio waar de kantoren liggen van Forclaz, het trekkingmerk van Decathlon. Deze gedehydrateerde maaltijd werd goedgekeurd door een voedingsspecialiste en door een panel van testers.

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten