PRODUCTVOORDELEN

Hechting

Specifiek visgraatprofiel voor een goede grip op kunstgras.

Schokdemping

Tussenzool in EVA-schuim voor een zeer goede demping.

Ademend vermogen

Zones in mesh op het bovenwerk voor een goede afvoer van de transpiratie.

TECHNISCHE INFORMATIE

Waarom speel je padel met specifiek schoeisel?

Padel wordt gespeeld op ingezand kunstgras. Daardoor wordt de ondergrond zeer glibberig. Padelschoenen hebben daarom een zool met een specifiek profiel, waardoor spelers van elk niveau toch de nodige grip krijgen. Ze bieden ook zijdelingse stabiliteit, geven je voet een goede steun en zijn schokbestendig.

Hoe speel je nu padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal moet stuiteren voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Voor een goeie start heeft ons ontwerpteam de volgende tips voor je:

Naast het dragen van specifiek schoeisel is het, als je padel begint te spelen, aan te raden om ballen te gebruiken die ontworpen zijn voor beginners. Ze zijn dikker en trager, waardoor je gemakkelijker goed leert spelen.
Lessen nemen zorgt ervoor dat je tijd wint om het spel aan te leren, en dat je geen gewoontes overneemt van bijvoorbeeld tennis of squash.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

TESTS

Ons studiecentrum in Spanje is gespecialiseerd in design en ontwerp. Het onderzoekt de noden van onze gebruikers, om ze dan door te geven aan ons ontwerpcentrum in Frankrijk. De prototypes worden daarna uitgetest op padelvelden, door de spelers voor wie ze ontwikkeld werden. Ook hun duurzaamheid wordt getest, in het labo van ons ontwerpcentrum. Zo kunnen we onze producten goedkeuren en zeker zijn van hun kwaliteit.

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten