Ski-jas voor heren Freeride FR500 groen

€84.00 −30%
€5800
*Van 16-2-2021 en zolang de voorraad strekt

Onze ontwikkelaars voor het skiën hebben deze jas speciaal bedacht voor doorwinterde All Mountain-skiërs. Om altijd en overal te genieten van de sneeuw.

Op zoek naar een jas om je bij te staan in alle weersomstandigheden? Met de waterdichte materialen en de verluchtingen van deze jas, ski je op alle terrein en beleef de beste sensaties.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Turquoise

Maat:

maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10
Media 11
Media 12
Media 13
Media 14
Media 15
Media 16
Media 17
Media 18
Media 19
Media 20

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Onbezorgd skiën, dankzij het membraan van 10.000 mm en de waterdichte naden.

Ademend vermogen

De ademende stoffen en verluchtingen bevorderen de afvoer van de transpiratie.

Bewegingsvrijheid

De snit en mechanische rek van het materiaal volgen al je bewegingen.

Warmte

3D-mesh, wattering van 100 g/m² (romp) voor de warmte, handige verluchtingen

Stevigheid

Stevige stof.

zakken

5 afsluitbare zakken:2 handzakken,1 borstzak,1 binnenzak,1 skipaszak2 netzakken

Markering

Recco-systeem om gemakkelijker gevonden te worden na een lawine.

AFBEELDINGEN

Ski-jas voor heren Freeride FR500 groen
Ski-jas voor heren Freeride FR500 groen

TECHNISCHE INFORMATIE

Kap

Kap verstelbaar in 3 richtingen, in één beweging.
De kap past over je helm.

Polsmoffen

Sneeuw afwerende polsmoffen om je droog en warm te houden bij sneeuwval of bij een val in de sneeuw.

Wat is het nut van het waterafstotend vermogen?

Een stof is waterafstotend wanneer de druppels van zijn oppervlak glijden zonder er in te dringen. Zo slorpt het textiel geen water op en blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Deze behandeling moet geregeld herhaald worden gedurende de levensduur van de kleding (we raden aan om de 3 wasbeurten). Alle jassen van Wed'ze kregen een waterafstotende behandeling.

Wat is het verschil tussen coating en membraan?

De coating lijkt op een laagje verf dat aangebracht wordt op de binnenkant van de stof om ze waterdicht en toch ademend te maken. Een coating is meestal goedkoper dan een membraan en heeft een voering nodig om ze te beschermen. Een membraan is een soort van flinterdunne plastic film (polyurethaan), die de stof waterdicht en toch ademend maakt. Zijn grote voordeel is dat het soepeler, lichter, duurzamer en meestal beter ademend is dan een coating.

Wat is het ademend vermogen van een stof?

Om na te gaan of een stof ademend is, meet men haar verdampingsweerstand RET (test op basis van ISO-norm 11092).Hoe lager de weerstand, hoe beter de stof de transpiratiedampen van het lichaam in actie laat ontsnappen en hoe beter ze dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = uiterst ademende stof / 9 < RET < 12 = heel ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = weinig of niet-ademende stof.

Hoe meet men de waterdichtheid van een stof?


De dichtheid van de stof is getest onder waterdruk, uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de drukwaarde, hoe meer waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2.000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2.000 mm water.

Hoe maken we onze kleding waterdicht?

De waterdichtheid van een kledingstuk hangt af van de gebruikte stof, de waterdichtheid van de stiksels en het ontwerp van de montage.
Daarna laten we onze kleding een aantal douchetesten ondergaan.

Hoe weet ik of mijn kleding ademt?

Naast het ademende vermogen van de gebruikte stoffen, voorzien we onze producten ook van technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh-stof ...) om het globale ventilerende vermogen van onze jassen en broeken voor freeride- en all mountain-skiën te verbeteren. Deze ventilatiesystemen regelen tegelijk de binnentemperatuur in de kleding en bevorderen de afvoer van de transpiratie die je lichaam tijdens een inspanning genereert.

Vergelijkende milieuscore van de producten

De milieu-impact van het product wordt berekend voor de hele levensduur ervan en op basis van verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score tussen A en E zodat je, in een vergelijking tussen producten van dezelfde soort (T-shirts, broeken, rugzakken, enz.), de producten met de beste milieuprestaties meteen herkent. Decathlon past dit systeem van milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/

Wat is het RECCO-systeem?

Al onze jassen en broeken voor Freeride en All Mountain zijn uitgerust met het RECCO-systeem.
Met de RECCO®-technologie kun je worden teruggevonden in geval van een lawine. Dankzij de RECCO®-reflectoren, kan iemand die bedolven is onder de sneeuw, snel en precies worden teruggevonden met behulp van een RECCO®-detector. RECCO-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. De RECCO-technologie vormt een aanvulling hierop en verhoogt je kansen om op tijd gevonden te worden.

Garantie

2 jaar

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Garnering 100% Polyester Hoofdstof 100% Polyester Hoofdvoering 100% Polyester Voering 87% Polyester, 13% Elastaan Tweede voering 100% Polyester Zak 76% Polyamide, 24% Elastaan Coating 100% Polyurethaan Manchet 80% Polyamide, 20% Elastaan

VOORRAADADVIES

Zorg er steeds voor dat deze waterdichte beschermingskleding perfect droog is voor je ze wegbergt.

TESTS

Ons ontwerpteam is gevestigd aan de voet van de Mont-Blanc, dicht bij talrijke skigebieden in de Haute-Savoie (Frankrijk).Het hele jaar door ontwikkelen we er eenvoudige en technische producten. Die worden vervolgens ongenadig getest in echte omstandigheden, omdat we ervan overtuigd zijn dat we onze producten enkel kunnen verbeteren door ze in levensechte situaties uit te proberen.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten