ballon_tarmak_comment_choisir_maintien

Hoe kies je spier- en/of gewrichtsondersteuning?

Voor ons moet sporten niet alleen aangenaam maar ook veilig zijn. Daarom hebben we voor jou een aantal tips om de juiste spier- en gewrichtsondersteuning te kiezen en blessures te voorkomen of te genezen.

Basketbal is een van de meest belastende sporten voor je gewrichten, vooral tijdens de sprongen en het wisselen van steunbeen.  Je loopt dan ook veel risico op blessures, vooral verstuikingen van de onderste ledematen (knie en enkel). Daarom moet je je goed beschermen, om je gewrichten langer te doen standhouden en blessures te vermijden.

Ook bij andere sporten kan je een blessure oplopen (wandelen, dansen, tennis, hardlopen, fietsen, voetbal, rugby...).

Hoe kun je toch blijven sporten ondanks een gewrichtsblessure? En hoe voorkom je blessures tijdens het sporten?

Blessures voorkomen of
opnieuw gaan sporten na een blessure?

De gewrichtsondersteuning van Tarmak is onderverdeeld in twee categorieën, zodat er een oplossing is voor al jouw noden:

  • Preventieve ondersteuning

    Dankzij dit assortiment kun je het risico op gewrichtsblessures en artrose beperken. Deze producten zorgen ervoor dat je gewrichten langer standhouden tijdens het sporten.

  • Ondersteuning om opnieuw te sporten na een blessure

    Dankzij dit assortiment kun je toch blijven genieten van je sport, ondanks een lichte gewrichtsblessure (verstuiking, chronische pijn, hyperlaxiteit, tendinitis…).

Hoe kies je de juiste ondersteuning?

Hoe kies je de juiste gewrichtsondersteuning?

Deze producten zijn medische hulpmiddelen. We raden aan om advies te vragen aan een arts of een bevoegde gezondheidsprofessional om een duidelijke diagnose te stellen van je probleem, zodat je het geschikte product kunt kiezen.

PREVENTIEVE ONDERSTEUNING

Ons assortiment preventieve producten is in stijgende lijn opgedeeld ( 100 - 500 - 900 ) volgens de intensiteit en frequentie waarmee je sport. Het belangrijkste verschil zit hem in het draagcomfort en de aanpasbaarheid. Zo zit een enkelbandage soft 900 comfortabeler dan een soft 100 en volgt de soft 900 je ook beter in je bewegingen, waardoor je bijna vergeet dat je het draagt tijdens het sporten.

ONDERSTEUNING OM OPNIEUW TE SPORTEN NA EEN BLESSURE

Ons assortiment producten om herop te starten na een blessure is in stijgende lijn opgedeeld ( 100 - 500 - 900 ) volgens het niveau van ondersteuning en dus de mate waarin je gewricht wordt gefixeerd. Een enkelbandage strong 900 zal de bewegingen van je enkel bijvoorbeeld sterker inperken als remedie tegen een zware verstuiking, dan een strong 100 die eerder geschikt is om te sporten na een lichte verstuiking.

Hoe kies je de juiste gewrichtsondersteuning?

Ondersteunende producten voor alle sportactiviteiten

In tegenstelling tot traditionele braces, zijn onze producten ontwikkeld om je gewrichten te ondersteunen tijdens het sporten, zodat je vergeet dat je ze draagt.

- ANTISLIPZONES BINNENIN:
om ervoor te zorgen dat de producten goed blijven zitten. Sport zonder je bandage telkens goed te moeten trekken.

- ADEMENDE STOFFEN:
om de transpiratie af te voeren tijdens je inspanning.

- KWALITEITSVOLLE STOFFEN:
met variabele elasticiteit, zodat de bandage al je bewegingen volgt en je een optimaal comfort biedt tijdens het sporten.

- GEMAKKELIJK AAN TE TREKKEN:
om te vermijden dat je je gekwetste gewricht forceert bij het aanbrengen van het product

Hoe kies je de juiste gewrichtsondersteuning?

Soort tape of strap

NIET-VERSCHUIFBARE TAPE:
deze ondersteunende, zelfklevende tape ondersteunt je gewrichten (enkels, knieën, duimen, vingers, polsen, schouders) wanneer die fragiel of pijnlijk zijn. Verder ondersteunt deze tape je spieren bij contracturen of scheuren.

ZELFKLEVENDE TAPE:
kinesiotape is zelfklevende tape die je op verschillende manieren kunt aanbrengen naargelang de bewegingen die je tijdens het sporten maakt. Deze tape verbetert de spierfunctie, ondersteunt je gewrichten, vermindert de pijn en activeert het lymfestelsel om de zwelling sneller te laten genezen.

NIET-KLEVENDE TAPE: 
niet-klevende tape kan hergebruikt worden en ondersteunt je gewrichten (enkels, duimen, polsen...) wanneer die fragiel of pijnlijk zijn. Deze tape is bovendien erg handig omdat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Onze tips om blessures te voorkomen

Hoe een kniebrace kiezen?

Hoe een kniebrace kiezen?

Lees hier onze adviezen om de juiste kniebrace te kiezen. Er zijn 3 categorieën kniebraces afhankelijk van de mate van ondersteuning en de sportieve behoefte die je nodig hebt: de preventieve (of proprioceptieve) kniebandage, de soepele kniebrace en de stijve kniebrace.

hoe kies je een enkelband?

Hoe kies je een enkelband?

Hier vind je ons advies om je te helpen bij de keuze van je enkelband, een echt preventie- en beschermingsmiddel voor je gewricht. Heb je wat uitleg nodig? Volg de gids!

kinesiotape_sport_blessure_prevention

De waarheden van kinesiotape

Die gekke klevers op hamstrings, knieën of schouders, vaak in opvallend blauw of roze ... Je hebt ze vast al eens gezien op tv of in je sportclub. We hebben het natuurlijk over kinesiotape. Wanneer heb je er nood aan, en wat doet het precies met je spieren? We kregen tekst en uitleg van Alexis Herremans die er regelmatig gebruik van maakt als osteopaat D.O.- kinesitherapeut.

 Hoe kies je een polsondersteuning?

Hoe kies je een polsondersteuning?

Lees onze tips voor het kiezen van een polsondersteuning. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën naargelang de ondersteuning en hetgeen je nodig hebt: de preventieve of (of proprioceptieve) polsondersteuning, de soepele polsondersteuning en de harde polsondersteuning.

Hoe kies je een rugbandage?

Hoe kies je een rugbandage?

Bekijk onze tips om je te helpen je rugbandage te kiezen ter ondersteuning en bescherming van je onderrug.

 Hoe kies je een elleboogbrace?

Hoe kies je een elleboogbrace?

Bekijk onze tips om je elleboogbrace te kiezen ter bescherming van je elleboog: drie gewrichten in één. Er bestaan 2 categorieën, ingedeeld volgens de ondersteuningsdensiteit en je behoefte bij het sporten: de preventieve (of proprioceptieve) en de soepele elleboogbrace.

Hoe kies je een steunbandage?

Hoe kies je een steunbandage?

Ontdek onze tips om de juiste steunbandage of "elastische strap" te kiezen. De steunbandage rekt alleen in de lengte en kan gebruikt worden voor elk lichaamsdeel.