Snorkels

Harpoenvissen snorkels

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.4/5 Op basis van 282 Beoordelingen in de winkels en online

HET NUT VAN EEN SNORKEL


Of je nu aan snorkelen, diepzeeduiken< of harpoenvissen doet, een snorkel is een cruciaal onderdeel van je uitrusting. Sinds zijn ontstaan helpt een snorkel een zwemmer, duiker, harpoenvisser of vrijduiker om met het gezicht onder water aan de oppervlakte te bewegen en door de mond te ademen. Een snorkel bestaat uit een rubberen (of silicone) mondstuk, dat je tussen je tanden houdt, en een gebogen buis die van het mondstuk naar de oppervlakte loopt en eindigt in een rechte buis die in de openlucht uitsteekt.


Met een snorkel kun je afwisselen tussen zwemmen aan de oppervlakte en vrijduiken. Daarvoor hoeft de zwemmer/harpoenvisser enkel zijn adem in te houden, te duiken en daarna het water dat in de snorkel is gekomen er bij het terug omhoogkomen uit te blazen. En dan kan hij gewoon verder aan de oppervlakte zwemmen.


DE KENMERKEN VAN EEN SNORKEL VOOR HARPOENVISSEN


De snorkel is ook een belangrijk element in de uitrusting van een harpoenvisser. Het meest gebruikte model is de eenvoudige snorkel, zonder ontluchtingsventiel of deflector. Dit is hoofdzakelijk omwille van discretie en om de prooi niet te laten schrikken tijdens het benaderen. Om het ventileren te vergemakkelijken, moet je echter kiezen voor een snorkel met een grote diameter en een minimale omvang.


Een siliconen mondstuk wordt ook aanbevolen om het comfort onder water te verhogen. Om het plaatje compleet te maken kun je kiezen voor een zwarte duikbril of een met camouflagekleuren, zodat je beter opgaat in de omgeving en de onderwaterfauna niet afschrikt.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken