Kooktoestellen kamperen

Kampeer kooktoestellen

Hulp bij je keuze
Wandelen op de Belgische GR's
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
NIEUWE COLLECTIE
KOOKTOESTEL VOOR KAMPEREN 1 PIT BISTRO PLUS
€3000
Houtbrander voor trekking MH500
€5000
Plancha voor kamperen Smart Plancha
€5000
Kooktoestel voor de camping Xtra Smart
€3000
Gasbrander met piëzo MT100
€2000
(120)
Levering binnen 48 werkuren
Losstaande gasbrander met piëzo MT500
€5000
NIEUWE COLLECTIE
Geoptimaliseerd kooktoestel voor trekking Jetboil Stash
€14000
NIEUWE COLLECTIE
Verstelbaar kookwindscherm voor tafel en keukenmeubel voor de camping
€1800
Outwell Olida Kachel
€10633

Uitsluitend online verkocht

Vuurstarter MT500
€900
(64)
Alleen verkrijgbaar in de winkel
VERLAAGDE PRIJS
Gaspatroon met schroefaansluiting 230 gram voor brander
2 models available
€500
€2174/KG
NIEUWE COLLECTIE
Gasfles met 220 gram butaan voor kooktoestel voor op de camping van de trekker
3 models available
€300
€1364/KG
Outwell Asado Barbecue
€6095 −1%
€6020

Uitsluitend online verkocht

VERLAAGDE PRIJS
Gaspatroon met schroefaansluiting 100 gram voor brander
3 models available
€500
€5000/KG
Gaspatroon met schroefaansluiting 230 gram extreme kou
€800
€3478/KG
Gaspatroon met ventiel CV470 + voor kooktoestel (450 g)
€900
€2000/KG
Gaspatroon met schroefaansluiting 100 gram voor kooktoestel Jetboil
€480
€4800/KG
BEST BEOORDEELD
Gaspatroon met schroefaansluiting 230 gram voor kooktoestel Jetboil
€600
€2609/KG
Outwell Appetizer Kachel 1 vuur
€4135

Uitsluitend online verkocht

BEST BEOORDEELD
Gaspatroon met ventiel CP 250 voor kooktoestel (220 g)
€300
€1364/KG
Gaspatroon met schroefdraad CV 300+ 240 gram
€600
€2500/KG
4.4/5 Op basis van 2218 Beoordelingen in de winkels en online

KAMPEERKOOKTOESTELLEN EN GASPATRONEN: DE MOBIELE KEUKEN IN DE VRIJE NATUUR

Ultralichte kampeerkooktoestellen zijn perfect voor alle enthousiaste kampeerders en trekkingfanaten die de voorkeur geven aan lichte bagage. Of je nu met de auto of de rugzak reist, met een stevig en compact kampeerkooktoestel zit je altijd goed.


KAMPEERKOOKTOESTELLEN: LICHT, COMPACT EN PRAKTISCH

Onze mobiele kampeerkooktoestellen maken niet alleen indruk met hun lichte gewicht, maar ook met hun gebruiksgemak en hun grote draagbaarheid. Je kunt ze altijd en overal gebruiken, op de camping, op het terras of in de openlucht.


Zorg ervoor dat je altijd over voldoende brandstof (gas, hout) beschikt zodat je je honger op elk moment kunt stillen. Of het nu een hout- of gasbrander is, kies steeds voor een klein en licht model. Zo past het kampeerkooktoestel gemakkelijk in je trekrugzak en kun je het op elke reis meenemen.


VAN HOUTBRANDERS TOT GASBRANDERS

Er zijn verschillende soorten kampeerkooktoestellen waarmee je midden in de natuur een warme maaltijd kunt bereiden of 's ochtends een dampende kop koffie kunt zetten. Je hebt de keuze tussen hout- of gasbranders met een of twee pitten.


Gasbrander: het klassieke kampeerkooktoestel

De gasbrander is een klassieker die zijn sporen heeft verdiend. Hij is niet alleen gebruiksvriendelijk en zuinig, maar scoort ook punten door zijn lichte gewicht en compacte formaat. Dankzij de losse gaspatronen die afzonderlijk kunnen worden gebruikt, is de gasbrander ideaal voor gebruik in de openlucht. Dit populaire kampeerkooktoestel is verkrijgbaar met een of twee pitten. De tweede versie gebruik je alleen als je voor meerdere personen tegelijk wilt koken of verschillende gerechten tegelijk wilt bereiden.


Houtbrander voor flexibel gebruik

Net als de gasbrander is ook de houtbrander klein en licht. Zoals zijn naam al doet vermoeden, werkt de houtbrander met hout. Het voordeel? Je neemt enkel het hoogstnoodzakelijke mee want je vindt overal hout als je gaat kamperen of een trektocht gaat maken. Als het hout echter vochtig is, is het moeilijk om het aan te steken. Maar als het je eenmaal lukt om het hout te laten branden, heb je er lang plezier van en kun je het uitspreiden over een kampvuur nadat je je maaltijd hebt bereid.


Gaspatronen, windschermen ... Handige accessoires voor je kampeerkooktoestel


Windscherm

Met een windscherm dat je eenvoudig aan je kampeerkooktoestel bevestigt, bescherm je je vlam en je eten tegen wind en rondvliegende bladeren. Tegelijkertijd zorgt een windscherm ervoor dat je brandstof bespaart.


Gaspatronen

Gasvormige brandstof is verkrijgbaar in patronen met schroefaansluiting of ventiel die je handig en gemakkelijk in je bagage kunt opbergen. Met een gaspatroon van 100 gram kun je tot 12 liter koken.


Vuursteen

Een vuursteen is ideaal om op elk moment een kampeerkooktoestel aan te steken, ook bij wind en slecht weer. Hiervoor beweeg je de steen met het logo naar boven op en neer over de metalen schraper tot er vonken ontstaan.


CULINAIR GENIETEN IN DE VRIJE NATUUR MET DE KAMPEERKOOKTOESTELLEN VAN DECATHLON

Bij DECATHLON vind je een ruim assortiment kampeerkooktoestellen en -accessoires, maar ook praktische kampeerkeukens en kampeerbestek. Bereid met de producten van DECATHLON een culinair festijn midden in de natuur. Laat je overtuigen door ons ruime assortiment kampeerproducten in onze webshop of in de winkel van je keuze.


☄☄☄

FAQ


Hoe maak ik een kampeerkooktoestel correct schoon?

Kampeerkooktoestellen hebben over het algemeen een roestvrijstalen behuizing die zeer onderhoudsvriendelijk is. Ze kan eenvoudig worden gereinigd met een vochtige spons en ecologisch afwasmiddel.


Hoe lang kan ik een gaspatroon gebruiken?

Dit hangt af van de grootte van het patroon en de gebruiksfrequentie. Normaal gesproken is een gaspatroon na ongeveer een week opgebruikt als je het elke dag gebruikt.


Hoe en waar gooi ik een leeg gaspatroon weg?

Voordat je het gaspatroon weggooit, moet je ervoor zorgen dat het helemaal leeg is. Als je niet 100% zeker bent, controleer je dit door het patroon helemaal om te draaien en te wachten tot de vlam uitgaat. Als dit het geval is, breng het patroon dan naar het recyclagepark.


Welke potten en pannen zijn geschikt voor een kampeerkooktoestel?

Er bestaat geen norm. Kampeerkooksets zijn verkrijgbaar in staal, aluminium en roestvrij staal. Om een te zwaar beladen kampeerwagen of trekrugzak te voorkomen, kies je altijd voor het lichtste en meest compacte materiaal. Roestvrijstalen kooksets worden vaak gebruikt omdat ze licht en gemakkelijk mee te nemen zijn. Let er bij het kiezen van je kampeergerei op dat het een antiaanbaklaag heeft.


Wat is het vermogen van een kampeerkooktoestel?

Het vermogen varieert tussen 1250 en 2500 watt per pit, afhankelijk van het kampeerkooktoestel en het beoogde gebruik.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken