Materiaal

Kitesurf boards en kites

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€49000
*Van 14/5/2023 en zolang de voorraad strekt
4.1/5 Op basis van 675 Beoordelingen in de winkels en online

KITESURFEN, HET ULTIEME GEVOEL VAN VRIJHEID


Net als windsurfen is kitesurfen een echte aanrader voor alle watersportliefhebbers, die een ultiem gevoel van vrijheid willen ontdekken op een heel onvoorspelbaar element: water. Over het water glijden, de wetten van de zwaartekracht uitdagen, intense ervaringen opdoen... Van figuren maken op een kalme zee, tot surfen op metershoge golven!


Kitesurfen, ook wel gekend als kiteboarden, is een extreme watersport waarbij je een surfplank vastmaakt aan je voeten en je laat voorttrekken door een kite, die een beetje zoals een parachute via een harnas aan je lichaam vastzit. De wind speelt in je kite en je kunt figuren en sprongen maken.


KITESURFMATERIAAL: BOARDS, KITES, WETSUITS EN NOG VEEL MEER


Of je nu een beginner bent of professional, je mag het kitesurfen nooit onderschatten! Je moet dus in elk geval zorgen voor een goede uitrusting.


De plank

De keuze voor een goede plank (ook wel board genoemd) is, in combinatie met een geschikte kite, allesbepalend om vooruitgang te maken als surfer en plezier op het water te garanderen. Het is de link tussen je lichaam en het water. Er zijn 4 verschillende categorieën boards: de Twin Tips, directionele boards, Mutant boards en Door boards voor beginners. De grootte van de plank hangt af van het gewicht en de capaciteiten van de surfer. Het voornaamste verschil met surfplanken is dat je voeten vaak met gespen (soms met bindingen) vastzitten aan je plank.


Je wetsuit

Bij watersporten (zeilen, windsurfen, surfen, kajakken, SUP en & co) moet je een waterdichte wetsuit dragen. Bij de aankoop van zo'n pak moet je erop letten dat het 100% waterdicht is en tegelijkertijd gemaakt uit ademende materialen. Dat is namelijk de enige manier om je comfort te garanderen, welk weer het ook is. Voor de juiste maat moet je goed letten op de snit. Twijfel je? Kies dan eerder voor een iets te klein dan voor een iets te groot pak, want soepele materialen kunnen na een tijdje wat gaan meegeven. Hou ook rekening met wat we waterkolom noemen. Die waterkolom is een voorstelling van de druk waaraan een materiaal kan weerstaan voordat het water gaat doorlaten. Dat resultaat wordt uitgedrukt in millimeter. Een materiaal met een score van 1.500 mm of hoger wordt beschouwd als waterdicht. In het domein van de watersport zit je goed met een waterkolom van 10.000 mm. Met die waarde word je optimaal beschermd, zelfs al zit je meerdere uren in het water, bij om het even welk weer.


Kites, pompen en bars

De grootte van de kite is niet het enige criterium waar je rekening mee moet houden: ook zijn vorm is belangrijk, én de discipline waarvoor hij werd ontwikkeld. Er bestaan verschillende soorten kites:

  • •  Leading Edge met een beperkte diameter: een leading edge is door zijn beperkte grootte niet alleen efficiënter, maar ook wendbaarder. Dat verhoogt de rotatiesnelheid en maakt hem veel handelbaarder.
  • •  Een plattere vorm in het midden van het profiel van de kite: het platte profiel geeft je kite genoeg kracht in het midden en optimaliseert zijn vlucht.
  • •  Krachtige lift en lange hangtime: ideaal om te freeriden
  • •  Sheet-and-go: dankzij de sheet-and-go ontwikkelt je kite meer kracht, waardoor je hem beter kunt besturen
  • •  Een groter windbereik: hoe groter het windbereik, hoe beter je kunt kiten in heel gevarieerde windomstandigheden zonder dat je de grootte van je kite moet aanpassen.

De kitebar is nog zo'n essentieel onderdeel van je uitrusting: daarmee bestuur je de kite. Dit is de algemene regel om je bar te kiezen: een smalle voor kleine kites, een brede voor grote kites.


JE KITESURFUITRUSTING KOPEN BIJ DECATHLON


Van kiteboards over bescherming tot alles wat te maken heeft met watersporten: je vindt alles bij DECATHLON.


☄☄☄

FAQ


Wanneer kun je kitesurfen?

Om te kitesurfen moet je minstens 45 kg wegen, maar je moet vooral fan zijn van watersporten. Je moet geen krachtpatser zijn om te kunnen kitesurfen. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen het leren.


Welke spieren heb je vooral nodig bij het kitesurfen?

Bij het kitesurfen moeten je arm-, schouder-, been-, buik- en rugspieren aan de slag. Je kunt dus wel zeggen dat je je volledige lichaam ermee traint. Naast je spieren versterken, verbeter je er ook je coördinatie en je evenwicht mee.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken