Zwembrillen

Zwembrillen en zwemmaskers

Zwembrillen of zwemmaskers? Ontdek uw beste modele van Nabaiji voor zwemmen!

Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op Geslacht
Filteren op Type
Filteren op SPORTIEF NIVEAU
Filteren op Merk
Filteren op Kleur
Filteren op Prijscategorie
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€160
Nabaiji

zwembril 100 X-base Easy geel

(293)

OP WERKDAGEN BESTELD VOOR 20U, MORGEN IN HUIS
 
BEST BEOORDEELD
€1700
Speedo

zwembril Futura Biofuse Flexiseal lichtgekleurd

(9)

OP WERKDAGEN BESTELD VOOR 20U, MORGEN IN HUIS
 
ONZE BESTSELLER
€800
Nabaiji

Zweedse zwembril spiegelglas 900 wit/rood

(86)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
49 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 7403 Beoordelingen in de winkels en online

  Zwembrillen

  Samen met het badpak of de zwemboxer is de zwembril een van de belangrijkste accessoires in de zwemsport. Waarom? Dat is heel eenvoudig! Omdat hij je ogen beschermt tegen de chloor en de bacteriën die in zwembadwater zitten. Bovendien is een zwembril onmisbaar om je goed te kunnen oriënteren, zowel in het zwembad als in open water, zoals in zee of in een meer. Het is dus erg belangrijk dat je een zwembril in de juiste maat kiest, aangepast aan jouw gezicht zodat hij goed blijft zitten en goed afsluit de hele training lang.


  Zwemmen in het zwembad

  Als je in een binnenzwembad zwemt, zal er vaak weinig licht zijn. Geef de voorkeur aan een zwembril met helder of licht getint glas. Die helpt je om goed te zien in het water zonder dat je de indruk hebt dat je in het donker zwemt.


  Zwemmen in openlucht:

  Afhankelijk van het seizoen en het weer wordt meestal een zwembril met spiegelglazen aangeraden om buiten te zwemmen, als prima aanvulling op je basisuitrusting, namelijk een zwempak en een neopreen badmuts. Die glazen beschermen je ogen beter tegen fel zonlicht en zijn comfortabeler voor de ogen wanneer je inademt. Sommige zwembrillen hebben een UV-beschermfactor, ideaal om te zwemmen in open water.


  Indoor en outdoor zwemmen

  Als je de ene keer binnen in een zwembad en de andere keer buiten zwemt, is een zwembril met getinte glazen een goed compromis tussen eentje met helder glas en eentje met spiegelglas. Alles is een kwestie van je aan te passen aan de lichtsterkte van de omgeving waar je zwemt: hoe donkerder de omgeving, hoe lichter de glazen van je zwembril moeten zijn, en bij meer licht is een zwembril met getinte glazen of spiegelglazen beter.


  Hoe de juiste maat van zwembril kiezen?

  Het is niet zo gemakkelijk om de juiste maat van zwembril te kiezen omdat je moet nagaan of de bril perfect op je gezicht aansluit zodat er geen water in kan. Toch is er een eenvoudig trucje dat je kunt doen wanneer je de zwembril in de winkel kunt passen en er keuze is in verschillende maten: zet de zwembril op zonder de band om je hoofd te doen en test het zuignapeffect. Als de zwembril ongeveer 3 seconden blijft zitten, is de maat goed.


  Duikbril of zwembril om te zwemmen?

  Duikbrillen die worden gebruikt om te zwemmen bieden een breder gezichtsveld dan zwembrillen. Ze blijven matig goed zitten en bieden een panoramisch beeld zodat je beter kunt zien wat er om je heen gebeurt. Een zwembril biedt een beperkter gezichtsveld maar blijft wel beter zitten en is ook hydrodynamischer. Als je je zwemprestaties wilt verbeteren, veel wilt keren en duiken, is een zwembril beter omdat die beter blijft zitten.


  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU