HOE EEN BALLETPAKJE KIEZEN?

Die tijdloze klassieker, in diverse kleuren, heeft nog een mooie toekomst voor zich. Maar hoe kies je het juiste?

hoe kies ik een balletoutfit

Een balletpakje in de perfecte maat heeft als voordeel dat je er elk soort beweging in kunt uitvoeren, het hindert nooit. Een beetje als een tweede huid ... Van de eerste balletles tot de hoogste graad, één ding kun je absoluut niet missen voor ballet: een balletpakje!

BEWEGINGSVRIJHEID

Armen en benen kunnen volledig vrij bewegen, je kunt probleemloos een grand écart uitvoeren, net als elke andere beweging, ook de sprongen. Pas de bourré, pirouettes, cabrioles… Het balletpakje volgt elke beweging zonder de ballerina te hinderen of uit haar concentratie te brengen.

bewegingsvrijheid

KLEUREN VOLGENS HET NIVEAU 

Het is dus van groot belang dat je dit kledingstuk met zorg kiest, want je zult het heel wat uren dragen om te oefenen! Alix Scarano, onze productingenieur voor ballet, die goed op de hoogte is van alle do's en don'ts bij klassiek ballet, geeft waardevolle tips. "Allereerst is er de kwestie van de kleur", legt ze uit. “Elke balletschool of -studio hanteert een kleurencode volgens het niveau. Bijvoorbeeld roze voor het eerste jaar, blauw voor het tweede, paars voor het derde… Die code is eigen aan elke instelling en lerares en voor het begin van het schooljaar wordt aan de dansers en danseressen meegedeeld welke kleding ze moeten aanschaffen voor het nieuwe schooljaar.Over kleuren en smaken Dankzij de opgelegde kleuren draagt iedereen hetzelfde in de les en kan onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende niveaus. “Als er geen kleur wordt opgelegd, kun je gewoon zelf een kleur kiezen die je mooi vindt!” Ook voor het model kan er uitgebreide keuze zijn, in het bijzonder op het gebied van schouderbandjes, die kunnen verschillen van breedte. “Wij hebben balletpakjes met hele smalle bandjes, andere met iets bredere bandjes en tot slot ook balletpakjes met mouwtjes. Laat je bij je keuze leiden door je smaak, maar ook door het comfort: een balletpakje met smalle bandjes moet perfect passen zodat de bandjes niet afzakken. Er kan geen sprake van zijn dat je in de balletles steeds weer je bandjes op hun plek moet schuiven”, glimlacht Alix.

hoe kies ik een balletoutfit

Nu ben je goed geïnformeerd om een balletpakje te kiezen. Als je rekening houdt met wat de school oplegt en je eigen smaak volgt, ben ik er zeker van dat je de juiste keuze zult maken zodat je perfect gekleed bent voor ballet.   En, welk balletpakje vind jij het allermooiste? Welke kleur? Koos je voor een rokje? Deel je ervaring met ons!