cc bois de parcours

Golf : hoe kies ik een fairway wood ?

Ongeacht je speelniveau is de keuze van de houten club een cruciale stap om je prestaties op de green te verbeteren. Inesis neemt je mee op ontdekkingstocht naar de geheimen om de perfecte club te vinden die volledig past bij jouw stijl en sportieve ambities.

Hoe kies ik een fairway wood ?

Wat is een fairway wood?

Bij golf draait het bij het kiezen van een fairway wood om de kenmerken van de steel en het clubhoofd. Fairway woods worden meestal gebruikt voor lange afstanden, zowel vanaf de afslag als op de fairway. Bovendien zijn ze ontworpen om maximale afstand te bieden met een hogere vluchtbaan dan ijzers, waardoor golfers grotere afstanden kunnen afleggen met elke slag.

Hoe kies ik een fairway wood ?

Wanneer een fairway wood gebruiken?

Als een trouwe metgezel is de fairway wood onmisbaar op twee cruciale momenten van je spel: bij de afslag, om je bal met vertrouwen vanaf de tee te lanceren, en op de fairway, om behendig naar de green te navigeren. Zijn harmonieuze combinatie van afstand en precisie maakt het een onmisbare bondgenoot in je golftas.

Het kiezen van je fairway wood op basis van je lengte

Bij Decathlon begrijpen we dat elke golfer uniek is. Daarom zijn onze clubs zorgvuldig gecategoriseerd op basis van je lengte, wat zorgt voor een perfecte harmonie tussen je bewegingen en je uitrusting. Om de meest geschikte club te hebben, degene die het beste bij je lichaam en je morfologie past, worden onze clubs voor beginners ingedeeld op basis van lengte. Ongeacht of je een vrouw of een man bent, is de afstand tussen de grond en je hand op polshoogte bepalend voor de lengte van je clubs.

Onder onze golfclubs vind je dus 2 verschillende maten:

Maat 1: deze is voor spelers en speelsters waarbij de afstand tussen de pols en de grond minder dan 78,5 cm is.
Maat 2: deze is geschikt voor spelers en speelsters waarbij de afstand tussen de pols en de grond meer dan 78,5 cm is.

In het geval dat je tussen deze twee maten valt, dus met een lengte van precies 78,5 cm, wordt aangeraden om maat 2 te kiezen voor meer comfort bij je bewegingen en je sportieve praktijk.

Het kiezen van je fairway wood op basis van je swingsnelheid

Een tweede essentiële factor in je keuze is je swingsnelheid. Deze snelheid bepaalt welk type clubshaft, ook wel steel genoemd, het meest geschikt is voor jou. Als je niet zeker weet wat je swingsnelheid is, kan een eenvoudige vraag je helpen om deze te bepalen:

Je staat op de fairway op 135 meter van de vlag, welke club kies je?

Een ijzer 5 / Een hybride / Een driver: je swingsnelheid is relatief laag.
Een ijzer 6 / Een ijzer 7: je swingsnelheid is gemiddeld.
Een ijzer 8 of lager: je swingsnelheid is snel.

Het is belangrijk op te merken dat hoe hoger je swingsnelheid is, hoe stijver de shaft van je fairway wood moet zijn. Aangeduid met een letter, zal de aanbevolen flexibiliteit van je shaft dan Stiff (S) of Extra Stiff (X) zijn. Omgekeerd, als je swingsnelheid relatief laag is, raden we aan om te kiezen voor een flexibiliteit van Lady (L) of Average (A). Spelers met een gemiddelde swingsnelheid moeten ten slotte kiezen voor een Regular (R) shaft voor maximaal comfort.

Hoe kies ik een fairway wood ?
Hoe kies ik een fairway wood ?

Kiezen voor een verstelbare fairway wood

Er zijn verschillende soorten faiway woods afhankelijk van het spelniveau. Als beginner heb je een lichte en tolerante club nodig. Dankzij het brede clubhoofd en de soepel shaft, kun je de bal gemakkelijk wegslaan. Golf je regelmatig, dan heb je juist afstand en precisie nodig, dit vergt een hele andere club. Door het aanpassen van de loft (positie van het clubhoofd), kan je als golfer de baan van de bal veranderen afhankelijk van je persoonlijke wensen.

ls je een beginner bent, focus op een vergevingsgezind fairway wood met een gemiddelde schacht. Je bal zal eenvoudiger opstijgen waardoor je meer plezier in het spel zult hebben !

De wereld van golf

voordelen voor je lichaam en geest

Golf: 5 voordelen voor je lichaam en geest

Zelden heeft een sport zoveel voordelen voor je lichaam en geest als golfen. Bovendien ontdek je tegelijk de natuur, en is het nog gezellig ook! Dit zijn vijf voordelen van golf voor je gezondheid. Redenen genoeg om de greens te gaan veroveren.

ontdek golf

Golf, uitrusting, regels, voordelen: ontdek deze schitterende sport!

Het is het verhaal van een klein balletje dat de lucht invliegt en op goed gemaaid grasveld neerkomt op enkele stappen van een vlag. Dit is golf.

thumbnail-outfit-zomer

Hoe kies je een golfoutfit voor de zomer?

Wat trek je aan om de zon en de warmte te verdragen? Volg onze tips en dan vind je zonder twijfel het perfecte zomertenue!

handschoen golf Decathlon Inesis

Hoe kies je een golfhandschoen?

Als golfliefhebber lijkt het evident om een goede golfhandschoen te kiezen, maar voor beginners is het niet altijd makkelijk. We helpen je verder om een golfhandschoen te kiezen, een niet te onderschatten accessoire om comfortabel te kunnen golfen.

Hoe kies ik een hybride golfclub?

Hoe kies ik een hybride golfclub?

De hybride golfclub is ontwikkeld voor langeafstandsslagen vanaf de tee. Loft, gewicht en flexibiliteit van de shaft, grootte van het clubhoofd, wat zijn de belangrijke elementen bij het kiezen van een hybride golfclub?

Hoe kies ik een driver?

Hoe kies ik een driver?

Wil je een driver kopen, maar word je niet wijs uit alle technische informatie en golfterminologie? Inesis helpt je graag om een driver te kiezen die aangepast is aan je lichaamsbouw en spelniveau