Hoe kies ik een hockeyhandschoen?

Je linkerhand heeft altijd contact met je hockeystick. Dit is ook de hand die tijdens verdedigen of tackelen het laagst bij de grond zit. Deze hand is zodoende kwetsbaarder en wordt vaker blootgesteld aan contact met de bal of een stick van de tegenstander.

gants de hockey

Het is dus belangrijk om te bepalen welke mate van bescherming je zoekt.Het verschil tussen hockeyhandschoenen zit voornamelijk in het gedeelte wat je hand beschermt:Halve vinger, waarbij de bovenkant van je vinger vrij is. Hiermee behoud je meer direct contact met je stick.Hele vinger, deze beschermt je gehele vingerVolledige (bovenkant van de) hand.Sommige handschoenen bieden bescherming aan de duim, terwijl andere modellen de duim juist vrijhouden.

Wat nog meer?

Pak tijdens het passen van je hockeyhandschoen altijd even een stick vast en dribbel wat met een bal. Je zult zien dat er verschil zit tussen de binnenzijde van de handschoenen. De handpalm en vingers kunnen open of dicht zijn, dit heeft invloed op het gevoel dat je met de stick hebt. Maak dus de keuze op basis van het beste gevoel!~Tenslotte let je tijdens het passen op de klittenbandsluiting bij je pols. Deze moet comfortabel zijn, goed sluiten en de handschoen op zijn plek houden.