Hoe kies ik een sticktas?

We hebben veel verschillende hockeytassen. Bij het maken van je keuze is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de tas wilt gebruiken, denk hierbij aan:

sac de hockey

De vakken

~• 1 of 2 delen voor 1 of meerdere sticks.~• 2 compartimenten voor:~» schone kleding,~» vieze of natte kleding en materiaal zoals schoenen en scheenbeschermers,

• 1 of 2 interne vakken voor kleinere items~• 1 vak, bereikbaar vanaf de buitenkant voor bijvoorbeeld je hockeybitje of telefoon~• 1 of 2 mesh (ademende) vakken voor scheenbeschermers~• intern vak met ritssluiting voor kostbare bezittingen.

Het soort materiaal:

Waterafstotend / waterdicht bovenop en aan de voorkant van de tas

Slijtvaste versteviging aan de onderzijde van de tas

Mesh aan de achterkant van de tas

Het draagsysteem:

• Een schouderband dient geschikt te zijn voor de manier waarop je naar de hockeyclub reist. Je kunt kiezen voor een enkele band, schuin over je borst, wanneer je van de auto naar de club loopt, of juist voor twee banden, zodat je de tas op je rug kunt dragen. Ideaal voor tijdens het fietsen!~• Een handvat waarmee je de tas gemakkelijk uit de auto kunt tillen.~• Een lus aan de bovenzijde van de tas, waaraan je hem in de kleedkamer of dug-out kunt hangen.

Hockeybal

Hoe kies ik een hockeybal?

Een gladde bal is geschikt voor zandingestrooide hockeyvelden. ‘Dimple’ ballen (ballen met kleine ronde gaatjes) zijn geschikt voor watervelden aangezien deze bal beter hecht aan zowel veld als stick onder vochtige omstandigheden.

hockeyhandschoen

Hoe kies ik een hockeyhandschoen?

Je linkerhand heeft altijd contact met je hockeystick. Dit is ook de hand die tijdens verdedigen of tackelen het laagst bij de grond zit. Deze hand is zodoende kwetsbaarder en wordt vaker blootgesteld aan contact met de bal of een stick van de tegenstander.

Comment jouer en sécurité au hockey sur gazon ?

Hoe kun je veilig hockeyen?

Hockey is leuk, maar vergeet nooit je veiligheid! Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een handschoen. Houd er rekening mee dat een scheenbeschermer voor voetbal, niet geschikt is voor hockey.

De 5 basisregels om een hockeywedstrijd te begrijpen

De 5 basisregels om een hockeywedstrijd te begrijpen

Hoe kun je een hockeywedstrijd begrijpen als je de regels niet kent? De 5 hoofdregels om te begrijpen wat er op het veld gebeurt

Hoe kies ik een hockeystick?

Hoe kies ik een hockeystick?

De stick die het beste bij jou past, heeft de perfecte combinatie van lengte, materiaal, kromming, gewicht en balans.

hockey

Hoe kies ik een hockeyschoen?

Waarom kies ik voor een specifieke hockeyschoen? Hockeyschoenen hebben 2 sportspecifieke eigenschappen..

Protege dents

Hoe kies ik een hockeybitje?

Gebitsbeschermers zijn allen onderworpen aan wettelijke standaarden. Alle bitjes die wij aanbieden voldoen aan deze vereisten.

Protege tibia

Hoe kies ik een scheenbeschermer?

Scheenbeschermers zijn Personal Protective Equipment, dit betekent dat ze moeten voldoen aan wettelijke veiligheidseisen.

Comment entretenir et stocker son équipement de hockey ?

Wat is de beste manier van onderhoud van je hockeymateriaal?

Hoe onderhoud en bewaar ik mijn grip, stick, bitje, scheenbeschermers,...?