HOE KIES JE EEN ZONNEBRIL VOOR JE KIND? 

De ogen van kinderen zijn bijzonder kwetsbaar, ze zijn in volle ontwikkeling tot de leeftijd van 12 jaar en ook op hun twintigste nog heel gevoelig. En daarom moet je ze goed beschermen ... Ook al vindt je kleintje dat in het begin niet altijd even leuk.~ 

Een zonnebril kiezen voor je kind - titel

Om te vermijden dat je kind halsstarrig weigert een zonnebril op te zetten, moet je erop letten dat je een bril kiest die mooi aansluit op het gezicht van je kind, die aangepast is aan zijn noden en ... die het amper gewaar wordt!

WAAROM HEEFT JE KIND ABSOLUUT EEN ZONNEBRIL NODIG?

In de bergen is het uv-licht minder gefilterd (per 300 meter hoogteverschil worden uv-stralen 4% feller). Een zonnebril voor je kind is onmisbaar om twee redenen: 

- Omdat het netvlies pas op 20-jarige leeftijd helemaal gevormd is. Daarvoor kan het niet alle uv A- en uv B-stralen filteren. Een zonnebril beschermt heel doeltreffend en voorkomt oogschade bij je kind. 

- Omdat een kind zich niet bewust is van het gevaar van de zon voor zijn ogen. Kinderen hebben soms de neiging om recht in de zon te kijken, zonder te knipperen met de ogen. Dat is enorm gevaarlijk en kan brandwondjes veroorzaken op het netvlies als die directe blootstelling meerdere seconden duurt.   

Met een kinderzonnebril voorkom je dat gevaar en kan je je kind onbekommerd laten bewegen, zonder je ongerust te maken!

HOE KIES JE EEN ZONNEBRIL VOOR EEN KIND?

100% UV-WERENDE GLAZEN IN POLYCARBONAAT, VOOR EEN MAXIMALE VEILIGHEID

Verwaar de uv-beschermindex niet met de categorie van de brilglazen! De beschermindex van een zonnebril hangt af van het materiaal van het glas, terwijl de categorie verwijst naar de mate waarin het glas beschermt tegen verblinding. Wanneer je een zonnebril kiest voor je kind, moet je erop letten dat de glazen 100% uv-werend zijn, wat het geval is bij alle Quechua-hikingzonnebrillen! De glazen van die modellen filteren alle uv A- en uv B-stralen. Je kiest ook beter voor glazen in polycarbonaat, een materiaal dat we gebruiken voor al onze zonnebrillen. Het is vederlicht, beschermt uitstekend tegen alle uv-stralen en is slagvast. Het resultaat is een bril die je kind op geen enkel moment hindert terwijl hij hem draagt!

CATEGORIE 3 OF 4? WELKE GLAZEN VOOR JE KIND?

Een kleine opfrissing: de categorie van de glazen verwijst naar de 'kracht' van de tint. Glazen van categorie 3 beschermen dus even goed tegen uv-licht dan categorie 4-glazen. Het verschil ligt 'm in de hoeveelheid licht die gefilterd wordt, en in de mate waarin de glazen beschermen tegen verblinding.

Een kinderzonnebril van categorie 3 is ideaal voor wandelingen en andere activiteiten met het gezin bij mooi weer. Deze categorie komt het meest voor bij kinderzonnebrillen.

Glazen van categorie 4 zijn bestemd voor extreme lichtsterktes, bijvoorbeeld op een boot op zee of in de bergen op een gletsjer. Als je je kind een categorie 4-zonnebril laat dragen bij normaal licht, dan bestaat de kans dat hij hem te donker vindt en niet wil ophouden.

 

Een zonnebril kiezen voor mijn kind

EEN KINDERZONNEBRIL VOOR ELKE LEEFTIJD

Het montuur van een zonnebril verschilt naargelang de leeftijd van je kind. Je kiest best een bril die mooi aansluit op het gelaat van je kind, en die is aangepast aan zijn noden. Het komt er allemaal op aan dat de bril perfect zit! 

Jonger dan 2 jaar: een bril met soepel montuur Baby's hebben pas op de leeftijd van twee jaar een ontwikkelde neusbrug. Zonnebrillen zoals onze MH B100 hebben een afgeronde vorm op de neus. Je gaat best voor een soepel plastic montuur: dat vormt zich mooi naar het aangezicht en, belangrijker nog, kan niet vervormen of breken.   

Van 2 tot 7 jaar: een extra bedekkende en flexibele zonnebril Voor kinderen tussen 2 en 7 jaar is een model zoals de MH K140 de ideale keuze. De glazen zijn groter, zo wordt het gezichtsveld niet belemmerd. Neem er eventueel ook een brilband bij, zodat je kind de bril niet kan kwijtspelen of laten vallen.

Ouder dan 7 jaar: dezelfde zonnebril als mama en papa!

Vanaf 7 jaar kan je opteren voor een zonnebril met hard montuur, te vergelijken met de modellen voor volwassenen. Een band is ook niet meer nodig om de bril op het hoofd te houden, behalve als je kind de zonnebril ook gebruikt om mee te sporten (skiën bijvoorbeeld).

EEN TIP!

Zorg ervoor dat je kind de zonnebril niet wil afzetten: kies voor een comfortabel model, naar zijn of haar smaak Laat hem of haar zelf het model of de kleur kiezen ... zo zorg je ervoor dat je kind er helemaal wil uitzien zoals de grote mensen!  

banner kinderzonnebrillen

ONS ADVIES OM TE HIKEN MET KINDEREN

Kamperen in Zweden

Back to basics met drie kinderen: hoedoededa?

Kamperen in Zweden zonder elektriciteit, zonder warm water..en met kinderen. Hoe wij ons dan de hele tijd bezighouden? Ontdek mijn tips!

Kamperen met kinderen - slapen in een tent

Back to basics kamperen met kleine kinderen? Zo pak je dat aan!

Buitenleven in de natuur, kamperen met mijn gezin en back to basics gaan..dat maakt van mij de gelukkigste vrouw op aarde. Dit zijn mijn tips om het goed aan te pakken

Wandelen met een kind - teaser

Wandelen met jonge kinderen

Route, duur, aantal pauzes... Volg ons advies voor een hemelse wandeling!

digital detox - kamperen met kinderen

Je kind van achter het scherm krijgen, kinderspel !

Inspiratie nodig om je kroost van achter de tablet te houden en meer in beweging te brengen? Blogster Lobke somt alvast paar leuke ideetjes op.

Jouw kind op kamp

Jouw kind op kamp

Ieder jaar gaan er weer vele duizenden kinderen op kamp. Voor sommige ouders is het op kamp gaan toch vaak een moeilijke periode, en zeker als het de eerste keer is dat je kinderen alleen weg gaan. Steven Gielis van Zitdazo weet raad !

6 eenvoudige recepten voor onderweg, om samen met de kinderen te maken - teaser

6 EENVOUDIGE RECEPTEN VOOR ONDERWEG - OM SAMEN MET JE KINDEREN TE MAKEN

Een leuke manier om je kinderen te motiveren om te gaan wandelen is hen te laten helpen bij het bereiden van eenvoudige en lekkere snacks of maaltijden. Niet alleen zal je kind daarna met plezier zijn bord leegeten, maar bovendien breng je op deze manier tijd door samen met je gezin, voor en tijdens je wandeling.

wildkamperen-kinderen-2dagen

Welke uitrusting heb je nodig om twee dagen te gaan trekken met kinderen?

Hou je van de natuur en wil je vaker op ontdekkingstocht met je kinderen? Dan vind je hier enkele tips die je zeker kunt gebruiken voor een tweedaagse wandeltocht.

bebe_en_rando

Hoe draag je je kind tijdens een trektocht?

Je gezin wordt groter maar dat wil niet zeggen dat je geen tochten in de vrije natuur meer kunt maken ... Je gaat je wel wat moeten aanpassen aan de komst van je kleine spruit. Zelfs als je kleine held kan wandelen, rond de leeftijd van 3 - 4 jaar, zal hij echt niet sneller dan 1 of 2 km/u gaan. Je zult hem dus moeten dragen als je op je eigen tempo wilt blijven wandelen.