HOE DROOG JE 'S WINTERS JE NEOPREEN WETSUIT?

Hoe droog je in de winter je neopreen wetsuit?

Als je geen tweede wetsuit hebt liggen thuis, je huis geen balkon heeft en je het aantrekken van een bevroren wetsuit moe bent, dan zijn deze tips ideaal voor jou!

Je zit weer in je auto, de verwarming draait op volle kracht, je frisse surfsessie van daarnet staat nog vers in je geheugen ... en je kijkt reeds uit naar de volgende!

Er loopt wel een koude rilling over je rug bij de gedachte dat je dan opnieuw je doorweekte surfpak van de vorige sessie moet aantrekken ...

Je kijkt naar de buitenthermometer van je auto, die een schamele 0°C aangeeft. Het weerbericht brengt geen soelaas: de volgende dagen krijgen we nog slechter weer ... Hoe krijg je je neopreen wetsuit in hemelsnaam droog tegen de volgende dag?

hoe droog je s winters je neopreen wetsuit Image 1

Kies de juiste kamer om je neopreen wetsuit te laten drogen

Zodra je je neopreen wetsuit hebt afgespoeld met koud water, laat je het bij voorkeur drogen in een goed geventileerde kamer, waar het dankzij een radiator of een aanvullend verwarmingstoestel 20 graden warm is. Veel surfers hebben de gewoonte om hun wetsuit te laten drogen in hun badkamer, omdat ze elders niet veel plaats hebben en vooral omdat er flink wat water uit het surfpak lekt. Let er dus op dat je neopreen pak boven het bad of de douche hangt of boven een waterdichte bak.

Kies de juiste methode om je neopreen wetsuit te laten drogen

Hang je surfpak best aan een droogrek, een handdoekenrek of aan het broekrek van een kleerhanger.
Ons team van surfers ontwikkelde een handige accessoire waarmee je je wetsuit in optimale omstandigheden, verticaal, kan laten drogen.

 • Hoe droog je 's winters je neopreen wetsuit?

  Je kan best een overhanger gebruiken waarmee je je pak kan laten hangen zonder het te vervormen aan de schouders, dankzij zijn verbrede vorm. De overhanger heeft ook kleine gaatjes die lucht doorlaten om de droogsnelheid te verbeteren.

 • Hoe droog je 's winters je neopreen wetsuit?

  Laat je je surfpak beter niet drogen op een gewone kleerhanger, want zo loop je het risico op het vervormen en het uitrekken van de hals en de schouders van je pak, wat nog wordt versterkt door het gewicht van het opgenomen water.

 • Hoe droog je 's winters je neopreen wetsuit?

  Vouw je surfpak in twee en laat het drogen aan het broekrek van een kleerhanger (gebruik in dit geval een kleerhanger die groot en breed genoeg, zo vermijd je plooien in je surfpak ter hoogte van de borst).

  Het spreekt voor zich, maar droog je neopreen wetsuit nooit op je elektrische handdoekdroger!

Brick 3 surf winter droog wetsuit

Een tip om het drogen van je neopreen surfpak te versnellen...

Om ervoor te zorgen dat je neopreen pak zo snel mogelijk droogt, vergeet dan niet voor en tijdens het drogen het overtollige water van je pak er uit te wringen / er uit te laten druppen.

Aarzel niet om tijdens het droogproces meerdere keren je wetsuit te checken en de uiteinden van de armen en benen van je neopreenpak samen te knijpen / uit te wringen, om eventueel opstapelend water te verdrijven.

Het spreekt voor zich, maar je droogt je neopreenpak best altijd binnenstebuiten.

Hoe je wetsuit opbergen?

Net zoals bij het drogen, berg je je neopreen wetsuit dubbelgevouwen op (hang het niet op een gewone kleerhanger om het risico op vervormingen te vermijden).

VOORKOM GEURTJES: Laat je surfpak niet in je opbergbak zitten en spoel het na elke surfsessie af. Zo vermijd je een wildgroei aan bacteriën en vieze geurtjes!

Hier zijn nog enkele andere nuttige surfaccessoires

Deze tips kunnen voor jouw ook interessant zijn

surfer_en_hiver_combinaison

Surf de hele winter door

Bij surfen denk je natuurlijk aan zonovergoten exotische stranden, bruingebrande lichamen, perfecte golven en een idyllische branding. Voor de fervente surfer stopt het surfseizoen echter nooit. Met het juiste materiaal en een paar nuttige tips kan ook jij met een gerust gemoed en warme tenen in de winter op je surfplank staa

Surfpak kopen Decathlon

Hoe kies je een surfpak of wetsuit?

Een surfpak is heel belangrijk om het niet te koud of te warm te krijgen, en om je te beschermen tegen het schuren van je plank.

surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking

Surfpak met back zip of front zip: de vergelijking

Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip?

surfkap_OLAIAN

Waarom surf je best met een kap in de winter?

Als we op de surfspot aankomen, denken we al snel 'zet je kap op!' Maar wat zijn nu de voordelen van een kap? Hier vind je alvast een goede raad waarom!

Surf in Tofino

Surfen in Tofino, interview: “Surfen in het gezelschap van orka’s: een mythische ervaring”

Surfen in Tofino. Tofino. Een onbekend stadje op Vancouver Island in de provincie British Columbia aan de westkust van Canada.

protect your playground surf

Take three for the sea

Om nog zo lang mogelijk te kunnen genieten van onze favoriete sporten op zee, moeten we zorg dragen voor haar. Ontdek hoe jij kan helpen in de strijd tegen plastics in zee !

Hoe je surfmateriaal goed opbergen na een surfsessie

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!