header-golfhandschoen-onderhouden

Hoe je golfhandschoenen onderhouden?

Hoe kun je vermijden dat je handschoen hard wordt en barstjes vertoont? Dat ze in een bolletje opgerold blijft? Volg onze tips!
Hoe kun je vermijden dat je handschoen hard wordt en barstjes vertoont? Dat ze in een bolletje opgerold blijft? Volg onze tips!

Doe ze na elke slag uit

Ervaren golfers doen dit uit gewoonte, maar beginners vaak nog niet: hun handschoen uitdoen na elke slag. Op die manier kunnen de vezels ademen en vermijd je dat er transpiratiegeurtjes in de stof doordringen.

Bewaar je handschoen plat

We zien regelmatig dat golfers hun handschoen in een bolletje onderaan in hun tas stoppen na een partijtje of een training op de practice. Om je handschoen in goede staat te houden en te vermijden dat ze in elkaar zit en plooien vertoont, dien je ze plat te bewaren. Op die manier drogen ook alle naden even goed.

Leg je handschoen niet in de buurt van een warmtebron

De beste manier om ervoor te zorgen dat je handschoen als nieuw blijft, is om ze op kamertemperatuur te laten drogen in een goed verluchte ruimte. Vermijd warmtebronnen, want deze doen de handschoen verharden, doen het leer kraken of de synthetische stof smelten.

Leer of synthetisch materiaal, hetzelfde onderhoud?

Synthetische handschoenen kunnen in de machine worden gewassen, volgens de wasvoorschriften op het label. Leg ze vervolgens plat de drogen uit de buurt van een warmtebron.

Leren handschoenen kunnen niet gewassen worden. Je kunt ze na gebruik plat laten drogen aan de lucht. Het is normaal dat het leer hierna harder zal zijn, maar als je ze opnieuw draagt, zal de warmte van je hand ervoor zorgen dat de vezels van het leer verslappen. Met de tijd zal het leer van je handschoen losser beginnen aanvoelen. Check dus goed je maat voor je een handschoen koopt.

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

Start je met golf? Neem een kijkje in onze checklist met zaken die je zeker nodig zult hebben als je je eerste stappen op de golfbaan wil zetten.

handschoen golf Decathlon Inesis

Hoe kies je een golfhandschoen?

Als golfliefhebber lijkt het evident om een goede golfhandschoen te kiezen, maar voor beginners is het niet altijd makkelijk. We helpen je verder om een golfhandschoen te kiezen, een niet te onderschatten accessoire om comfortabel te kunnen golfen.

de deugden van golf

De deugden van golf

Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!

thumbnail-outfit-regen-golf

Hoe kies je je golfoutfit voor regenweer?

Wordt er zacht weer met regenbuien voorspeld? Hangt er regen in de lucht? En toch heb je zin om te gaan golfen? Dat kan, maar zorg er dan voor dat je droog blijft terwijl je speelt!

Handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Zeven handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Waar moet ik staan op? Wanneer moet ik spelen? Wat moet ik doen als mijn bal in het water valt? Ontdek de basisregels met onze zeven eenvoudige en handige weetjes.

De juiste uitrusting voor beginnende golfers

Je fysieke paraatheid bij golf, een belangrijk gegeven

Golfen, dat is toch gewoon gezellig over een golfbaan kuieren? Wel ... niet helemaal. Ook golfers moeten over een goede fysieke conditie beschikken om ervoor te zorgen dat elke slag doeltreffend is. Netjes. En mooi... Een goede basisconditie is dan ook een must.

golfmateriaal onderhouden

Hoe je golfmateriaal onderhouden?

Ontdek de tips van Inesis om je golfmateriaal te onderhouden, zodat je er lang genot van hebt!

Inesis golf winter Decathlon

Tips om de hele winter te golfen

De winter is in het land, maar dat is nog geen reden om je clubs naar de kast te verbannen. Ontdek onze tips om de hele winter door te golfen.

Hoe kies ik mijn golfclub?

Hoe kies ik mijn golfclub?

De keuze van een golfclub hangt af van hoe ver je van de green bent. Tussen de tee en de green, zijn er over het algemeen 3 tot 5 slagen te maken. Om de green te bereiken, heeft de golfer maximaal 14 clubs in zijn tas. Elke hole heeft een afstand en een bijbehorend traject

Hoe kies ik een golfschoen?

Hoe kies ik een golfschoen?

Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.