header-onderhoud-golftrolley

Hoe onderhoud je jouw golftrolley?

Hij is je trouwe metgezel op de fairways, altijd aanwezig, bij regen of zon. Hij draagt je tas zonder te zeuren en legt probleemloos alle kilometers met je af. Zorg jij wel even goed voor hem als hij voor jou? Hier vind je enkele tips om je golftrolley te onderhouden, zodat hij blijft schitteren op de golfbaan.

wassen-onderhoud-golftrolley

Wassen

Als je op je golfclub bent, neem dan van de gelegenheid gebruik om je trolley te wassen. De meeste clubs geven toegang tot een wasstand met luchtdrukspuit en waterslang. Je kunt een van beide gebruiken om het gras en de aarde van de parcours van je trolley te spoelen. Het is goed voor je trolley en je zorgt er meteen ook voor dat je wagen schoon blijft.  

Thuis kun je je trolley dan grondiger wassen met zuiver water, zodat al het vuil verwijderd is.

opvouwen-onderhoud-golftrolley

Opvouwen

Het grote voordeel van een trolley, naast het feit dat hij je tas voor je draagt, is dat hij erg praktisch is. Hij is immers gemakkelijk op te vouwen en neemt dus weinig plaats is. Om ervoor te zorgen dat je trolley vlot op te vouwen blijft, dien je steeds na te gaan of er niets tussen zit dat het mechanisme blokkeert. Takjes, gras of aarde kunnen het vouwsysteem van de buizen blokkeren. Als dat herhaaldelijk voorkomt, raakt je trolley beschadigd.

In het laagseizoen, wanneer je meerdere weken niet speelt, kun je je trolley dichtvouwen en openvouwen, om er zeker van de zijn dat dit nog vlot lukt. 

wielen-golftrolley

Wielen

Wil je dat je golftrolley vlot blijft rijden, dan is het belangrijk om de wielen goed te onderhouden. Zie je dat er vuil tussen de spaken van het wiel zit, dan kun je dit afspoelen met zuiver water. Je kunt de kogellagers van de wielen ook één keer per jaar smeren om roest te voorkomen.

Als je goed voor je trolley zorgt, zal hij jarenlang meegaan op alle fairways. Wil je er ten volle van kunnen genieten zonder een overtreding te begaan, check dan vooraf even of golftrolleys toegelaten zijn op de parcours waar je gaat spelen. 

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

Start je met golf? Neem een kijkje in onze checklist met zaken die je zeker nodig zult hebben als je je eerste stappen op de golfbaan wil zetten.

de deugden van golf

De deugden van golf

Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!

thumbnail-outfit-regen-golf

Hoe kies je je golfoutfit voor regenweer?

Wordt er zacht weer met regenbuien voorspeld? Hangt er regen in de lucht? En toch heb je zin om te gaan golfen? Dat kan, maar zorg er dan voor dat je droog blijft terwijl je speelt!

Hoe kies ik een golfkarretje

Hoe kies ik een golftrolley?

Ontdek onze tips om je te helpen bij het kiezen van jouw golfkarretje.

Handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Zeven handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Waar moet ik staan op? Wanneer moet ik spelen? Wat moet ik doen als mijn bal in het water valt? Ontdek de basisregels met onze zeven eenvoudige en handige weetjes.

Hoe plant je een golftee in de grond?

Hoe plant je een golftee in de grond?

Ontdek de tips van Inesis om je golftees perfect in de grond te platen voor elke afslag!

golfmateriaal onderhouden

Hoe je golfmateriaal onderhouden?

Ontdek de tips van Inesis om je golfmateriaal te onderhouden, zodat je er lang genot van hebt!

handschoen golf Decathlon Inesis

Hoe kies je een golfhandschoen?

Als golfliefhebber lijkt het evident om een goede golfhandschoen te kiezen, maar voor beginners is het niet altijd makkelijk. We helpen je verder om een golfhandschoen te kiezen, een niet te onderschatten accessoire om comfortabel te kunnen golfen.

Golf kit kinderen Decathlon

Hoe kies ik een set golfclubs voor kinderen?

Ontdek onze tips om een aangepaste set golfclubs voor je kind te kiezen.

Inesis golf Decathlon

Golf: 4 oefeningen om samen te trainen

Golf is een sport van beleving en herhaling. Enerzijds is er dat gevoel van een natuurlijke swing, anderzijds de gemeten precisie door veel te oefenen.

Hoe kies ik mijn golfclub?

Hoe kies ik mijn golfclub?

De keuze van een golfclub hangt af van hoe ver je van de green bent. Tussen de tee en de green, zijn er over het algemeen 3 tot 5 slagen te maken. Om de green te bereiken, heeft de golfer maximaal 14 clubs in zijn tas. Elke hole heeft een afstand en een bijbehorend traject

Hoe kies ik een golf putter ?

Hoe kies ik een golf putter ?

Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!

Hoe kies ik een golfschoen?

Hoe kies ik een golfschoen?

Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.