kalenji_running_courseàpied_motivation_friends

Hoe word je een regelmatige hardloper?

Door een regelmatige hardlooproutine aan te houden, kun je aanzienlijke vooruitgang boeken en je fysieke conditie verbeteren. Volg ons advies op en neem deze activiteit gemotiveerd en consequent op in je routine om een regelmatige hardloper te worden.

Laten we eerlijk zijn, er zijn talloze excuses om niet te gaan hardlopen: te warm, te koud, gebrek aan tijd, ongemak, gebrek aan motivatie... Maar deze keer is het anders: de terugkeer naar school kondigt een nieuw ritme aan, het ritme van de regelmatige hardloper! Dus, hoe begin je eraan?

moitivation_running_régulier_kalenjij

Regelmatig hardlopen, wat wil dat eigenlijk zeggen?

In theorie betekent regelmatig dat je met gelijke tussenpozen gaat hardlopen. Dat zou dus betekenen dat een keer per maand, en elke keer op hetzelfde moment, gaan hardlopen, ook regelmatig is. In de praktijk moet je minstens elke week gaan sporten om de voordelen eruit te kunnen halen en er beter in te worden. Het is een beetje alsof je zou zeggen dat je regelmatig groente eet, namelijk om de zaterdag, als je verder nooit kookt: je lichaam gaat daar niet snel de vruchten van plukken…

Bij hardlopen wil 'regelmatig' zeggen dat je meerdere keren per week gaat hardlopen, en dat elke week. Fanatieke hardlopers trekken 2 tot 4 keer per week hun hardloopschoenen aan. Maar je moet je eigen ritme vinden, en ontdekken wat het beste past bij jouw wensen en in jouw agenda.

runlight_course_running_fréquence_kalenji

Regelmatig hardlopen om beter te worden

Misschien heb je niet de ambitie om een marathonloper te worden, maar wil je waarschijnlijk wel langer rennen, minder buiten adem zijn, je snelheid verbeteren of gewoon je beter voelen tijdens het rennen. Regelmatig hardlopen is de sleutel om deze doelen te bereiken. 

Aangezien hardlopen een duursport is, is frequentie essentieel om vooruitgang te boeken. 3 keer per week hardlopen is ideaal voor optimale resultaten.

running_jogging_kalenji_pertedepoids

Regelmatig hardlopen om af te vallen

Als je doel is om af te vallen met hardlopen, combineer dan je trainingen met een evenwichtige voeding. Hardlopen op zichzelf doet niet alles, maar het kan een waardevolle bondgenoot zijn. 2 tot 3 keer per week op een gematigd tempo hardlopen, in combinatie met gezond eten, zal een effectief langetermijngewichtsverlies bevorderen.

Onthoud dat je je gewicht op de weegschaal met een korreltje zout moet nemen: baseer je liever op hoe je je voelt in je lichaam, of de veranderingen die je merkt in je kleding. Als je regelmatig gaat hardlopen, krijg je immers meer spieren, word je strakker, en verandert je lichaamssamenstelling. Vergeet ook niet dat spieren meer wegen dan vet. Je weegschaal zal dus niet zo snel zakken als je wilt! Maar dat wil nog niet zeggen dat je niet afslankt...

courir_duo_running_motivation_kalenji

De motivatie vinden om regelmatig te gaan hardlopen

Je wilt regelmatig gaan hardlopen, maar hoe pak je dat aan? Plan je hardloopsessies van tevoren in je agenda, kies gunstige dagen en houd je aan dit schema. Het vinden van een regelmatige hardloopmaat kan ook motiverend zijn, waarbij jullie elkaar aansporen. Bij een gebrek aan motivatie, luister naar jezelf en pas je programma met mate aan.

De regelmatige hardloper weet dat de sleutel tot succes ligt in volharding. Door een technische benadering te hanteren, regelmatig te trainen en aandacht te besteden aan je fysieke welzijn, baan je het pad naar een meer bevredigende run. Laten we op weg gaan naar nieuwe uitdagingen!

Neem ondertussen een kijkje in de wereld van hardlopen

Andere artikelen die je misschien interesseren

Zo leer je van hardlopen houden

Zo leer je van hardlopen houden

Vraag je je af hoe je ooit van hardlopen kan gaan houden? Moet je daarmee geboren worden? Nee hoor! Volg onze adviezen en ga zelf ook van deze sport houden

Hardlopen met de Decathlon Coach app

Hardlopen met de Decathlon Coach app

We vertellen je alles wat je wilt weten over Decathlon Coach. Hoe de app werkt, wat de voordelen zijn en hoe de coach jou helpt om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Het enige wat jij daarna nog hoeft te doen is Decathlon Coach downloaden op je smartphone en aan de slag te gaan.

hoe-leg-je-de-juiste-hardloopdoelen-vast

Hoe leg je de juiste hardloopdoelen vast?

We kennen (bijna) allemaal de frustratie die ontstaat als we de doelen die we onszelf gezet hebben maar niet kunnen bereiken. Maak tijd om jezelf beter te leren kennen om een programma te kunnen opstellen die perfect is afgesteld op jouw hardloopniveau.

Conditie opbouwen met hardlopen

Conditie opbouwen met hardlopen

Conditie opbouwen met hardlopen? We geven je een conditie opbouwen schema en vertellen je alles over conditie opbouwen. Lees het in dit sportadvies!

hardlopen in het juiste tempo

Hardlopen: ons advies om het juiste hardlooptempo te vinden

Wat betekent "hardlopen met de juiste snelheid" nu echt? Waarom is het zo belangrijk om in je eigen tempo te hardlopen en hoe weet je wat dat tempo is? We vertellen je er alles over.

Intervaltraining voor betere loopprestaties

Intervaltraining voor betere loopprestaties

Intervaltraining is de ideale manier om je uithouding te verbeteren en iedereen kan het op zijn niveau doen. Lees er hier alles over!