Schoenen

SKATING LANGLAUFSCHOENEN

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.8/5 Op basis van 26 Beoordelingen in de winkels en online

LANGLAUFSKATEN: EEN APARTE DISCIPLINE DIE SPECIFIEK MATERIAAL VEREIST


Wanneer we starten met langlaufskaten, weten we niet persé dat klassiek langlaufen en langlaufskaten twee erg verschillende disciplines zijn. Toch vereisen deze twee activiteiten een verschillende techniek en dus ook een andere uitrusting. Langlaufskaten, ook gekend als vrij langlaufen, is een jongere discipline dan klassiek langlaufen en werd populair tijdens de jaren '80. Door de tred van een schaatser toe te passen, lijkt het op ijsschaatsen en verkrijg je meer glijgevoel en meer opwindende snelheden.


DE EIGENSCHAPPEN VAN SCHOENEN VOOR LANGLAUFSKATEN


Wie verschillende technieken zegt, zegt specifieke vereisten en dus verschillend materiaal. Dat geldt ook voor de schoenen. In tegenstelling tot schoenen voor klassiek langlaufen, die voldoende laag zijn in functie van de enkel en een soepele zool hebben in functie van de voettred, hebben schoenen voor langlaufskaten een stijvere zool zodat je voeten eenvoudiger de schaatstred kunnen toepassen. Bovendien bieden ze horizontale steun voor de enkel dankzij een hoger bovenwerk en een kleine spoiler.


CRITERIA VOOR HET KIEZEN VAN SCHOENEN VOOR LANGLAUFSKATEN


Bij het kiezen van schoenen voor langlaufskaten dien je in de eerste plaats op de maat te letten. Als je voeten tussen twee maten in zitten, kies dan de grootste maat voor optimaal comfort. Door de fysieke inspanning en de opwarming hebben je voeten immers de neiging om op te zwellen. Schoenen die te strak of zelfs te smal zijn, kunnen je voeten samendrukken en zo je prestaties nadelig beïnvloeden. Er zijn schoenen voor langlaufskaten die specifiek aangepast zijn voor heren en dames, maar er zijn ook uniseksmodellen. Zo kun je de geschikte schoenen kiezen in functie van je lichaamsbouw.


SCHOENEN VOOR LANGLAUFSKATEN VIND JE BIJ DECATHLON


Een goede uitrusting is een voorwaarde om vooruitgang te boeken. Daarom vind je bij Decathlon alleen langlaufskateschoenen van topkwaliteit. Niets werd aan het toeval overgelaten, niet qua positiebehoud noch qua thermisch comfort voor je voeten. De aangeboden schoenen zijn trouwens compatibel met de verschillende normen voor bindingen, met name NNN, SNS en PROLINK. Controleer dus de norm van je ski's vooraleer je schoenen aanschaft voor langlaufskaten.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken